در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۲۳۱۵
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۶
امسال به خاطر کمبود بودجه دانشگاه ها، دانشجویان در دانشگاه‌های دولتی با مشکلاتی مواجه هستند. علی‌رغم انگار برخی روسا، به سراغ دانشجویان یکی از این دانشگاه‌ها رفتیم.

به گزارش خبرنگار آموزشی خبرگزاری دانا، ترم تحصیلی مهر به پایان می‌رسد در حالیکه بسیاری از دانشگاه‌های دولتی در کشور موفق به جذب بودجه مورد نیازشان نشده‌اند. این موضوع به حدی شدت یافته که مسوولان دانشگاه‌ها در پی رفع این مشکل با راهکارهای متنوعی هستند.

موضوع بودجه دانشگاه‌ها در پایان هر ترم تحصیلی از جمله مهم‌ترین بحث‌هاست و در کنار آن، رفع این مشکل از سوی مسوولان و روسای مربوطه نیز اهمیت زیادی دارد. طی یکسال گذشته، بسیاری از دانشگاه‌های دولتی با مشکل کمبود بودجه روبه‌رو بوده و هر یک به نحوی سعی در برطرف کردن این مشکل داشته‌اند.

بحث بودجه دانشگاه‌ها از جمله بحث‌هایی است که این روزها موضوع داغ رسانه‌ها و خبرگزاری‌های بسیاری شده است. برخی از رووسای دانشگاه‌ها در برخورد خبرنگاران با این موضوع نه تنها موضوع کمبود بودجه را تکذیب کرده‌اند؛ بلکه از خدمات و رفاه عمرانی دانشگاه‌ها نیز صحبت‌هایی به میان آورده‌اند.

مسعود گنجی، رییس دانشگاه محقق اردبیلی درباره این موضوع به خبرنگار دانا می‌گوید: از لحاظ بودجه دانشگاه مشکل خاصی نداریم؛ چراکه تمام درخواست‌های بودجه‌ای ما را وزارت علوم تامین می‌کند.

این گفته گنجی در حالی است که یکی از دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی خبر از خرابی سقف یکی از خوابگاه‌های این دانشگاه داد.

به گفته این دانشجو، سقف اتاقی در خوابگاه دخترانه کوثر۲ هنگام بارش باران چکه می‌کند و دانشجویان خوابگاهی برای رفع این مشکل به سقف اتاق‌ کاغذ می‌چسبانند.

در همین راستا، یکی از دانشجویان دانشکده فنی نیز به خبرنگار دانا می‌گوید: در خوابگاه کوثر ۲، مشکلات زیادی وجود دارد. مثلا شب‌ها آب خوابگاه قطع می‌شود. به طوری که آب به طبقات بالایی نمی‌رسد و مشکلاتی را برای دانشجویان ایجاد می‌کند.

او می‌گوید: توی خوابگاه، مایع دستشویی هم ماجرایی دارد. به تمام طبقات مایع دستشویی می‌دهند اما به طبقه ۴ نمی‌دهند. ما با هزینه شخصی مایع دستشویی را تهیه می‌کنیم در حالیکه این وظیفه برعهده خوابگاه است و هرچه با مسوولان خوابگاه صحبت می‌کنیم به این موضوع توجهی نمی‌کنند.

«فاطمه» از دانشجویان کشاورزی می‌گوید: کتابخانه دانشکده، کتاب‌های تخصصی رشته مان را ندارد. وقتی هم به مسوولان کتابخونه می‌گوییم فلان کتاب را لازم داریم، می‌گویند تعداد دانشجوها برای درخواست و خرید کتاب کم است. ما هم مجبور می‌شویم صفحات موردنظر از کتاب را کپی کنیم.

او می‌گوید: غذای دانشگاه اصلا مناسب نیست. یک بار یکی از بچه‌ها با خوردن غذای سلف (که کباب بود) مسموم شد. چند وقت پیش هم توی غذا سیم پیدا شد. با اینکه بچه‌ها به خاطر غذا تجمع کردند؛ ولی توجه چندانی به غذای دانشگاه نشد.

فاطمه درباره امکانات خوابگاهی می‌گوید: سایت خوابگاه را تعطیل کردند به بهانه وایرلس بودن محیط، پس تکلیف ما که لپ‌تاپ نداریم چه می‌شود؟

به گزارش دانا، رووسای برخی دانشگاه‌های دولتی گاهی اوقات به قدری از امکانات و خدمات دانشگاهشان صحبت می‌کنند که به واقع هر مخاطبی را مشتاق و کنجکاو دیدن محل مورد وصف می‌کند.

رییس دانشگاه محقق از امکانات و تجهیزات دانشگاه سخن می‌گوید در حالیکه دانشجویان دانشکده ۲ کشاورزی برای سرویس‌های بهداشتی درخواست آب و مایع دستشویی دارند.

یکی از دانشجویان این دانشکده به خبرنگار دانا می‌گوید: سرویس‌های بهداشتی دانشکده حتی آب هم برای شستن دست‌ها ندارد.

بسیاری از رووسای دانشگاه‌های دولتی مشکلی در خدمات عمرانی و رفاهی دانشگاه خود نمی‌بینند و این موضوع صرفا دانشگاه و یا دانشکده خاصی را شامل نمی‌شود.

راهکارهایی برای کمبود بودجه احتمالی

تعداد زیادی از دانشگاه‌های بزرگ کشور برای جبران کسری بودجه از راه‌ها و روش‌هایی استفاده می‌کنند. روش‌هایی چون پذیرش دانشجوی شهریه‌ای، ارتباط گیری با صنعت، تاسیس پردیس دانشگاهی و...

رییس دانشگاه محقق اردبیلی در گفت‌وگو با خبرنگار دانا از ارتباط این دانشگاه با صنعت خبر داد و افزود: سعی بر این است که از راه‌های مناسبی برای جبران مشکلات احتمالی دانشگاه استفاده کنیم. مثلا در صورتی که کسری بودجه برای دانشگاه پیش بیاید، به هیچ عنوان دانشجوی شهریه‌ای، به آن تعریفی که در جامعه رایج شده است، پذیرش نمی‌کنیم اما با آزمون ورودی و کنکور سراسری دانشجوی شبانه می‌گیریم.

گنجی می‌گوید: در صورتی که کسری بودجه داشته باشیم از وزارت علوم کمک می‌گیریم؛ چرا که به موقع به درخواست هایمان رسیدگی می کنند.

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان آموزش عالی، وزارت علوم را به خاطر طرح‌های عمرانی متعدد و نیمه کاره مورد نقد قرار می‌دهند. چراکه این طرح ها نیازمند بودجه کلان است و عدم رسیدگی به موقع به آن باعث نیمه کاره ماندن طرح ها برای مدت‌های طولانی می‌شود.

به گزارش دانا به نقل از روزنامه جام جم، محمد مهدی خدایی، رییس دانشگاه رازی کرمانشاه می‌گوید در صورت حمایت مجلس و دولت از هیات امنای دانشگاه، رووسای مربوطه توانایی بیشتری برای جذب بودجه مورد نیاز خواهند داشت.

وی معتقد است با جذب دانشجوی شهریه‌ای و ایجاد پردیس‌های دانشگاهی می توان بر مشکل کمبود بودجه دانشگاه فائق آمد و موضوع را تا حدی فیصله داد.

این در حالی است که موضوع پذیرش دانشجوی شهریه ای تا حدی به بی عدالتی در امر آموزش اشاره دارد. همانطور که گنجی در گفت و گو با دانا به این موضوع اشاره می کند و می‌گوید: در صورت کمبود احتمالی بودجه دانشگاه هرگز به پذیرش دانشجوی شهریه‌ای روی نخواهیم آورد و همچنان معتقد به عدالت آموزشی هستیم.

کمبود بودجه، معضلی که این روزها دانشگاه‌های سراسر کشور را درگیر خود کرده، موضوعی است که بر همه آشکار و بدیهی است. از دانشجویان دانشگاه‌ها گرفته تا مسوولان مربوطه. اما انکار و نپذیرفتن آن شاید موضوعی باشد که برای هر کسی قابل پذیرفتن نباشد، هرچند که روسای دانشگاه‌ها عدم کمبود را تبلیغ کنند.

وقتی با دانشجویان درباره سایت، غذا، کتابخانه و تمامی امکانات خوابگاه یا دانشگاه صحبت می‌شود، تازه سر بحثشان باز می‌شود و گویی منتظر چنین فرصتی بوده‌اند برای باز کردن سفره دلشان پیش غریبه و آشنا. این موضوعات از مواردی نیست که بتوان از آن چشم پوشاند و یا تکذیبشان کرد. همانطور که به قول بزرگی: سعی در انکار این داستان، پاک کردن صورت مساله است./ پایان پیام


ارسال نظر