به گزارش خبرنگار گروه آموزش خبرگزاری دانا(داناخبر)، فاصله خانه از مدرسه کودکان، موضوعی است که همواره یکی از دغدغه های بزرگ خانواده ها بوده است؛ اگرچه جنس این مشکل در شهر و روستا از دو جنس متفاوت است.
وزیر آموزش و پرورش هفته گذشته، اعلام کرد که موافق گسترش مدارس مرکزی نیست و ترجیح می دهد امکاناتی فراهم کند که دانش آموزان هر روستا هرچند کوچک، در نزدیکی محل زندگی خود درس بخوانند.
از سوی دیگر، با گسترش وسایل حمل و نقل عمومی در شهرهای بزرگ، شیوه مدرسه رفتن کودکان تغییر کرده است. با پایان هر مقطع تحصیلی، خانواده ها به دنبال یافتن مدرسه ای خوب برای ادامه تحصیل فرزندان خود هستند. مدرسه ای که علاوه بر ارایه کیفیت بالای آموزشی، از خانه دور نباشند.
از یاد نبریم بخش زیادی از مسوولیت ترافیک و آلودگی سال های اخیر در شهرهای بزرگ، بر دوش والدین و سرویس های کودکان است. این دوری از خانه، هزینه زیادی را به کشور وارد می کند.
همه اینها، را اگر در کنار برنامه های تازه وزارت آموزش و پرورش در تفکیک گسترده تر مدارس بگذاریم، معادله ای درست می شود که حل کردن آن خیلی هم ساده نیست.
قرار است از این پس روند آموزشی به سمتی پیش برود که دانش آموزان، دوازده سال تحصیلی خود را در چهار مدرسه مجزا سپری کنند. هر سه سال یک مدرسه. البته غافل نباشیم که پیش دبستانی هم هنوز متولی خصوصی دارد و بعضی اوقات در جایی به جز مدرسه ابتدایی برگزار می شود. این موضوع به خصوص در سال های اولیه تحصیل، به دلیل شرایط سنی کودکان می تواند برای آن ها دشوار باشد. محیط های تازه، همیشه باعث اضطراب کودکان است.
از سوی دیگر، اگر خانواده ها، پیش از این بعد از جست و جو به دنبال مدرسه و دردسر های ثبت نام، پنج سال با خیال راحت کودکان را به مدرسه می فرستادند از این پس لازم است کودکان خود را در سن 9 سالگی از مدرسه و معلمان و دوستان قدیمی جدا کرده و به گروه آموزشی تازه ای بسپارند.
البته از این نکته غافل نباشیم که با افزایش سال های تحصیل در دوره ابتدایی، مشکل تفاوت های بچه های پایه اول و ششم، مطرح شد و در نهایت آموزش و پرورش تصمیم گرفت به سمتی برود که دو دوره را از هم جدا کند. به نظر می رسد، از نظر عمرانی نیز تغییراتی در حال رخ دادن است که در نهایت به تفکیک دوره های سه ساله تحصیلی خواهد انجامید. مدارس برای پذیرش سه پایه تحصیلی آماده می شوند و کاربری آن ها برای استفاده هریک از دوره ها بهسازی می شود. این وعده های وزیر در هفته گذشته است.
وی با بیان این که در سال تحصیلی جاری، اجرای نظام آموزشی «3ـ3ـ3ـ3» و تقسیم دبستانها به دو دوره سه ساله آغاز شده است، درباره نگرانی والدین به فارس گفت: مشکل تعداد مدرسه نداریم ولی با مشکل خانوادهها در جابهجایی مدارس فرزندانشان مواجه هستیم. به عنوان مثال در یک منطقه، 2 دبستان وجود دارد؛ اگر یکی از این دبستانها را «اول تا سوم» و دبستان دیگر را «چهارم تا ششم» قرار دهیم، خانوادهای که فرزندش در پایه دوم دبستان قرار دارد و نزدیک دبستان «چهارم تا ششم»، ساکن هستند، اعتراض کرده و عنوان میکنند چرا باید فرزندانمان مسیر دورتری را طی کنند.
در همین زمینه، فاطمه قربان، معاون ابتدایی وزیر نیز توضیح داد: در دوره ابتدایی، بعد مسافت خانه تا مدرسه برای خانوادهها مهم است و ما باید در اجرای نظام آموزشی جدید به آن توجه داشته باشیم.
وی در پایان گفت: پیشبینی میکنیم 30 درصد از دبستانهای کشور در سال تحصیلی آینده به دو دوره سه ساله تقسیم شوند.
سی درصد رقم کمی نیست. تعداد زیادی از دانش آموزان را در سنین ابتدایی تحصیل در برمی گیرد. باید دید نحوه تقسیم بندی مدارس، در سال های آینده به چه سمتی می رود./ پایان پیام