در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۳۲۵۳
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۹
رییس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور از آمادگی این سازمان برای احیا و مرمت مدرسه دارالفنون به عنوان گنجینه غنی معماری مدارس کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانا(داناخبر)، مرتضی رییسی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: مدارس ایران در گذشته از معماری منحصر به فرد و ویژه ای برخوردار بودند که از جمله آنها می توان به معماری مدارسی همچون درالفنون و البرز و بسیاری دیگر از مدارس در شهرهای اصفهان، شیراز، کاشان و ... اشاره کرد.

وی در پاسخ با اینکه چرا با وجود ثبت مدرسه دارالفنون در فهرست میراث ملی اقدامی برای مرمت آن نمی شود، افزود: سازمان نوسازی مدارس بارها و بارها آمادگی خود را به میراث فرهنگی برای احیا و مرمت این بنای منحصر به فرد در پایتخت داده است، اما میراث فرهنگی معتقد است که این بنا یک اثر ملی است و باید خود آن را مرمت کند.

رییسی ادامه داد: حتی سازمان نوسازی مدارس، طرح مقاوم سازی سازه ای بنا را به میراث فرهنگی ارائه داد، اما کارشناسان میراث فرهنگی همچنان در معماری ظاهر بنا حرف دارد و اجازه هیچ کاری را به ما نمی دهد.

وی با بیان اینکه حفظ این مدرسه منحصر به فرد مهمتر از انبوده ساختمان هایی است که در کشور و شهر وجود دارد، تصریح کرد: معماری یک کشور در ابعاد مختلف نشان دهنده هویت یک ملت است. مدارس هم از این موضوع مستثنی نیستند و به عنوان یکی از المانهای شهری همواره مورد توجه معماران و مهندسان بود‌ه‌اند.

معماری فضای آموزشی برای کسی اولویت نیست

رییسی با بیان اینکه بعد از انقلاب با توجه به رشد جمعیت دانش آموزی، معماری فضاهای آموزشی مغفول مانده است، گفت:در کشور اکنون مدارس خاص و ویژه از لحاظ معماری به صورت تک مدرسه است؛ امیدوارم روزی فرا رسد که به معماری مدارس به اندازه کمیت ساخت آن اهمیت دهیم. البته درصدد هستیم تا از ایده های معماران کشور در حوزه مدرسه سازی استفاده کنیم.

رییس سازمان نوسازی مدارس کشور درباره اینکه این سازمان تا چه اندازه همزمان با ساخت مدارس جدید به بحث معماری ظاهری و مقاوم سازی مدارس توجه دارد، گفت: سازمان نوسازی با توجه به ضرورت این بحث، از جامعه معماران چندین بار دعوت به عمل آورده و از نظرات آنها نهایت استفاده شده است. ضمن آنکه برای نخستین بار همایش مدرسه معماری ایرانی ــ اسلامی در سال 1385 برگزار شد و همچنان نیز مصمم به برگزاری دوباره آن هستیم. /پایان پیام


ارسال نظر