در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۴۰۶۲
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۵
دبیر علمی همایش بین‌المللی باستان‌شناسی جیرفت گفت: حوزه جنوب‌شرق ایران از نظر باستان‌شناسی یکی از شاخص‌ترین حوزه‌های فرهنگی ایران است.

به گزارش گروه ایرانشناسی و گردشگری خبرگزاری دانا به نقل از فارس، حمیده چوبک در همایش بین‌المللی مباحث باستان‌شناسی در این شهرستان اظهار کرد: مرور بر پژوهش‌های یک دهه، تحلیل، نتیجه‌گیری و دستیابی به برنامه محوری، برنامه‌ریزی درازمدت هدفمند برای پژوهش‌های آینده جیرفت از جمله برنامه‌های در دست اقدام است.

وی مبنای این همایش را میراث فرهنگی، باستان‌شناسی، پژوهش و شناسایی تاریخ توسعه دانست و افزود: از سوی دیگر این میراث به عنوان سرمایه‌ها و منابع ارزشمند روزافزون عامل مهم زیرساخت و آمایش سرزمین به ویژه در گردشگری به شمار می‌رود.

چوبک باستان‌شناسی را تولید دانش، داده‌ها و سرمایه‌های ملی فرهنگی ذکر و تصریح کرد: دانش باستان‌شناسی ویژگی میان دانشی، فراملی و جهانی دارد که برای بالندگی آن همکاری و مشارکت دانشمندان ملی و فراملی ضرورت دارد.

دبیر علمی همایش بین‌المللی باستان‌شناسی جیرفت گفت: باستان‌شناسان وظیفه دارند با تعهد، صداقت علمی و شناخت دقیق از تحولات تاریخی و فرهنگی این سرزمین بدون تحریف تاریخی اسناد شناسنامه‌ای، هویتی جامع و کاملی برای این امر را فراهم آورند.

چوبک با بیان اینکه پژوهش میراث فرهنگی و باستان‌شناسی در حوزه‌های فرهنگی جغرافیایی برای شناخت سرزمین از پژوهش‌های بنیادی کاربردی است، بیان کرد: ایران سرزمینی است با تنوع اقلیمی، فرهنگی، زبانی و قومی گسترده که به چند حوزه جغرافیایی و فرهنگی تقسیم شده است.

دبیر علمی همایش مباحث باستان‌شناسی جیرفت گفت: حوزه جنوب‌شرق ایران از نظر باستان‌شناسی یکی از شاخص‌ترین حوزه‌های فرهنگی ایران و سرزمین دارای حوزه‌های آبریز گوناگون از جمله خلیج فارس، دریای عمان، هیرمند و جازموریان است .

چوبک با اشاره به اینکه دستاوردهای باستان‌شناختی حوزه فرهنگی جنوب‌شرق ایران نشانگر تداوم و تسلط فرهنگی با ویژگی‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای است، بیان داشت: از سال 80 تاکنون با حضور گسترده باستان‌شناسان داخلی و خارجی در حوزه هلیل‌رود پژوهش‌های دامنه‌داری انجام گرفته است.

وی با بیان اینکه ساماندهی و پایش این منابع و سرمایه‌ها در تولید ملی و در راستای توسعه به کار گرفته شود، اذعان داشت: در راستای این هدف برگزارکنندگان همایش تلاش می‌کنند با بازنگری، بررسی و تحقیق و پژوهش‌های انجام شده این سرزمین را به جهانیان معرفی کنند. /پایان پیام

ارسال نظر