دکتر محمدرضا کلانتر معتمدی، رییس انجمن جراحان عروق ایران در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری دانا با توجه به غیر واقعی بودن تعرفه ها به عنوان یکی از دلایل اصلی اشاعه زیر میزی در بین پزشکان بیان کرد: تعرفههای غیر واقعی و غیر منطقی قدرت اجرا و اعلام تعرفه ها را از وزیران سلب میکند و آنان قادر نخواهند بود این قانون را به صورت یکسان عمل نمایند.
دبیر سیاست گذاری بُرد جراحی عمومی افزود: پزشکان و جراحان پیشکسوت که مدت بسیاری در کشور ارایه خدمت میکنند با سرمایه و پس اندازی که در خارج از کشور انجام دادهاند امرار معاش مینمایند و درآمدی ندارد اما حال دانشجویی که پس از ۳۳ سال تلاش فارغ التحصیل شده است با وجود این تعرفههای غیرواقعی چگونه میتواند انگیزه برای انجام خدمت داشته باشد زیرا این مبالغ به هیچ عنوان برایش رضایت بخش و تامین کننده نیست.
معتمدی دبیر فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه K دولتی(ضریب هر عمل جراحی) ۶هزار تومان است که از این میزان تنها ۳۰ درصد به پزشکان پرداخت میشود عنوان کرد: برای مثال در جراحی گذاشتن لوله سینه حق پزشک ۳ هزار تومان است که بیمارستان به او پرداخت میکند حال جای تامل دارد آیا این مبلغ به میزانی است که یک پزشک بخواهد خود را برای جراحی آماده و اقدامات را انجام دهد و این پول ناچیز را دریافت کند.
وی افزود: البته در کار پزشکی منافع مالی مطرح نیست اما حداقل باید پزشک بتواند قادر به پرداخت هزینه های سنگین زندگی خود باشد و امرار معاش نماید.
عضو تیم پزشکی حضرت امام خمینی(ره) با توجه به اینکه تعرفههای مراکز خصوصی ۳ سال است که بی تغییر مانده اظهار کرد: ما خودمان عامل زیر میزی هستیم در بسیاری از مواقع خود بیمار احساس میکند به پزشک ظلم میشود و میزان حق الزحمه آن بسیار کم است به همین دلیل با دادن هدیه از او قدردانی میکند.
وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: حدود ۳۰ سال گذشته بنده جز اولین کسانی بودم که تعرفه ها را تعیین میکردیم تعرفه پزشکی را ۱۰۰ تومان مشخص، کردیم این در حالی بود که آن زمان تعرفه سلمانی و آرایشگاه ۱۵ تومان بود اما حالا تعرفه های سلمانی به مراتب بیش تر از پزشکی است که متاسفانه این نشان میدهد ما ارزش علم را کنار گذاشته ایم.
رییس بخش جراحی عمومی و جراحی عروق بیمارستان شهدای تجریش گفت: عدم پرداخت به موقع بیمه ها، بیمارستان ها را برای ادامه فعالیت ناتوان ساخته است و این موضوع میزان نقدینگی مراکز درمانی را دچار مشکل میسازد و راهی را جز دریافت این مبلغ از بیمار نمیگذارد.
وی افزود: تورم، بیمه و کمبود اعتبارات آن قیمت تجهیزات پزشکی را تا ۳ برابر افزایش داده است و این در حالی که برخی ملزومات یکبار مصرف است و بیمه هزینه ای را تقبل نمی کند.
دکتر محمدرضا کلانتر معتمدی در پایان خاطر نشان کرد: قانون مجلس الزام کرده است که وزارت بهداشت باید توسط شورای عالی سلامت تعرفه ها را مشخص نماید اما متاسفانه آنقدر این مبالغ هنگفت است که هیچ وزیری جرات حرف زدن و اعلام آن را ندارد./پایان پیام