یادداشت؛
گروه دانش خبرگزاری دانا(داناخبر)، هنگامي كه تماس تلفني برقرار مي شود، ميدان الكترومغناطيسي ايجاد شده به وسيله تلفن همراه، ازطريق نزديك ترين ايستگاه زميني دريافت مي شود،سپس پيام از آن ايستگاه به مركز سوئيچينگ انتقال می يابد و در نهايت، پيام از مركز به نزديكترين ايستگاه زميني گيرنده انتقال داده مي شود كه قسمتي از اين انرژي هنگام مكالمه به سر برخورد مي كند.
يكي ازمهمترین آثار تشعشعات مايكروويو اثرات گرمايش است. وقتي فردي از گوشي همراه استفاده مي كند،پس از گذشت 15 دقيقه آثار گرما در اطراف سطح سر و گوش او به وجود مي آيد و باعث مي شود دماي سر افزايش پيدا كند اما اثرات امواج ممكن است چند لحظه پس از مكالمه ايجاد شود.
پژوهش هاي علمی كه در زمينه بررسي آثار آنتن هاي مخابراتي(BTS)انجام شده است،نشان مي دهد كساني كه روزانه بيش از حد معمول از تلفن همراه استفاده مي كنند، بيشتر در معرض ابتلا به تومورهاي خوش خيم و بد خيم مغزي وغدد بزاقي و تومورهاي بيضه قراردارند. همچنين طبق این تحقیقات در اغلب كاربران، آثار سوء و عوارضي همچون اختلال درعملكرد حافظه، مشكل در تمركز، اختلال خواب،خستگي، اضطراب، سردرد و وزوز گوش ديده و در برخي موارد نيز گزار ش هايي درباره تاثير اين امواج در بروز پاركينسون و آلزايمر داده شده است.
طبق مطالعاتي كه به انجام رسيده است،امواج تلفن همراه به خصوص در مرداني كه آن را به كمرشان مي بندند، مي تواند تاثير بدي در باروري داشته باشد زيرا اين امواج اسپرم را مي كشد و باعث كاهش قواي جنسي مي شود.
طبق مطالعات علمي دیگر،رفتارهاي نامناسب مانند بيش فعالي و كم توجهي وتغييرات ژني در كودكاني كه مادران آنان در دوران بارداري در معرض اين تشعشات قرار گرفته اند،نیز بیش از سایر کودکان ديده شده است./پایان پیام
دکترعاطفه قنبري جلفايي
متخصص روانپزشكي
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي