به گزارش گروه راهبرد خبرگزاری دانا به نقل از دبا، دکتر یثربی این روزها با وجود مشکل بینایی و تنها با کمک ده درصد از توان بینایی که برایش باقی مانده، هنوز بسیار پر کار است. او با انتشارات امیر کبیر بر سر 7 کتاب به توافق رسیده است که هم اکنون مشغول نوشتن کتاب چهارم است.
رمانی با نام «محاکمه آفتاب» یکی از این 7 اثر است. یحیی یثربی معتقد است که با نوشتن این رمان پا در کفش رمان نویس ها کرده است و خودش در رمان نویسی ادعایی ندارد اما ما پیش از این نیز رمان «قلعه و قلندر» را از وی به یاد داریم.
کتاب دیگر یثربی که جزو رسالات فلسفی او محسوب می شود با نام «فلسفه خرافات» نیز مراحل چاپ و انتشار را سپری می کند. این کتاب قرار است تحلیلی بر فلسفه خرافات باشد. یثربی در توضیح کتاب می گوید «این کتاب در ابتدا مشخص می کند که به چه خرافات می گویند؟ و چرا گاهی خرافات شبه علم می شود؟ و چرا بعضی از مردم با دید علمی به آن نگاه می کنند؟ من در کتاب خود به این مسائل پاسخ داده ام تا رسیده ام به بحث مهم خرافات در اسلام و شیعه.»
از بین این هفت کتاب، دو جلد آن به زندگانی پیامبر اکرم (ص) اختصاص دارد که جلد اول آماده و جلد دوم هنوز تکمیل نشده است. یحیی یثربی در این دو جلد کتاب به بحث انسانیت و اهمیت آن در زندگی پیامبر اسلام (ص) می پردازد. حرمت و رفتارهای انسانی، احترام به شأن و مقام انسان و رعایت حقوق انسانی از جمله مباحثی است که دکتر یثربی در کتاب های مذکور به آن پرداخته است.
سه کتاب، یکی با عنوان انسان شناسی قرآن و دیگری با مضمون ساختار نظام اسلامی با توجه به رهنود های امام علی (ع) و همچنین کتابی درباره ناگفته های قرآنی مبنی بر تحقیقات دکتر یثربی، از دیگر کتاب هایی هستند که وی سعی دارد تا به مرحله چاپ برساند.
«علل آشفتگی علوم انسانی در جامعه ما» عنوان کتاب 350 صفحه ای است که به نقد یحیی یثربی از مشکلات علوم انسانی در ایران و جهان اختصاص دارد. البته نویسنده در این کتاب رهنمودهایی برای برون رفت از وضعیت موجود نیز ارائه داده است.
«فلسفه جدید» عنوان دومین کتاب وی است که با وجود آماده بودن اما هنوز به دست چاپ سپرده نشده است. یحیی یثربی معتقد است که هنوز فضای مناسب برای انتشار این دو کتاب فراهم نشده است و منتظر فرصت مناسب برای انتشار کتاب ها است.
کتاب «فلسفه جدید» طرح یک فلسفه کارآمد و روز آمد است که با نقد فلسفه سنتی به دنبال فلسفه ای کارآمد است که پاسخگوی نیاز فلسفی روز باشد.
افزون بر اینها، دکتر یحیی یثربی سال گذشته مراحل نگارش آخرین جلد از یک دوره کامل هفت جلدی
تفسیر قرآن را با نام «تفسیر روز» به پایان رسانده و هم اکنون این کتاب،
مراحل چاپ و انتشار را پشت سر می گذارد و به زودی در قفسه کتابخانه های
کشور قرار خواهد داشت.او همچنین خبر داد که کتاب دیگرش که فلسفه خرافات
است، در مرحله چاپ است.
دکتر یثربی درباره تفسیر خود می گوید: تفسیر
روز را می توان یک تفسیر عقلانی و کاربردی دانست که با شرح عنوان «تفسیر
عقلی و کاربردی قرآن کریم» قصد دارد تفسیری تازه و به روز را از قرآن ارائه
دهد. این تفسیر را انتشارات امیر کبیر در 7 جلد منتشر خواهد کرد.
دکتر یثربی از دو کتاب خود که هنوز منتشر نشده اند به عنوان یکی از دغدغه هایش یاد می کند چراکه وی با توجه به محتوای کتاب ها این روزها را برای انتشار آنها مناسب نمی داند.
گروه راهبرد خبرگزاری دانا، اخیرا گفتگویی بلند با دکتر یحیی یثربی درباره وضعیت تفکر و آسیبشناسی جریانهای روشنفکری انجام داده که به زودی و در چند قسمت منتشر میکند.
استاد یحیی یثربی، در سال 1321 در تکابِ آذربایجان متولد و در سال 1335 وارد حوزه علمیه زنجان شد. دو سال بعد به حوزه علیمه قم رفت و از محفل علمی اساتیدی چون آیت الله طباطبایی فیض برد. از سال 1346 تا سال 1358 در دانشگاه تهران از مقطع کارشناسی تا دکترا را طی کرد. او یکی از پرکارترین فیلسوفان معاصر و منتقد جدی عرفان و حکمت متعالیه است. انتقادهای او از تصوف، مشهور است. «عیار نقد» و «فلسفه مشاء» از برجسته ترین آثار فکری یثربی است. این فیلسوف برجسته که به زبان عربی و ترکی تسلط دارد، همچون مرحوم علامه جعفری، مباحث عمیق فلسفی را با لهجه غلیظ آذربایجانی طرح می کند.