ابراهیم سحرخیز، معاون متوسطه وزیر آموزش و پرورش، در گفت و گو با خبرنگار گروه آموزش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، در خصوص تغییر سال پیش دانشگاهی در نظام تحصیلی تازه گفت: کتاب های سال پیش دانشگاهی از اول نیز کنکوری نبود و در ادامه برنامه درسی دبیرستان تدوین شده بود. بنابراین تغییری در محتوای این کتاب ها برای سال آخر متوسطه دوم نخواهیم داشت. فقط از شیوه های نوین تدریس در تدریس استفاده می شود که یکی از آن ها آوردن آزمایشگاه مجازی به کلاس است.
وی تاکید کرد: البته کتاب ها با دانش دنیا به روز می شوند و مفاهیم لازم به آن ها افزوده می شوند ولی قرار نیست تغییری در شیوه تدریس به وجود آید زیرا هیچگاه معلم های پیش دانشگاهی موظف نبودند کنکوری درس بدهند. ما متولی تربیت دانش آموز برای دانشگاه نیستیم.
این مدیر با بیان این که تا 6سال آینده، دیگر پیش دانشگاهی نخواهیم داشت، درباره مدارس پیش دانشگاهی نیز توضیح داد: از یکی دوسال گذشته ابلاغ کردیم که هیچ مدرسه ای حق ندارد صرفا پیش دانشگاهی باشد. اکنون نیز دوره پیش دانشگاهی در مدارس دبیرستان تدریس می شود تا نظام تازه جایگزین آن شود.
سحرخیز، در پاسخ به این پرسش که پیش دانشگاهی را به دانش آموزانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه ندارند توصیه می کند یا نه، توضیح داد: در حال حاضر هم اوضاع به شکلی است که به دلیل ازدیاد دانشگاه ها، بعضی از آن ها نمی توانند صندلی های خالی خود را پر کنند. برای همین آن اشتیاق و رقابت گذشته برای ادامه تحصیل در دانشگاه وود ندارد. به همین خاطر به عنوان معلم توصیه می کنم دانش آموزانی که نمی خواهند به دانشگاه بروند، در رشته های فنی درس بخوانند و پیش دانشگاهی نروند.
وی افزود: تازه اگر، بعدا هم دوباره تصمیم بگیرند ادامه تحصیل بدهند، نداشتن مدرک پیش دانشگاهی برای آن ها مشکلی ایجاد نمی کند. زیرا فارغ التحصیلان کار و دانش و فنی و حرفه ای نیازی به آن ندارند.
ابراهیم سحرخیز همچنین درباره برگزاری کلاس های فوق برنامه در سال پیش دانشگاهی گفت: متاسفانه برخی مدارس، فوق برنامه را تبدیل به متن کرده اند و کتاب درسی را در حاشیه می دانند. در این زمینه از والدین نیز گلایه دارم زیرا گزارشی از این تخلفات به ما نمی دهند. ما متولی کنکور نیستیم ولی می بینیم متاسفانه در برخی مدارس کتاب را در تابستان درس می دهند و در سال تحصیلی کلاس های فوق برنامه را برگزار می کنند. این در حالی است که معتقدم اگر دانش آموزی کتاب درسی را به خوبی یاد بگیرد نیازی به کلاس کنکور ندارد.
معاون متوسطه وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: سال گذشته گزارش هایی رسید و با چند مدیر به شدت برخورد کردیم. یکی از این مدارس در منطقه دوازده آموزش و پرورش بود و کلاس های خود را در ترم تابستان آغاز کرده بود.
سحرخیز در پایان توصیه کرد: با این حال، هزینه فوق برنامه در مدرسه کمتر از موسسات خصوصی است و به همین دلیل قیمت آن کمتر است. به والدینی که احساس می کنند بچه هایشان باید برای کنکور بیشتر آموزش ببینند توصیه می کنم با همکاری اولیای مدرسه، این کلاس ها را در همان ساختمان مدرسه تشکیل دهند.