به گزارش خبرگزاری دانا(دانا خبر)، خبرگزاری مهر امروز در گزارش مفصلی، به تبیین وعده های انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری در حوزه آموزش و پژوهش پرداخته است.
غلامعلی حداد عادل: نظام آموزشی شهر و روستا باید متفاوت باشد
غلامعلی حداد عادل درباره برنامه هایش برای وزارت آموزش و پرورش گفته است: دانشجویی که در دوره دانش آموزی یاد نگرفته باشد فکر کند، کارش در دانشگاه سخت است. شما می دانید که امروزه در دنیا بحث آموزش فلسفه حتی به رده سنی کودکان هم برده اند یعنی این مسئله در دبستان ها دارد تدریس می شود یعنی کاری می کنند که بچه از بچگی فکر کردن را یاد بگیرد. من همیشه و در طول 20 سال گذشته به وزرای آموزش و پرورش تذکر داده ام که چرا ما باید در دورافتاده ترین روستای کشور همان نظام آموزشی را اجرا کنیم که در قلب پایتخت و کلان شهرهایی مانند اصفهان و تبریز اجرا می شود آیا نباید اقتضای محیط آنها را در نظر بگیریم؟ وقتی به یک دختر روستایی 12 ساله چیزی را یاد می دهیم که به درد زندگی او در روستا نمی خورد، چه توقعی داریم که در روستا بماند.
محسن رضایی: فلسفه آموزش و پرورش باید متحول شود
محسن رضایی دیگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری معتقد است: اگر قبول داریم همه خانوادههای فعلی ایرانی و مردان و زنان آینده از دل آموزش و پرورش بیرون میآیند این نهاد باید ارتقا جایگاه یابد تا بتواند رسالت خود را بر دوش بگیرد. به گفته او، مهمترین مساله در آموزش و پرورش پس از 30 سال از انقلاب موضوع بازنگری اساسی در فلسفه آموزش و پرورش در ایران و قوانین و مقررات آن است،باید بر اساس این فلسفه بازنگریهای لازم در حوزه استراتژیها و برنامهریزیها انجام شود و این موضوع در مجمع مورد بحث قرار گرفته شد و نتیجه کار این شد که چه در دولت و چه در عرصه آموزش و پرورش پیشنهادها به مجمع ارایه شوند و مورد بررسی قرار بگیرند.
محمدباقر قالیباف: معلم ها نباید دو شغله باشند
محمد باقر قالیباف درباره برنامه های خود در حوزه مشکلات معلمان گفته است: اکنون بیشتر معلمان در کشور ما به دلیل دغدغه معیشتی دو شغله اند و اگر این طور نباشد قادر به اداره زندگی نیستند.معلمان ما به دنبال رزق حلال هستند و جز این که برای گذران زندگی دو شغله باشند یا چند شیفت کار کنند راه دیگری ندارند.
این نامزد ریاست جمهوری نیز توضیحات خود را اینگونه تکمیل می کند: سه شیفت کار کردن معلمان با کرامت آنها سازگار نیست. منابع انسانی سرمایه اصلی هر سازمانی هستند و این سرمایه میتواند منابع مادی را نیز ایجاد کند؛ اما در حال حاضر و در شرایطی که بهترین منابع انسانی را در اختیارداریم؛ مدیریت، حلقه گم شده ای است که مانع استفاده درست از این سرمایهها میشود.
علی اکبر ولایتی: تغییر صرفا نباید بر مقاطع تحصیلی متمرکز باشد
علی اکبر ولایتی نیز برنامه های خود را در حوزه مسایل آموزشی بر عدم تمرکز صرف روی مقاطع تحصیلی عنوان کرده و می گوید: ایجاد احساس تحول در نظام آموزشی کشور با اصلاح و اجرای برنامه های بنیادین در میان فرهنگیان، دانش آموزان و اولیا امکانپذیر است.
حسن روحانی: وضعیت معیشت معلمان مناسب نیست
حسن روحانی نیز معتقد است در عرصه آموزش و پرورش 4 رکن نظام آموزشی ، فضای آموزشی ، متون درسی و معلمان نقش دارند که رکن اصلی معلمان هستند . ستون فقرات آموزش و پرورش معلمان هستند .
به گفته او، باید به معیشت معلمان توجه شود که شغل دوم نداشته باشند و بدون دغدغه مالی نسبت به آموزش آینده سازان کشور اقدام کنند.
سید محمد غرضی: مدرسه باید به دانش آموز مهارت شغلی بدهد
اما در این میان سید محمد غرضی نظام آموزشی فعلی را قبول ندارد و توضیح می دهد : من این نظام آموزشی از دبستان تا دانشگاه را قبول ندارم. نظام آموزشی کشور باید بگونه ای باشد که دانش آموز در سن 18 سالگی توانایی انجام کار در جامعه را داشته و شغلی را در طول تحصیل آموخته باشد تا بتواند به صورت مستقل به زندگی خود ادامه دهد.
وزارت آموزش و پرورش یکی از مهمترین وزارتخانه های کشور در حوزه تربیت نسل آینده است و در همه دولتها نگاه و توجه ویژه ای به این وزارتخانه می شود. در دو سه سال اخیر معلمان و اولیای دانش آموزان نگرانی های بسیاری نسبت به وضعیت آموزشی دانش آموزان با توجه به تغییرات در سیستم نظام آموزشی کشور و ایجاد نظام 6.3.3 دارند و چشم امید آنها به اجرای متعهدانه تمام برنامه هایی است که اکنون کاندیداها وعده میدهند.