به گزارش خبرنگار گروه آموزش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، شاید مهم ترین دلیل دعوا بر سر حذف رشته های مدیریتی از دانشگاه صنعتی شریف الحاق صفت «صنعتی» بر سر در این دانشگاه باشد.
این واژه، به تنهایی شاید برای کسی بار معنایی ویژه ای نداشته باشد. اما وقتی، رشته های ارایه شده در یک دانشگاه را به شدت محدود می کند نمی توان به سادگی از کنار الصاق آن بر سردر دانشگاه گذشت.
هنوز یک ماهی از هیاهو بر سر «صنعتی» بودن شریف نمی گذرد که خبر از تغییر نام دانشگاه صنعتی شاهرود می رسد. دانشگاهی که سال هاست با امکانات خوبی، اقدام به تربیت دانشجویان می کند.
دکترعلی مراد زاده، رییس دانشگاه شاهرود، در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح دلایل تغییر نام دانشگاه صنعتی شاهرود به دانشگاه شاهرود پرداخت و گفت: دانشگاه صنعتی شاهرود در سال 81 به پیشنهاد شورای دانشگاه و با تصویب شورای گسترش وزارت علوم به دانشگاه صنعتی تبدیل شد.
وی ادامه داد: علاوه بر رشتههای صنعتی، رشته هایی هم در حوزه علوم انسانی مانند حسابداری، تربیت بدنی، کشاورزی در این دانشگاه ایجاد شد که بعد از گذشت حدود 11 سال، دانشگاه برای توسعه این رشته ها و یا ایجاد رشته های جدید دچار مشکل شده است، چون دانشگاه صنعتی است اجازه توسعه این رشته ها و ایجاد رشته های جدید دراین حوزه به دانشگاه داده نمی شود و از طرفی منطقه به راه اندازی چنین رشته هایی نیاز دارد.
گویا مساله این است که دانشگاه شاهرود تصمیم ندارد به سرنوشت دانشگاه شریف دچار شود و خود را محدود به رشته های فنی کند. به خصوص که در منطقه ای مثل استان سمنان، فراوانی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به اندازه تهران گسترده نیست.
به همین خاطر است که دانشگاه صنایع و معادن نیز باید از خیر برگزاری دوره مدیریت بگذرد.
به همین دلیل امروز، ابوالفضل حسنی، مدیر کل گسترش وزارت علوم، در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص غیرقانونی بودن برگزاری دوره های ام بی ای در دانشگاه صنایع و معاون، اظهار داشت: قانون جدید حکم می کند که مجوز برگزاری دوره های علوم انسانی در دانشگاههای صنعتی صادر نشود و این دانشگاه هیچ مجوزی از وزارت علوم برای برگزاری این دوره ها دریافت نکرده است.
وی افزود: بنابراین سه و چهار گزینه مطرح شد، اول اینکه دانشگاه صنعتی باشد و یک دانشگاه تحصیلات تکمیلی کنار آن ایجاد شود، دانشگاه جامع شکل گرفته و دانشگاه صنعتی هم باقی بماند و در آخر اینکه دانشگاه صنعتی بماند و رشته های مورد نیاز منطقه هم توسعه یابد.
مراد زاده افزود: بنابراین هیات رییسه دانشگاه به این تصمیم رسید که نام دانشگاه از صنعتی شاهرود به دانشگاه شاهرود تغییر یابد به شرطی که دانشگاه صنعتی، داخل همین دانشگاه شاهرود تحت عنوان پردیس مهندسی و فناوری نوین حفظ شود و یک پردیس علوم، پردیس مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و یک پردیس بین الملل نیز ایجاد شود بنابراین دانشگاه صنعتی شاهرود به دانشگاه شاهرود تغییر نام داد.
در سراسر دنیا، دانشگاه ها با تخصص های متفاوت، به ارایه رشته های دانشگاهی به متقاضیان می پردازند. برخی صنعتی هستند و برخی علوم پایه تدریس می کنند. برخی دانشگاه ها هم به ترویج نحله فکری خاصی می پردازند. برخی هم اختصاصا علوم انسانی را پوشش می دهند. به همین دلیل است که منتقدان می گویند دانشگاه شاهرود باید صنعتی بماند. اما این موضوع نباید باعث شود علوم انسانی در هیاهوی بازار و صنعت در مناطق مختلف مغفول بماند.