در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۵۵۸۹
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۱
کلید سوالات کنکور 92 دو روز قبل منتشر شد. مشاوران تحصیلی، مشغول چرتکه انداختن برای تخمین میزان درخشش آینده داوطلبان کنکور هستند. در این بین پدر یکی از داوطلبان، دخترش را به خاطر این که «پزشکی تهران» قبول نمی شود مورد حمله قرار داد.

به گزارش خبرنگار گروه آموزش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، کنکور سال هاست یکی از بخش های مهم فرهنگ ما ایرانی ها شده است. غول بی شاخ و دمی که در هر خانواده ای با تولد یک فرزند متولد می شود و خانواده حداقل یک سال درگیر مبارزه با آن هستند.

در گذشته و به خاطر محدودیت آموزش عالی، دانشگاه رفتن افتخاری بزرگ محسوب می شد. از سوی دیگر کسانی که به دانشگاه می رفتند، می توانستند امیدوار باشند جایگاه اجتماعی خود را به جهت احراز شغل های مهم، ارتقا دهند.

اما حقیقت این است که روند دانشگاه رفتن در کشور ما طی پانزده سال گذشته به سرعت تسهیل شد. افزایش دانشگاه ها و دوره های مختلف و همچنین تب «بیزینس» در برخی مواقع باعث شد دیگر آن شور و هیجان سابق برای رقابت در عرصه کنکور از میان برود. با این حال، تب و تاب کنکور گویا در فرهنگ ما درونی شده است. با خبر شدیم دو روز قبل و پس از انتشار کلید سوالات کنکور، یک دانش آموز دختر توسط پدرش مورد ضرب و جرح قرار گرفت زیرا مشاوران پس از تخمین رتبه او، گفته بودند که رشته پزشکی را در تهران قبول نمی شود، ولی می تواند آن را در یکی از دانشگاه های شهرستان دنبال کند.

با وجود این که این نتیجه تنها گمانه زنی مشاوران تحصیلی بوده است، شدت ضرب و جرح به حدی بود که دختربچه راهی بیمارستان شد و پدرش نیز راهی بازداشتگاه. متاسفانه به دلیل مقاومت خانواده، نتوانستیم در جریان ادامه روند این دعوای خانوادگی قرار بگیریم. اما واکنش نسبت به رتبه کنکور، حتی اگر این چنین وحشیانه نباشد، موضوعی است که نیاز به بررسی همه جانبه دارد. به خصوص که دانشگاه رفتن این روزها ساده تر از گذشته است و به نظر می رسد، خانواده ها نسبت به نحوه مقابله با شکست های این چنین آگاه تر از گذشته هستند.

دکتر حسین باهر، جامعه شناس، در این باره به خبرنگار دانا گفت: کنکور یک سنت چهل ساله در کشور ماست. در گذشته تعداد کسانی که می توانستند از سد کنکور بگذرند و وارد دانشگاه شوند بسیار کم بود و به همین دلیل، رقابت سنگینی وجود داشت اما امروز این روند تغییر کرده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: حالا تعداد داوطلب ها نسبت به گذشته زیاد نیست ولی هنوز دانشگاه هایی وجود دارند که درس خواندن در آن ها پرستیژ ویژه ای برای افراد می آورد. این دانشگاه ها عموما در پایتخت هستند.

او دلیل دیگر، حفظ رقابت در کنکور را تلاش داوطلبان برای فراهم کردن امکانات مهاجرت دانست و گفت: حقیقت این است که برخی می خواهند بعد از گرفتن مدرک از یک دانشگاه معتبر برای ادامه تحصیل به دانشگاه های خارج از کشور بروند.به همین دلیل تلاش می کنند در یکی از چند دانشگاه معتبر ایران درس بخوانند. البته این هم یکی از باورهای غلط این روزها است. بسیاری از دانشجویانی که در بهترین مقاطع تحصیلی در دانشگاه های معتبر درس می خوانند فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد هستند. در مقابل تعدادی از فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر نیز بیکار هستند.

دکتر حسین باهر، از دولت یازدهم خواست این ابهت کاذب را از میان ببرد و توضیح داد: کنکور باید حذف شود. داوطلبان باید به سمتی سوق داده شوند که بر اساس نمرات دبیرستان، بتوانند رشته های کاربردی را در دانشگاه های بومی بخوانند.

او ادامه داد: در کشورهای پیشرفته، هر کسی می تواند برای هر دانشگاهی درخواست دهد. آزمونی مثل GRE برای سنجش سواد درخواست دهندگان است. اگر کسی توانست از پس آن بر آید، می تواند در بهترین دانشگاه ها درس بخواند.

این جامعه شناس توضیح داد: متاسفانه خیلی از مسایل را در کشور ما «جو» حاکم به وجود می آورد. بسیاری از تبلیغات کلاس‌های کنکور، به این هیاهو دامن می زنند. نظام آموزش و پرورش ما باید از مدل «رضا شاهی» خود فاصله گرفته و به سمتی برود که مغز و اندیشه افراد را مورد ارزیابی قرار دهد و دست از ارزیابی محفوظات دانش آموزان بردارد. انیشتین محفوظات نداشت و از مدرسه اخراج شد ولی با معلومات خود توانست جایزه نوبل را دریافت کند.

پس از برگزاری کنکور سراسری در روزهای 6، 7 و 8 تیر ماه، سازمان سنجش آموزش کشور اقدام به انتشار دفترچه آزمون و سپس کلید سوالات کنکور کرد. از زمان انتشار این کلید، گمانه زنی برای تعیین رتبه احتمالی داوطلبان در موسسات کنکور آغاز شده است.

ارسال نظر