به گزارش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، نگرش جامعه به کودکان کم توان ذهنی در سطح جهان در حال دگرگونی است و انتظار از نظامهای آموزشی آماده سازی هرچه بیشتر و بهتر این گروه ازکودکان برای ورود به زندگی بزرگسالی است؛ ضمن آنکه افزایش بهداشت، گسترش نظامهای آموزشی، کاهش هزینههای ملی و نیروی انسانی ایجاب میکند این کودکان از آموزش کافی و لازم برای گذران زندگی روز مره برخوردار شوند.
بر همین اساس، محبوبه ضرغامپور رییس گروه پیش دبستانی و ابتدایی کودکان کم توان ذهنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی در گفتوگو با ایسنا گفت: پس از دوره آمادگی، این کودکان وارد دوره رسمی و اجباری پیش دبستانی میشوند که بر خلاف سایر کودکان پیش دبستانی، برای کودکان عقب مانده ذهنی اجباری بوده و باید این دوره را طی کنند تا بتوانند وارد دوره ابتدایی شوند.
وی با بیان اینکه نظام آموزشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی همانند آموزش و پرورش عادی شش پایه تحصیلی در ابتدایی دارد گفت: در گروه سنی 4 تا 6 سال 1000 کودک، آمادگی 7893 کودک و در دوره ابتدایی نیز 32 هزارو 569 دانش آموز کم توان ذهنی تحت پوشش سازمان هستند.
به گفته ضرغامپور، با توجه به اینکه کودکان و دانش آموزان کم توان ذهنی نمیتوانند از محتوای کودکان عادی استفاده کنند برای این کودکان محتوای درسی ویژه تدوین میشود.
تعداد رو به افزایش کودکان کم توان ذهنی تحت آموزش
وی درباره کاهش و یا افزایش تعداد این کودکان نسبت به سنوات گذشته اظهار کرد: آمار کودکان استثنایی تغییر چندانی نداشته و به نوعی میتوان گفت آمار کودکان کم توان ذهنی تحت آموزش رو به افزایش بوده و عوامل قبل از تولد، در حین تولد و بعد از تولد از جمله پرتو درمانیها، بیماریهای که مادران به آن مبتلا میشوند، آسیبها، زایمانهای طولانی و بیماریهایی همانند قند خون از علتهای بروز کم توانی ذهنی در کودکان است.
ضرغامپور همچنین خاطر نشان کرد: بر اساس آمارهای جهانی 2 تا 2.5 درصد کودکان هر جامعهای را عقب ماندگان ذهنی تشکیل میدهند.
به گفته ضرغام پور، در برخی از مناطق دور از جمله سیستان و بلوچستان به دلیل پرداخت کمک هزینه به خانواده کودکان استثنایی این خانوادهها تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار میگیرند.