به گزارش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، حمیدرضا مختارنژاد در گفتوگو با ایسنا، درباره تعیین نرخ شهریه مدارس غیردولتی شهر تهران، افزود: بر اساس بخشنامهای که معاونت مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است، امسال میزان شهریههای ثابت و فوق برنامه نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: همچنین در این بخشنامه پنج درصد افزایش شهریه برای هوشمندسازی مدارس و پنج درصد نیز برای کیفیتبخشی در نظر گرفته شده است و براساس شاخصهایی که مدارس در مناطق مختلف دارند، چنانچه مدرسهای در حوزه هوشمندسازی و کیفیتبخشی نیز آیتمهای مورد نظر را داشته باشد، میتواند 10 درصد افزایش شهریه داشته باشد و با احتساب این دو مورد، شهریه مدارس غیردولتی بین 15 تا 25 درصد افزایش یافته است.
مدیر مشارکتهای مردمی آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: با توجه به اینکه مدارس در مناطق مختلف شهر تهران دارای شرایط و امکانات متفاوتی هستند، بنابراین نمیتوان نرخ مشخصی را از میانگین متوسط شهریهها اعلام کرد.
مختارنژاد تاکید کرد: بر اساس بخشنامهای که به مناطق و مدارس اعلام کردهایم، تمامی مدارس غیرانتفاعی موظف شدهاند الگوی تعیین شهریه و میزان افزایش آن را در تابلوی اعلانات نصب کنند تا اولیا آن را به دقت مطالعه کنند.
به گفته وی، ممکن است مدارس علاوه بر هزینه ثابت و فوق برنامه، شهریههای دیگری را برای پوشاک، غذا، سرویس ایاب و ذهاب و یا فعالیتهای تربیتبدنی، پرورشی از اولیاء دریافت کند که اخذ وجه برای این موارد باید ابتدا در جلسه اولیاء و مربیان تایید و برای پرداخت آن طبق قراردادی که بین اولیاء و مدیر مدرسه وجود دارد، اقدام شود.
مدیر مشارکتهای مردمی آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اینکه الگوی تعیین شهریه به مدارس غیرانتفاعی شهر تهران ابلاغ شده است، گفت: اولیا موظف هستند پوسترهای مربوط به شهریه مدارس غیردولتی را به دقت مطالعه کنند و هیچ مدیر مدرسهای حق اخذ وجه نقد و چک حامل را ندارد و همه شهریه ثابت و فوق برنامه دانشآموزان باید در حساب جاری مدارس واریز شود.
مختارنژاد با بیان اینکه سایر فوق برنامههای مدارس غیردولتی با توافق بین اولیاء و مدیران مدرسه و با مجوز انجمن اولیاء و مربیان قابل پرداخت است، تصریح کرد: از 170 بازدیدی که در زمان ثبتنام از این مدارس داشتیم، 24 تیم اعزامی بر نحوه ثبتنام و اخذ شهریهها نظارت مستقیم داشتهاند.
به گفته وی، پس از ارزیابی بازرسیهای صورت گرفته، اخذ وجه اضافی شهریه، برگزاری کلاسهای تابستانی بدون اخذ مجوز و تبلیغات بدون اخذ مجوز دارای بیشترین تخلفات مدارس بودند که موارد با مدیران مناطق و مدارس در میان گذاشته شد تا نسبت به استرداد وجه نقد دریافتی اضافه و رفع نقص اقدام کنند.
مدیر مشارکتهای مردمی آموزش و پرورش شهر تهران خاطر نشان کرد: از 170 بازدید، 24 تخلف صورت گرفته بود که برای این تخلفات 24 رای حقوقی صادر شد و در قالب اخطار، عزل و یا توبیخ مدیر یا موسس مدرسه اقدام شد.