وی افزود: منظور از تبیین نظری، آن است که باید نقطه آغاز و پایان و همچنین دستاوردها و نتیجه پیوست فرهنگی به خوبی معلوم شود. موضوع پیوست فرهنگی باید در همه دستگاهها و نهادهای کشور از لحاظ نظری و عملی هم تبیین شود.
مخبر دزفولی عنوان کرد: باید هر دستگاه و نهادی در کشور به موازات تصمیمگیری برای اجرای یک طرح در حوزه مسوولیت خود، به این موضوع توجه داشته باشد که این طرح چه اثرات و عواقبی بر زندگی مادی و معنوی ملت دارد. پیوستنگار فرهنگی که در این دوره آموزشی تربیت میشود، علاوه بر آنکه باید بتواند به طور روشن و کاربردی برای یک طرح فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و با لحاظ چارچوب ارزشی و فرهنگی انقلاب اسلامی پیوست فرهنگی تنظیم کند.
پیشرفتهای کشور در صورتی ارزش دارد که دارای پیوست فرهنگی باشد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: پیشرفتهای چشمگیر و قابل توجهی که در کشور در حال انجام است تنها در صورتی ارزش دارد که دارای پیوست فرهنگی باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: کشور از لحاظ نرمافزاری و سختافرازی در حال پیشرفت است، اما این نکته هم لازم است مورد توجه قرار گیرد که این پیشرفتها بدون نگاه ارزشی اسلام و ارزیابی پیامدهایی که هر کدام از این پیشرفتها در آینده کشور خواهد داشت، ارزش ندارد.
وی افزود: زمانی میتوانیم بگوییم در همه زمینهها پیشرفت کردهایم که در متن این پیشرفتها ارزشهای اسلامی ترویج و تحکیم شوند. حوزه پیوست فرهنگی، یک حوزه بسیار گسترده است و از خوراک و پوشاک تا روابط بینالملل و از محیط خانواده تا محیط اقتصاد را شامل میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر پیوست فرهنگی نداشته باشیم هزینهها و مخارجی که در کشور میشود، دستاورد مطلوب را نخواهد داشت. مسوولان اجرایی باید بدانند که هر تصمیم آنها در حوزه مسوولیتشان، با ذهن و فکر مردم در تعامل خواهد بود. پیوستنگاری مغز و هسته مهندسی فرهنگی است و اگر پیوست فرهنگی درست انجام شود، مهندسی فرهنگی محقق شده است.
مخبر دزفولی در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای شرکتکنندگان در این دوره گفت: پیوستنگار فرهنگی در حقیقت لشکر فرهنگی نظام هستند و باید ضمن تقویت کمی و کیفی این لشکر فرهنگی، باید دورههایی از این دست در تمام دستگاهها برگزار شود.