به گزارش خبرگزاری دانا (داناخبر)، حسین هژبری، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس به برنامههای اوقات فراغت دانشآموزان اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر 18 هزار پایگاه اوقات فراغت در سراسر کشور دایر است و حدود 2.5 تا 3 میلیون دانشآموز تحت پوشش برنامههای این پایگاهها هستند.
وی به طرح اردوهای هجرت و جهادی اشاره کرد و گفت: این طرح به منظور بهسازی و بازسازی مدارس، از تیرماه آغاز شده و تا پایان مردادماه ادامه دارد که سازمان نوسازی مدارس کشور، بسیج سازندگی، بسیج دانشآموزی و معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش در این طرح همکاری دارند.
هژبری افزود: در سال گذشته 16 هزار مربی و استادکار در این طرح شرکت کردند و 400 هزار دانشآموز به فعالیت پرداختند که پیشبینی میکنیم امسال نیز همین تعداد در این طرح شرکت کرده باشند.
وی با بیان اینکه برخی هنرستانهای فنیوحرفهای و کاردانش برای دانشآموزان برنامه دارند، ادامه داد: این مراکز مهارتهای مختلف را به دانشآموزان آموزش میدهند.
شرکت حدود 2 میلیون دانشآموز در برنامههای کنکور
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش به فعالیت کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان اشاره کرد و بیان داشت: حداقل یک میلیون دانشآموز تحت پوشش برنامههای فرهنگی و هنری این کانون هستند.
وی با بیان اینکه مدارس تیزهوشان برای دانشآموزان برنامه دارد، افزود: مدارس تیزهوشان برای تمام دانشآموزان تحت پوشش در ایام تابستان برنامه و اردو دارند.
هژبری ادامه داد: برخی از دانشآموزان سوم دبستانی و پیشدانشگاهی نیز در تابستان به برنامههای علمی و کلاسهای کنکور میپردازند که حدود 1.5 تا 2 میلیون دانشآموز درگیر کلاسهای کنکور و فعالیتهای علمی هستند.
وی به طرح «مزرعه تابستانی من» اشاره کرد و گفت: در این طرح حدود 3 میلیون دانشآموز روستایی در کنار خانواده به فعالیتهای دامداری و کشاورزی میپردازند.
معاون فرهنگی و پرورشی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برخی از دانشآموزان نیز در فعالیت زبانآموزی و برخی در کلاس آزاد تئاتر و غیره شرکت میکنند.
وی افزود: ممکن است دانشآموزانی باشند که نخواهند در هیچ فعالیتی شرکت کنند که معتقدیم باید به دانشآموزان قدرت انتخاب و اختیار داد.
شرط موفقیت در برنامههای تابستانی عدم اجبار و الزام است
هژبری تاکید کرد: شرط موفقیت در برنامههای تابستانی عدم اجبار و الزام است و باید اختیاری باشد.
وی در خصوص هزینه کلاسهای تابستانی گفت: بخشی از این هزینهها از محل خودیاری، برخی از اعتبارات استانها و بخشی از سوی وزارتخانه پرداخت میشود که البته اعتبارات ما با تاخیر اختصاص مییابد اما تلاش میشود هزینه کلاسهای تابستانی به گونهای باشد که دانشآموزان بتوانند در این کلاسها شرکت کنند.