عباس قائد رحمت در گفت وگو با خبرگزاری دانا و با تبیین نمود گفتمان اعتدال در آینه دین، گفت: ما در آموزه های دینی خود هم گفتمان اعتدال را داریم و تاکید شده است که در رفتار خود با اعتدال رفتار کنیم. حتی در اقتصاد هم این امر مصداق دارد. مثلا این آموزه دینی که می گوید «خیر الامور اوسطها» به این معنی است که افراط و تفریط را کنار بگذاریم.
اعتدال در سیاست
این نماینده مجلس در ادامه اظهار داشت: در مسایل و مباحث سیاسی هم اینگونه است و از قاعده اعتدال خارج نیست. بعضی از کسانی که در مسیرهای سیاسی پیش می روند، متاسفانه به قدری تند رفتار می کنند که دیگر نمی توانند از قوه منطق و استدلال خودشان استفاده کنند و خوبی های دیگران را هم بپذیرند، بدی های گروه و همفکران خود را قبول و نقد کنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نهم در ادامه با نقد جریان های سیاسی موجود در قالب تندروی های گروهی بیان کرد: اعتدال یعنی جمع شدن، یعنی یکپارچه شدن، برگشت دوباره به اصل. این یک اعتقاد است. ما آرمان های نظام اسلامی خود را داشتیم اما گروهی از این فاصله گرفتند. اوج آن را در اصلاح طلب ها دیدیم. این رفتار به حدی رسید که به یک فتنه تبدیل شد. در طیف اصولگرا هم این نوع اتفاق افتاد و متاسفانه به یک مسیری رفتند که یک جریان انحرافی از آن خارج شد و در نهایت ما آسیب های زیادی را از افراط و تفریط خوردیم.
مردم و گفتمان اعتدال
قائد رحمت در ادامه با اشاره به شعار اعتدال دکتر حسن روحانی گفت: در این دوره آقای دکتر روحانی به زیبایی تمام یک شعار فراجناحی دادند و همه را زیر چتر اعتدالیون جمع کردند و از این طریق رای بسیار قابل توجهی را از مردم گرفتند. مردم هم تشنه این اعتدال بودند. مردم بر این باور هستند که یک فردی را برای راس امور ملت انتخاب کنند که افراط کند، نه تفریط؛ بازی های سیاسی را کم کند و بیشتر به خدمت رسانی به مردم بپردازند.
وی افزود: مردم به شعارهایی که آقای دکتر روحانی ارائه کرد، رای دادند. مردم می خواهند شایسته سالاری اتفاق بیافتد و چرخ اقتصاد کشور به حرکت در آید، مسایل و مشکلات فرهنگی که در کشور هست، حل و فصل شود، مسایل اجتماعی که وجود دارد، از بین برود و به این صورت در مسیر پیشرفت و تحقق اهدافی که در برنامه پنجم توسعه و همینطور در چشم انداز نظام تدوین و ترسیم شده است.
نگاه معطوف به خدمت رسانی
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری اظهار داشت: باید توصیه های حضرت آقا مورد توجه قرار بگیرد و در مجموع همه این برنامه ها توصیه های ایشان است و برادرانه در کنار همدیگر بتوانیم ان شا الله کار را به نتیجه مطلوب برسانیم. دشمنی ها و اختلاف سلیقه ها را کنار بگذاریم. کسانی که در راس امور قرار می گیرند، باید اختلاف ها را کنار بگذارند و همه نگاهشان فقط خدمت به مردم باشد.
اعتدال زیر چتر قانون و ولایت فقیه
قائد رحمت با بیان اینکه اعتدال دو مولفه دارد، بیان کرد: در کشور جمهوری اسلامی ایران و در عرصه سیاسی اعتدال دارای دو مولفه است. بقیه موارد در نهاد این دو مولفه قرار دارد. یکی از این دو مورد بحث مشروعیت و شرعی بودن تصمیم هایی است که باید توسط دولت اعتدال اتخاذ شود. یعنی باید تصمیم ها، حرف ها، نگاه ها، افکار و موضع گیری ها باید شرعی باشد.
دوم اینکه این رفتارها باید قانونی باشند. مبنای عمل باید قانون اساسی باشد. اگر قانون اساسی را به عنوان یک مولفه مهم در نظر بگیریم، آنچه که باید و شاید، در این قانون به خوبی قابل مشاهده است.
این دو مولفه مانند دو بال هستند. یعنی اعتدال باید به قانون اساسی و ولایت مطلقه فقیه التزام داشته باشد. اگر این دو مولفه مد نظر قرار بگیرد، بقیه شرایط قابل حل است.