سهراب رضایی رییس دانشگاه فنیوحرفهای در گفت و گو با فارس، درباره شرایط و وضعیت این دانشگاه تازه تاسیس صحبت کرد.
به گزارش خبرگزاری دانا، مهم ترین سرفصل های این گفت و گو در پی می آید.
- در حال حاضر ظرفیت موجود دانشگاه فنیوحرفهای سالانه چیزی حدود 70 تا 80 هزار نفر است. در حالی که پیشبینی ما این است که این ظرفیت را سالیانه به 130 تا 140 هزار نفر برسانیم.
-مشکل اصلی ما این است که آموزشهای فنی و حرفهای نیاز به سرمایهگذاری خاص دارد. دروس فنیوحرفهای آموزش نظری نیست که مواد لازم آن تنها یک ماژیک، تخته و استاد باشد که برای دانشجو جزوه بگوید. دانشجوی فنی و حرفهای نیاز به کارگاه و امکانات و نیاز به حمایت و توجه ویژه دارد و انتظار ما این است که این حمایتها از این دانشگاه انجام شود.
- با توجه به اینکه بیشترین دغدغههای دولت یازدهم دغدغههای معیشتی، اقتصادی و اشتغال است؛ امیدواریم که دولت جدید به ما کمک کند. دانشگاه فنی و حرفهای در اواسط دولت گذشته شکل گرفت چندان نتوانست حمایت لازم را جلب کند
-ما این قول را میدهیم که هیچ دانشجویی وارد دانشگاه ما نشود مگر این که در زمان فارغالتحصیلی مشکلی در زمینه کار نداشته باشد.
-ما تا سال گذشته 64 رشته داشتیم که با توجه به نیازهای روز جامعه سرفصلهای 28 رشته را تغییر دادیم. برای سال تحصیلی جدید 10 رشته دیگر نیز که احساس میکردیم در کشور نیاز به تقویت آنهاست به رشتههای دانشگاه فنی و حرفهای اضافه کردیم.
-برای انتخاب رشتههای جدید ما نیازهای کشور را در نظر گرفتهایم و رشتههایی را که احساس کردیم ارزش عملیاتی برای کشور و جامعه دارند را مدنظر قرار دادیم.
مثلا در طول دولتهای نهم و دهم مبحث مسکن مهر به شدت مطرح بود ما در همه شهرها برجهای چند طبقه ساختیم ولی هیچ فکری به این موضوع نکردیم که امنیت راهپلهها و آسانسورها را چه کسی باید تامین کند روی این حساب رشته تعمیر، تجهیز و نگهداری آسانسور و پلهبرقی را به رشتههای دانشگاه فنی و حرفهای اضافه کردیم به خوبی میدانیم این رشته در کمترین پیشبینی تخمینی 10 هزار نفر متقاضی دارد. چرا که اگر بخواهیم متوسط برای هر برج 5 طبقه یک تکنسین و متصدی آسانسور داشته باشیم دقیقا به همین تعداد فرد آموزش دیده در این حوزه نیاز داریم.
-رشته دیگری که راهاندازی کردیم رشته تعمیر، تجهیز و نگهداری از تجهیزات بیمارستانی است. دستگاههای رادیولوژی، وسایل اتاق عمل و تجیهزات MRI از جمله وسایلی هستند که نیاز به تکنسین ماهر دارند و ما این رشته را برای تربیت چنین افرادی ایجاد کردیم.
- با توجه به اینکه اکثر دانشجویان ما از اقشار متوسط به پایین جامعه هستند ما سعی میکنیم با حمایتهای مالی که مراکز ما انجام میدهند دانشجویان از دغدغههای مالی خارج شوند.