به گزارش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، علی باقرزاده در گفتوگو با ایسنا، افزود: یکی از اساسیترین اقداماتی که امسال در سوادآموزی در حال اجراست، تهیه شناسنامه تحصیلی برای افراد زیر 50 سال است و در حال حاضر تنها در مسئله جمعیتی بیسوادان بر اساس سرشماری نیستیم.
وی افزود: بر اساس این برنامه جدید سازمان نهضت، تمام افراد 49-6 ساله تحت پوشش این برنامه قرار میگیرند و وضعیت تحصیلی آنها تعیین تکلیف میشود؛ به این معنا که افراد این گروه سنی تا چه مقطع تحصیلی و در چه منطقه و شهری تحصیل کرده و اظهاراتی که در زمان سرشماری نفوس و مسکن مرکز آمار داشته، مشخص میشود.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور ادامه داد: برای کشور و سازمان نهضت سوادآموزی وجهه مناسبی ندارد که هر پنج سال یک بار که مرکز آمار اقدام به سرشماری میکند، عدهای بر اساس خود اظهاری، خود را باسواد یا بیسواد معرفی کنند، چرا که این موضوع مشکلات زیادی را برای سازمان نهضت در جهت شناسایی افراد بیسواد ایجاد میکند.
باقرزاده گفت: در حال حاضر عده زیادی از افراد را به عنوان بیسواد شناسایی کردهایم اما زمانی که برای جذب آنها مراجعه میکنیم اظهار میکنند باسواد هستند، لذا باید تکلیف وضعیت سواد افراد برای همیشه مشخص شود.
وی با بیان اینکه آمار مشخصات ثبتی بر اساس سوابق تحصیلی افراد زیر 50 سال تعیین میشود، تاکید کرد: با جلسات متعددی که بین سازمان نهضت سوادآموزی و مرکز آمار برگزار شده، به نتایج خوبی درباره اجرای این برنامه رسیدهایم به طوری که با استعلامی که اخیرا از دستگاههای مختلف انجام دادهایم، فهرست اسامی افراد 50 سال در حال نهایی شدن است.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور تصریح کرد: بر اساس این شناسنامه تحصیلی و فهرست اسامی بیسوادان که نهایی میشود، در آینده و حتی در سرشماریها نیز سوابق ثبتی از جمعیت کشور داریم که میتواند بسیار اتفاق مهمی باشد، چرا که با وجود آمدن فضای تعاملی بین مرکز آمار و سازمان نهضت سوادآموزی، بانکهای اطلاعاتی میتوانند به برنامهریزیهای کلان کشوری نیز کمک شایانی داشته باشند.