به گزارش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، به نقل از فارس، حسین هژبری معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری هفته بهداشت روان که امروز در ساختمان زندهیاد علاقهمندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار داشت: هفته بهداشت روان با شعار جهانی «به سوی آینده پرنشاط در سالمندی» از 24 تا 30 مهر در حال برگزاری است که ما به این شعار یک جمله نیز اضافه کردیم و شعار هفته بهداشت روان در آموزش و پرورش شامل «به سوی آینده پرنشاط در سالمندی با سرمایهگذاری در بهداشت روان دانشآموزان» است.
وی به برگزاری آزمونهای مشاورههای شامل «آزمون تشخیص استعداد و رغبت سنج شغلی» و «آزمون سلامت روانی ـ رفتاری» اشاره کرد و گفت: اجرای آزمون تشخیص استعداد و رغبت سنج شغلی به دانشآموزان کمک میکند تا با شناخت و آگاهی از استعدادها و رغبتهای خویش و شناخت کامل مشاغل گوناگون، هدف خود را مناسب و درست انتخاب کنند.
هژبری درباره آزمون سلامت روانی ـ رفتاری نیز بیان داشت: به منظور ارائه خدمات مطلوب راهنمایی و مشاوره و اجرای برنامههای پیشگیری از آسیبهای روانی و اجتماعی، غربالگری و دستیابی به نیمرخ روانی ـ رفتاری دانشآموزان ضروری است؛ این آزمون نیز به منظور غربالگری دانشآموزان در گروه سنی 14 تا 19 سال و تعیین نقشه جامع نابهنجاری روانی ـ رفتاری و تحصیلی دانشآموزان در سطح کلاس تا کشوری طراحی شده است.
وی با بیان اینکه 16 هزار و 873 مشاور در مدارس فعالیت میکنند، گفت: طرح رابطین هستهای مشاور نیز در مدارس ابتدایی فعال است و 50 هزار رابط هسته مشاور در دبستانها حضور دارند.
این مقام مسوول در آموزش و پرورش درباره هستههای مشاوره کشور نیز اظهار داشت: هستههای مشاوره در تمام مناطق وجود دارد اما کار جدیدی که انجام شد حضور ۱۲۰۰ مشاور در عالیترین سطوح تحصیلات در ۷۱۶ منطقه آموزش و پرورش است که به ارائه خدمات مشاورهای میپردازند.
تشکیل پرونده مشاورهای برای یک میلیون دانشآموز اول دبیرستانی
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به تشکیل پرونده مشاورهای برای یک میلیون دانشآموز اول دبیرستانی اشاره کرد و ادامه داد: این پرونده بیانگر همه راهنماییها و مشاورههای دانشآموزان است و این طرح در تمام مدارسی که مشاوران حضور دارند، اجرا میشود.
وی به اجرای طرح توانمندسازی تحصیلی و روانی ـ رفتاری دانشآموزان سال سوم راهنمایی و اول دبیرستان اشاره کرد و گفت: اجرای طرح «خدمات مشاوره روانی ـ رفتاری دانشآموزان» مشتمل بر دو طرح توانمندسازی روانی ـ رفتاری و تحصیلی و همیار مشاور است.
هژبری اضافه کرد: این طرح به منظور کاهش موانع درونی و برونی در تحقق رشد همه جانبه (شناختی، عاطفی، روانی و اجتماعی) و افزایش سطح سلامت روانی دانشآموزان و تسهیل دسترسی به خدمات مشاورهای در مدرسه و شناسایی و ارجاع به موقع دانشآموزان در معرض خطر اجرا میشود.
تهیه اطلس مشاغل استانی و منطقهای
معاون وزارت آموزش و پرورش از تهیه 32 اطلس مشاغل استانی خبر داد و گفت: اطلس مشاغل کتابی شامل اطلاعات کامل مشاغل استان با نگاه استفاده دانشآموزی است.
وی با بیان اینکه اطلس مشاغل منطقهای نیز در دست تدوین است، اظهار داشت: 719 منطقه آموزش و پرورش داریم که اطلس مشاغل 15 منطقه تدوین شده است.
طراحی و تبیین الگویی مناسب و مطلوب هدایت تحصیلی
هژبری به بحث هدایت تحصیلی اشاره کرد و بیان داشت: در هدایت تحصیلی 3 شاخص استعداد، امکانات منطقه و نیازهای کشور مدنظر است.
وی به طراحی و تبیین الگویی مناسب و مطلوب هدایت تحصیلی برای جذب دانشآموزان به ورود به شاخههای فنیوحرفهای و کاردانش اشاره کرد و گفت: به منظور تربیت نیروی انسانی متعهد و کارآمد از میان دانشآموزان جهت پاسخگویی به نیازهای شغلی جامعه مبتنی بر قابلیتهای مهارتی و ایجاد زمینه لازم جهت تغییر نوگرایی و کارآفرینی در روند تحصیلی دانشآموزان، این طرح اجرا شده است.
معاون وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در این طرح تلاش میشود تا با استفاده از رویکرد علمی و تخصصی و با توجه به نیاز شغلی جامعه با ارائه آموزشهای رشد شغلی و تصویری روشن و جامع از رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش، نگرش صحیحی از رشتهها و شاخههای تحصیلی در والدین و دانشآموزان ایجاد شود.
وی از ارایه آمار در خصوص نتایج آزمونهای ذکر شده خودداری کرد و اظهار داشت: معتقدم خیری در رسانهای شدن نتایج آزمون ها نیست و ممکن است برداشتهایی شود که کارشناسی نیست و نگرانیهایی را در جامعه ایجاد کند.