در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۱۷۲۱
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۹
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت و گو با خبرگزاری دانا:
در محافل علمی و دانشگاهی کشور، بیشتر به تعداد مقالات، چاپ کتاب و کارهای علمی توجه می کنیم و روی آن مانور می دهیم و به اینکه این تولیدات علمی چقدر در جامعه تاثیر دارد، اهمیتی داده نمی شود. در حقیقت بیشتر به کمیت علم توجه می کنیم تا کیفیت آن.
حجت الله درویش پور عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت و گو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) با بیان این مطلب، گفت: در مورد فارغ التحصیلان دانشگاهی این موضوع صدق می کند. اینقدر نیروی کارشناس تربیت کرده ایم اما در بسیاری از فعالیت ها که نیاز به کارشناس داریم، کشور با کمبود نیروی متخصص رو به روست.

درویش پور افزود: این ناشی از شکافی است که بین دانش و صنعت و تولید ایجاد شده و قطعا با تحولات صورت گرفته در دولت و وزارت علوم، باید با رویکرد جدیدی به آن پرداخته شود.

نماینده ایذه و باغ ملک در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که برای از میان برداشتن این شکاف چه راهکارهایی باید در نظر گرفته شود؟ خاطرنشان کرد: در بحث آموزش عالی باید آمایش سرزمین صورت گیرد و در مورد مسایل علمی ابتدا نیازسنجی شود تا نیازهای پژوهشی کشور مشخص گردد.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات تاکید کرد: هزینه های تحقیقاتی باید به بخش هایی اختصاص یابد که نیاز جامعه است و از صرف هزینه برای اموری که جنبه تبلیغی و غیرکاربردی دارند، اجتناب شود.

درویش پور افزود: متاسفانه تربیت نیروها در راستای نیازهای جامعه نیست و دانشگاه ها هم هرجور که می خواهند، دانشجو تربیت می کنند.

او در پایان گفت: تا این مسایل و مشکلات ساماندهی نشود، صنعت به راه خود می رود و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی هم راه خود را ادامه می دهند.
 
ارسال نظر