به گزارش خبرنگار گروه آموزش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، گفته وزیر علوم و معاون وی در سازمان امور دانشجویان نشان از تغییراتی در روند اعطای بورس دارد.
بر این اساس، برنامه ریزی برای تغییر مدت بورس ها در اولویت قرار گرفته است. رییس سازمان امور دانشجویان، هفته گذشته در مراسم معارفه خود عنوان کرد، بهتر است به جای بورس های پرهزینه بلند مدت، به دانشجویان متقاضی بورسیه های کوتاه مدت تعلق بگیرد تا تعداد بیشتری بتوانند از فرصت مطالعه خارج از کشور برخوردار شوند.
از سوی دیگر، هدایت دانشجویان به سوی مطالعه در داخل کشور از مسایل دیگری است که این روزها مطرح می شود. شاید به همین دلیل است که فراخوان بورس 93 هنوز منتشر نشده است. مدیر کل امور بورس، امروز گفت که این فراخوان قطعا در نیمه دوم آبان منتشر خواهد شد. با وجود گذشت 6 روز از نیمه دوم ماه و با توجه به این که تعطیلات تاسوعا و عاشورا در پیش است به نظر می رسد فراخوان در روزهای پایانی ماه بالاخره روی سایت قرار بگیرد.
حسن مسلمی نایینی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه جزییات فراخوان بورس 93 در شورای مرکزی بورس در حال نهایی شدن است، اظهارکرد: تاریخ دقیق آغاز این فراخوان هنوز به طور قطعی مصوب نشده، اما در نیمه دوم آبان ماه خواهد بود.
به گفته وی زمان قطعی آغاز این فراخوان تا هفته آینده مشخص و اعلام خواهد شد.
مدیر کل امور بورس وزارت علوم درباره احتمال کاهش تعداد بورسیههای خارج از کشور برای سال 93، گفت: پیشنهادی که از سوی رییس سازمان امور دانشجویان نیز مطرح شد این بوده که دورههای بلند مدت کاهش و دورههای کوتاه مدت افزایش پیدا کند که تمامی این مسایل در شورای مرکزی بورس در حال بررسی است.
مسلمی نایینی همچنین درباره احتمال برگزاری آزمون برای بورس خارج از کشور 93، خاطر نشان کرد: این موضوع نیز در حال بررسی است که اگر مصوب شود، شامل بورس 93 نیز خواهد شد.
او خبر داده که ممکن است تغییرات مورد نظر دولت تازه، امسال نیز در مورد متقاضیان اعمال شود. این در حالی است که شبهاتی در نحوه اعطای بورس در دولت گذشته وجود داشت. به نظر می رسد همین شبهه ها باعث شده بود سرپرست وزارت علوم، در یک برهه زمانی، این روند را متوقف کند تا داوطلبان با برنامه ریزی تازه بورس و ارز خود را دریافت کنند.
از سوی دیگر، در حالی که سال گذشته سال مالی بسیار دشواری برای دانشجویان بورسیه در خارج از کشور بود، تغییر در روند اعطای بورس ممکن است برخی مشکلات ارزی را حل کند. البته، در عرصه روابط بین الملل و سیاست خارجی کشور تغییرات زیادی صورت گرفته که امید می رود به بهبود وضعیت تحصیل ایرانیان در خارج از کشور کمک کند.
برای قضاوت باید منتظر ماند و دید، تغییر روند اعطای بورس تا چه حد می تواند رویه مسوولان وزارت علوم را به عدالت نزدیک کند. آیا در پایان دولت حسن روحانی نیز، نام اعضای خانواده مدیران و مسوولان کشور به عنوان سو استفاده کنندگان از بورسیه رسانه ای خواهد شد و یا نه؟