به گزارش گروه آموزش خبرگزاری دانا (داناخبر) و به نقل از تسنیم، حمیدرضا کفاش در آیین افتتاحیه همایش فرهنگ مطالعه در ایران، با تاکید بر لزوم گسترش فرهنگ کتابخوانی اظهار داشت: رهنمودهای آقای روحانی رییس جمهوری حول سه محور احیای زنگ انشا، زنگ گفتگو و کتابخوانی نهضتی فکری در آموزش و پرورش ایجاد کرده است که برپایی 50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه تنها بخشی از آن است.
وی با ارایه آماری از وضعیت کتاب در این وزارتخانه اضافه کرد: سالانه بیش از 1000 عنوان کتاب درسی در تیراژ 140 میلیون جلد کتاب منتشر و بین دانش آموزان توزیع میشود علاوه بر آن بیش از 30 عنوان مجله مرتبط با دانش آموز و معلم با تیراژ 30 میلیون جلد کودکان و نوجوانان از پیش دبستان تا معلمان را هدف قرار داده است.
معاون فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به وضعیت کتابخانههای آموزشگاهی گفت: در حاضر 115 هزار کتابخانه کلاسی داریم که حداقل یک قفسه کتاب مرتبط با دانش آموزان را در اختیار آنان قرار میدهد.
وی از وجود 50 هزار مدرسه دارای کتابخانه با 78 میلیون جلد کتاب در مدارس خبر داد و اضافه کرد: سرانه کتاب 6 جلد است که با استانداردهای بین المللی فاصله دارد.
کفاش بر ضرورت انجام مطالعات آسیب شناسی تاکید کرد و افزود: یکی از آسیب های جدی شیوه گزینش دانشجو در دانشگاههاست که حافظه محوری را بین دانش آموزان توسعه داده است.
وی ایجاد تنوع در شیوه گزینش دانشجو، انجام مصاحبه و پرسش از تعداد کتابهایی که مطالعه شده و نقد و بررسی آنها را در ارتقا انگیزه دانش آموزان به مطالعه موثر قلمدادکرد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش برنامه های متنوع و سرگرم کننده صداوسیما را یکی از عوامل موثر در کاهش میزان مطالعه دانش آموزان برشمرد و اضافه کرد: احیای زنگ انشا، زنگ گفتگو و کتابخوانی که از رهنمودهای رییس جمهوری در آغازین روز مهر است می تواند به توسعه فرهنگ کتابخوانی کمک شایانی کند.