به گزارش خبرنگار گروه آموزش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، رییس کمیته آموزش عالی مجلس شورای اسلامی، خبر از حضور جعفر میلی منفرد، معاون پر حاشیه آموزشی وزارت علوم در مجلس داد و نشست آموزشی با حضور وی را به دور از سیاسی کاری و مفید دانست. وی گفت: یکشنبه کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات، جلسه ای با حضور دکتر میلی منفرد و معاونان آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی، وزارت بهداشت و دانشگاه پیام نور داشت. علاوه بر آن کارشناسانی از مرکز پژوهش های مجلس نیز حضور داشتند. محور این نشست، ساماندهی آموزش عالی کشور بود.
وی گفت: این نخستین حضور آقای میلی منفرد بود اما وی حضور خوب و مفیدی داشت. ما در حال حاضر شاهد وضعیت نابه سامانی در آموزش عالی هستیم. چه از جهت ساختار پذیرش، چه از جهت سنجش و نیز اشتغال به کار فارغ التحصیلان دچار مشکلات زیادی هستیم. رقابت هایی که در سال های گذشته وجود داشته، متاسفانه سیاسی بوده است. این در حالی است که فضای دانشگاه بیشتر باید آموزشی باشد. رقابت های تنگاتنگی که میان بخش خصوصی و دولتی وجود دارد از همین دست است.
هروی همچنین گفت: متاسفانه همین رقابت ها و سیاست بازی ها، فضای آموزش عالی را مبهم کرده است. ان شاالله بتوانیم در آینده در فضای شفاف تری و به شکل غیر شعاری به حل مشکلات موجود بپردازیم. ساماندهی در مواردی مثل آینده نگری در بحث آموزش عالی، از اهمیت ویژه ای دارد زیرا شاهد روند رو به رشد خالی شدن صندلی های دانشگاه هستیم. در سال گذشته تنها در دانشگاه آزاد 250 هزار تا از صندلی های موجود خالی ماند.
این استاد دانشگاه، تصریح کرد: خیلی از موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی ما در حال حاضر متضرر شده اند و شکایت های زیادی را به کمیسیون ارجاع می دهند. این وضعیت نابه سامان نمی تواند ادامه پیدا کند. این کار در کمیسیون آغاز شده است.
او گفت: گمان من این است که ما در دهه پیشرفت قرار داریم و باید مسیر آن را هموار کنیم. این کار با شعار انجام پذیر نیست. اگر می خواهیم اقتصاد دانش بنیان را جایگزین اقتصاد نفتی کنیم، باید حرکت های ما حساب شده و دقیق باشد. ما حتی یک نظام کاملا روشن و صریح از آموزش عالی نداریم.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی، کم شدن سقف پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی و افزایش آن در مقاطع تکمیلی را یکی از اساسی ترین چالش های آموزش عالی دانست که باید به زودی حل شود. او توضیح داد: ما در موج جمعیتی ویژه ای قرار گرفتیم که در سال هایی دانشجوها را زیاد کرد اما حالا این موج به سمت تحصیلات تکمیلی رفته و به همین خاطر در تحصیلات تکمیلی شاهد یک رقابت تا صحیح هستیم. این صدماتی را بر بنیه آموزش عالی می گذاریم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در پایان گفت: سالانه به بهانه 5هزار دانشجویی که از کشور خارج می شوند، مدام در حال افزایش تعداد صندلی های فوق لیسانس و دکتری هستیم. در حالی که سیاست های ما باید حساب شده تر باشد. زیرا فضای تحصیلی در میان فارغ التحصیلان ایجاد شده که همه می خواهند ارشد و دکتری بخوانند. در حالی که در کشورهای دیگر اصلا این طور نیست. در هیچ کجای دنیا، رقابت برای تحصیلات تکمیلی نداریم. 80 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه در کشورهای صنعتی به عنوان تکنسین مشغول کار می شوند. این همان چیزی است که به عنوان کاردان صنعتی و مهارتی در کشور ما باید وجود داشته باشد.