به گزارش گروه راهبرد خبرگزاری دانا و به نقل از فارس، حجتالاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهور در حاشیه نشست معاونان پارلمانی دستگاههای اجرایی که در وزارت اقتصاد و دارایی برگزار شده بود، اظهارداشت: از آغاز به کار دولت تدبیر و امید تاکنون در طی سه ماه گذشته، 320 سوال از سوی نمایندگان مجلس از وزرای دولت تدبیر و امید پرسیده شده است که این تعداد سوال غیرمتعارف است.
معاون پارلمانی رییس جمهور با بیان اینکه عوامل گوناگونی در این موضوع تاثیرگذار بوده است، تصریحکرد: از سویی دولت تازه فعالیت خود را آغاز کرده و تعدادی از معاونین پارلمانی دستگاههای اجرایی مشخص نشده بودند و از سوی دیگر شاید برخی از آنها نیز فعالیت جدی نداشتهاند.
وی ادامه داد: اکثر سوالاتی که از سوی نمایندگان مجلس از وزرا پرسیده شده، سوالاتی بوده که در چارچوب وظایف و اختیارات وزیر نبوده است.
انصاری در خصوص ساماندهی و ارتباطات مستمر با معاونین پارلمانی وزارتخانهها اقدامات جدیدی آغاز کردهایم، یادآور شد: برگزاری جلسات مشترک و رایزنی با معاونین پارلمانی وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی از جمله نمونههای این اقدامات است.
معاون پارلمانی رییس جمهور تاکید کرد: معاونین پارلمانی وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی را برحسب وظایفشان به چند گروه تقسیم کردهایم و وزارتخانههایی که حوزه فعالیتهای آنها به یکدیگر نزدیک است، در یک گروه قرار دارند و کمیتهای از معاونین پارلمانی در این حوزهها تشکیل شده که تحت یک عنوان مشترک فعالیت میکنند.
وی همچنین درباره اهمیت همافزایی معاونین پارلمانی وزارتخانهها و همکاری آنها با یکدیگر اظهارداشت: برنامهای را تنظیم کردهایم که حضور معاونین پارلمانی وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی در مجلس را با کمک هیات رییسه مجلس کنترل دقیق کنیم، که از جمله حضور میزان آنها در جلسات علنی مجلس، کمیسیونهای تخصصی مجلس و دفتر دولت در مجلس است.
انصاری با بیان اینکه میزان حضور معاونین پارلمانی دستگاهها و وزارتخانه در مجلس را به وزرا به صورت منظم گزارش خواهیم داد، گفت: همچنین هرچند وقت یک بار به رییس جمهور گزارش خواهیم داد.
وی با بیان اینکه این گزارشها در ارزیابی میزان فعالیت معاونین پارلمانی وزارتخانهها و دستگاهها موثر است، یادآور شد: علیرغم اینکه ما در آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید قرار داریم، ولی وزرا حضور جدی در مجلس دارند و باید گفت حضور وزرا در مجلس نسبت به گذشته بهتر بوده و انشاالله ما جدول حضور وزرا در مجلس و ملاقاتی که وزرا با نمایندگان داشتهاند را هفته آینده منتشر خواهیم کرد.
انصاری بر همین اساس گفت که خود آقای رییسجمهور نیز علیرغم فشردگی بسیار کارها اهتمام خاصی به مجلس دارند و چندین بار در مجلس حضور پیدا کردهاند و ما شاهد جلسات مشترکی نیز با مجلس بودهایم.
معاون پارلمانی رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه سیاست دولت تدبیر و امید بر اساس تعامل حداکثری با سایر قوا و مشارکت همه نهادها و قوای کشور برای خدمترسانی به مردم و نظام بوده است، اظهار داشت: تأکید رییس جمهور همواره بر این موضوع به ویژه تعامل در حوزه دولت و مجلس بوده است.
وی با تاکید بر اینکه دولت مجری قوانینی است که مجلس تصویب میکند، یادآور شد: نظارت کلی بر عملکرد قوه مجریه را مجلس اعمال میکند بنابراین ارتباط این دو قوه یک امر دائمی است.
انصاری در همین رابطه خاطرنشان کرد: از آغاز برنامهریزی همهجانبهای را با کمک همکارانمان در معاونت امور ریاست جمهوری و معاونین پارلمانی سایر دستگاهها سامان دادیم که بتوانیم از ظرفیت این دو قوه حداکثر استفاده را ببریم.
وی با تأکید بر اینکه در سالهای اخیر شاهد ارائه طرحهای متعدد و بعضا بیش از حد متعارف و فوریتدار از سوی نمایندگان در صحن مجلس بودهایم، ادامه داد: بخشی از این موضوع به عدم تعامل مناسب دولت و مجلس در سنوات اخیر بازمیگردد.
وی همچنین گفت: معاونین پارلمانی وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی را برحسب وظایفشان به چند گروه تقسیم کردهایم و وزارتخانههایی که حوزه فعالیتهای آنها به یکدیگر نزدیک است، در یک گروه قرار دارند و کمیتهای از معاونین پارلمانی در این حوزهها تشکیل شده که تحت یک عنوان مشترک فعالیت میکنند.
انصاری در ادامه سخنان خود به دیدار رییس جمهور با 11 مجمع استانی نمایندگان مجلس اشاره و اضافهکرد: در مورد بودجه نیز رایزنی نمایندگان دولت با نمایندگان مجلس و همچنین حضور آنها در کمیسیونهای مجلس و جلساتی که با هیات رییسه مجلس داشتهاند باید گفت آقای نوبخت نیز در جلسه غیر علنی مجلس حضور پیدا کردهاند و به ارائه گزارشی از بودجه پرداختند.
معاون پارلمانی رییس جمهور با تاکید بر اینکه امیدواریم با گزارشهایی که مجموعه عوامل دولت در کمیسیونهای تخصصی مجلس در ارتباط با بودجه میدهند، به نگاه مشترک بین دولت و مجلس بر اساس واقعیتهای بودجه نزدیک شویم، افزود: در حال حاضر لایحه بودجه در اختیار مجلس است و نمایندگان نیز میتوانند دیدگاهها و نظرات خود را نیز در ارتباط با بودجه ارائه دهند.