در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۴۵۱۷
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۴
پیشنهادی برای ثبت در تقویم ملی ایران، روز شین آباد، روزی برای مقابله با آسیب های ناشی از ناایمن بودن محیطهای آموزشی. برای اینکه به یاد هموطنان ما بیاورد باید محیط های آموزشی، برای فراگیران امن و ایمن باشد.

به گزارش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، امید سلیمی بنی در یادداشت خود در خبرگزاری خبرآنلاین، پیشنهاد ثبت یک روز در تقویم ایران برای مقابله با عدم ایمنی فضاهای آموزشی را ارایه داده است.

دختران شین آبادی سوختند. روز 15 آذر سال گذشته، 37 نفر از دانش آموزان دختر مدرسه روستای شین آباد به خاطر ایمن نبودن بخاری کلاس، دچار سوختگی شدند و تا امروز، وزارت آموزش و پرورش، ریالی از هزینه درمانی آنها را نپرداخته است. درباره شین آباد و فرشتگان سوخته در آن حادثه، بارها نوشته و گفته شده، ولی زمانی می توان گفت این سانحه، هرگز از حافظه تاریخی ملت ایران فراموش نمی شود که در مناسبت های تقویم رسمی، درج شود.

«روز شین آباد»، پیشنهادی است برای ایمنی و امنیت محیطهای آموزشی. برای این که همگان به یاد داشته باشند فراگیران در محیط آموزشی، از پیش دبستانی گرفته تا دانشگاه باید در امنیت کامل به سر ببرند.

از روزی که حادثه دلخراش شین آباد رقم خورد تا امروز، اشخاص و چهره های زیادی برای همدردی با حادثه دیدگان، کارهای زیادی کردند. از شهرام ناظری، خواننده سرشناس کشورمان گرفته که دو روز برای تامین هزینه درمان حادثه دیدگان، در برج میلاد تهران، کنسرت بر پا کرد تا مسوولانی مانند اردلان، رییس خانه هنرمندان که آنها را به خانه هنرمندان دعوت کرد و قرار شده نمایشگاهی از نقاشی های دختران سوخته شین آبادی هر 6 ماه یک بار در داخل و خارج کشور، برپا کند.

جالب اینجاست مسوولان وزارت بهداشت در مصاحبه های خود بارها تاکید کرده اند مسوولان وزارت آموزش و پرورش، تاکنون بابت هزینه درمان آنها، پولی نپرداخته اند. آسیب های وارد شده به اندام و چهره این کودکان به یک سو، آسیبهای فراوانی که به روح و روان آنها خورده است، باعث مشکلات زیادی برای آسیب دیدگان و خانواده آنها شده. گزارشها نشان می دهد باوجود وعده هاى داده شده تا به حال هیچ روان شناس و روانکاوى با کودکان ملاقات نداشته است . طبق توضیحات خانواده ها، ترس هاى پیاپى و کابوس هاى شبانه، بى حوصلگى و عصبى بودن نشان از نامناسب بودن وضعیت روحى و روانى کودکان پس از حادثه است. ترسیدن از شعله کبریت نشان از ترسی عظیم در روح و جان این کودکان دارد.

حدیث صدماتی که به روح و جسم این کودکان خورده و سایر سانحه دیدگان در حوادث مشابه که البته کم هم نیستند اگر نه بگوییم در گذر روزها فراموش می شوند، بلکه می توان قاطعانه گفت زنگاری که از گذشت سال ها بر آیینه این درد می نشیند، باعث می شود باز هم افکار عمومی تصویر واضحی از آن در حافظه نگاه ندارد. بهترین روش برای اینکه اجازه ندهیم گذر ایام، غیر ایمن بودن محیطها و فضاهای آموزشی کشور را از خاطر ما بزداید، ثبت روز شین آباد به عنوان نماد و نشانه همیشگی این موضوع است.

با ثبت روز شین آباد در تقویم رسمی کشور، می توان امیدوار بود بودجه هایی که هر ساله در طرحهای مختلف برای ایمن سازی فضاهای آموزشی خرج می شود، باید جهت مند و اثرگذار به سمت و سوی آرامش بخشیدن به ذهن فراگیران آموزشی، در هر مقطع و سن و سالی، روان شود. ثبت روز شین آباد در تقویم رسمی، نشانه درد کشیدن یک ملت، به خاطر ایمن نبودن کلاس های درسی است. روزی که جمعی از فرزندان ایران، در آتش سوختند.


ارسال نظر