به گزارش گروه راهبرد خبرگزاری دانا این نشست با عنوان «فیض کاشانی و مکتب اخباریگری» روز سهشنبه 24 دیماه 92 با سخنرانی دکتر فروغ پارسا برگزار می شود.
این نشست روز سهشنبه 24 دی ماه از ساعت 16:30 تا 18:30 در محل پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می شود.
پژوهشکده تاریخ اسلام در خیابان توانیر، خیابان برادران، کوچه شهروز، پلاک 9 واقع است و حضور برای علاقمندان آزاد است.
آشنایی مختصر با ملا محسن فیض کاشانی
ملامحسن فیض کاشانی از عالمان بزرگ اسلامی قرن یازدهم است که از محضر دانشمندان برجستهای چون حکیم ملاصدرای شیرازی و محدث بحرانی، معقول و منقول را فرا گرفت و خود با نبوغ فوقالعاده و دانش فراوان، در شاخههای علوم اسلامی جامعیت یافت و همین جامعیت او موجب شد تا بتواند بین فلسفه و دین، علوم عقلی و شرعی هماهنگی و همبستگی به وجود آورد و دهها اثر گرانسنگ در زمینه تفسیر، حدیث، کلام، عرفان و فلسفه و اخلاق تالیف کند.
فیض کاشانی با تکیه بر کتاب و سنت و رد استحسانات عقلی، اجماع، شهرت فتوایی و اجتهاد به رای و نفی ضرورت اصول فقه، مکتب اخباری را اختیار کرد. وی با آموختن حکمت متعالیه از حکیم ملاصدرای شیرازی که فهم خاصی از کتاب و سنت به دست میدهد، اخباریگری متفاوتی از اخباریان ظاهرگرا ارایه کرد و با بهرهگیری از معارف باطنی با روش تاویلگرایی خاص خود، احادیث را در کتاب گرانسنگ حدیثی الوافی شرح کرد و با رویکردی عارفانه، اسرار درونی احکام و رازهای باطنی آداب شرعی را نمایاند.
فیض با اختیار روش فقهپژوهی متخذ از اخبار و روایات در بعضی از موضوعات، نظریات متفاوتی از آرای مشهور ارایه کرد و امکان نواندیشی در مکتب اخباری را به اثبات رسانید.