در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۷۲۰۶
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۷
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه بیشترین نخبگان ایرانی در 3 کشور هستند که ایران با آنها رابطه سیاسی ندارد، گفت: تنها مکانیزم ایجاد ارتباط با این افراد مکانیزم علمی است که قرار است تشکیلاتی در این زمینه در بنیاد ایجاد شود.

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، دکتر سعید سهراب پور در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به سخنان اخیر وزیر علوم در خصوص خروج نخبگان از کشور افزود: اخیرا اعلام شده است که سالی 150 هزار نفر از کشور مهاجرت می‌کنند این در حالی است که نخبگانی که تحت پوشش بنیاد هستند 13 هزار نفر است که حدود 6 هزار نفر از آنها مخترع هستند و برترین‌های آزمون سراسری و تعداد دارندگان مدال‌های المپیادهای 4 هزار نفر است. از این رو همه نخبگان تحت پوشش بنیاد نیستند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: اینکه از سوی بنیاد ملی نخبگان از کاهش مهاجرت نخبگان خبرهایی ارائه می‌شود منظور مهاجرت نخبگان تحت پوشش بنیاد است.

وی مهمترین مساله برای مهاجرت نخبگان را اشتغال دانست و اظهار داشت: در حال حاضر مساله اصلی کشور اشتغال و بیکاری است که با توسعه بی رویه دانشگاه‌ها تعداد زیادی فارغ التحصیل داریم که نیاز به کار دارند.

سهراب پور اشتغال نخبگان را بالاترین سطح این طبقه بندی دانست و خاطر نشان کرد: بنیاد ملی نخبگان تمام تلاش خود را بر ایجاد اشتغال نخبگان متمرکز کرده است و بقیه افراد به بنیاد مربوط نمی‌شود بلکه نیاز به برنامه ریزی بلند مدت از سوی دولت و مجلس دارد.

وی با تاکید بر اینکه هر زمان که اقتصاد ما شکوفا شود و کارخانه‌های زیاد ایجاد شود افراد جذب کار خواهند شد، یادآور شد: گاهی اوقات برخی نخبگان برای ادامه تحصیل مایل هستند به خارج بروند و ما نمی‌توانیم جلوی آنها را بگیریم ولی مساله اصلی برگشت این افراد پس از فارغ التحصیلی به کشور است.

سهراب پور با بیان اینکه به دلیل وجود امکانات مالی، شغلی، رفاه زندگی و امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی دانشگا‌ه های خارج بسیاری از نخبگان تمایل به برگشت ندارند ولی در عین حال تعدادی از آنها به کشور برمی‌گردند، اضافه کرد: اخیرا لیستی را تهیه کردیم که نشان می‌دهد 30 نفر از دارندگان مدال طلای بین المللی المپیاد دانشجویی در کشور هستند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به تلاش‌های این نهاد برای ایجاد ارتباط با نخبگان خارج از کشور، گفت: در حال حاضر نخبگان ما در 3 کشور آمریکا، کانادا و انگلیس هستند که ما با این کشورها رابطه سیاسی نداریم که این امر موجب شده است که ایجاد ارتباط با این نخبگان به راحتی صورت نگیرد.

وی تنها مکانیزم ارتباط با این افراد را مکانیزم علمی ذکر کرد و افزود: بر اساس آیین نامه‌ای که در این زمینه مصوب شده است نخبگانی که در کنفرانس‌های علمی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشارکت کنند هزینه‌های رفت و آمد آنها از سوی بنیاد ملی نخبگان تامین خواهد شد.


ارسال نظر