به گزارش گروه آموزش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، مرتضی رییسی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت بودجه عمرانی وزارت آموزش و پرورش، گفت: در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی مبلغ 100 میلیارد تومان به اعتبارات ملی آموزش و پرورش افزوده شده است که این افزایش اعتبار در صورت تخصیص، سازمان نوسازی را در اجرای برنامهها کمک خواهد کرد.
وی افزود: بر اساس این افزایش، سهم اعتبارات ملی عمرانی آموزش و پرورش از 830 میلیارد تومان به 930 میلیارد تومان افزایش یافته است که این میزان مربوط به افزایش 100 میلیارد تومانی در استانداردسازی سیستمهای گرمایشی است؛ به طوری که مبلغ آن از 200 میلیارد تومان که پیشنهاد دولت بود که 300 میلیارد تومان افزایش یافته است.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه برای تخریب، بازسازی و مقاومسازی مدارس نیز مبلغ 440 میلیارد تومان اعتبار تعیین شده است، اظهار کرد: در حال حاضر از 200 میلیارد تومان اعتبار سیستمهای گرمایشی، 100 میلیارد تومان تخصیص یافته و چنانچه 100 میلیارد تومان باقی مانده و 300 میلیارد تومان سال 93 نیز تخصیص پیدا کند، میتوانیم 50 درصد از کلاسهایی که دارای سیستمهای گرمایشی ناایمن هستند را به سیستمهای پکیج حرارتی مجهز کنیم.
به گفته رییسی، اکثر کلاسهای دارای سیستمهای گرمایشی ناایمن که در آخرین برآوردها 150 هزار کلاس درس گزارش شده است، در مناطق محروم، دورافتاده و روستایی قرار دارند و برنامه جدی سازمان نوسازی و آموزش و پرورش، استانداردسازی این مدارس از لحاظ سامانه گرمایشی است.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: با توجه به شرایطی که از لحاظ کمبود فضای آموزشی در پروژه مسکن مهر وجود دارد، وزیر مسکن و شهرسازی قول اتمام پروژههای نیمه تمام فضاهای آموزشی را داد و بر این اساس مقرر شد تا مهر 93 در صورتی که 20 میلیارد تومان کمک وزارت مسکن و شهرسازی محقق شود، طبق برآوردها 30 پروژه نیمه تمام که پیشرفت فیزیکی آن بالای 70 درصد است، تکمیل و به آموزش و پرورش واگذار شود.
40 میلیارد تومان، خسارت مراکز آموزشی مناطق برفی شمالی
وی درباره آخرین خساراتهای وارده به مدارس و مراکز آموزشی مناطق شمالی در اثر حادثه غیرمترقبه بارش برف، گفت: تا جمعه هفته گذشته بر اساس برآوردهایی که از گزارشهای رسیده استخراج شد، 27 واحد آموزشی دچار خسارتهای جدی شدهاند که نیاز به نوسازی و بازسازی دارند.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: عمده خسارتهای وارد شده بر سقف مدارس است که قدیمی بودن این مدارس و سنگینی برف، باعث این خسارتها شده است؛ ضمن آنکه اکثر این مدارس قدمتشان بالای 40 سال بود و عمدتا در دهه 50 از جمله سالهای 52-51 احداث شدهاند.
وی با بیان اینکه طبق برآوردها، 40 میلیارد تومان خسارت به مراکز آموزشی مناطق شمالی وارد شده، افزود: با توجه به اینکه حوادث غیرمترقبه ردیف ویژهای برای جبران خسارتها دارد، امیدواریم به کمک دولت از محل این اعتبارات بتوانیم تا قبل از مهر سال آینده، مدارس مستحکم و استاندارد را تحویل این مناطق دهیم.
رییسی درباره ساماندهی دانشآموزان این مدارس، گفت: در حال حاضر عدهای از دانشآموزان در شیفت مخالف مدارس دیگر و یا مدارس همجوار در حال تحصیل هستند و سازمان نوسازی این قول را میدهد تا مهر سال آینده مدارس زیبا، مستحکم و استانداردی جایگزین این مدارس آسیبدیده خواهد شد.
به گفته رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، بیشترین خسارتهای وارد شده به مدارس، مربوط به تنکابن و اطراف این شهر است.