در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۷۱۱۲۷
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۱
در مراسم بزرگداشت سلیم نیساری گفته شد: سلیم نیساری اولین کسی است که در سال 1328 کتاب فارسی دبستان را بر مبنای آموزش هجایی نوشت. همچنین آن را به صورت رنگی چاپ کرد و شخصیت‌های نمادینی مثل دارا و سارا را وارد آموزش زبان فارسی کرد.

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، در ابتدای مراسم بزرگداشت دکتر سلیم نیساری که یکشنبه 25 اسفندماه در محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، مهدی محقق، رییس این انجمن، با بیان این‌که بزرگداشت سلیم نیساری هجدهمین بزرگداشت شخصیت‌های علمی و فرهنگی آذربایجان است، به خدمات برخی از شخصیت‌های آذربایجان به زبان و ادبیات فارسی اشاره کرد و در این‌باره نیز گفت: خدمات برخی از این شخصیت‌های ترک‌زبان از جمله آیت‌الله شیخ محمدعلی تبریزی نمونه‌ای از خدماتی است که نشان می‌دهد ترک‌زبان‌ها و آذربایجانی‌ها به زبان و ادبیات فارسی خدمت کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم، غلامعلی حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، به عضویت سلیم نیساری به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی اشاره کرد و گفت: شاید بزرگداشت امروز در درجه اول تقدیر و تکریم یک معلم است، چراکه به نظر من بارزترین خدمت استاد نیساری، خدمت در دستگاه تعلیم و تربیت و معلمی ایشان است. علاوه بر این، این بزرگداشت مجلس تقدیر از یک مولف پرکار و نویسنده خوش‌قلم و مترجم زبان است. همچنین تقدیر از خدمات یک مدیر باسابقه است که علاوه بر تدریس در کلاس درس و تالیف کتاب وقت و عمر خویش را صرف دستگاه‌های مختلف در حوزه مدیریت کرده است.

حداد عادل سپس به برجستگی‌های علمی و فرهنگی سلیم نیساری اشاره کرد و توجه او به زبان و ادبیات فارسی و آموزش آن را منحصربه فرد دانست و در این زمینه گفت: متاسفانه در کشور ما کسانی که به آموزش یک علم عنایت دارند و در این حوزه تخصص دارند، اندک‌اند، در حالی که در دیگر کشورهایی که در حوزه علوم پایه پیشرفت کرده‌اند ارزش این‌گونه افراد به اندازه خود آن علوم است.

همچنین فریدون اکبری شلدره، معاون آموزش و پرورش، در سخنانی شخصیت سلیم نیساری را داری اضلاع مختلف از جمله ضلع آموزش زبان و ادبیات فارسی دانست و در این‌باره گفت: دکتر نیساری در سال 1328 برای اولین‌بار کتاب زبان فارسی اول دبستان را بر مبنای آموزش هجایی نوشتند، در حالی‌که قبل از آن کتاب فارسی اول دبستان را شادروان باغچه‌بان بر مبنای حرف‌نگر نگاشته بود که شیوه‌ای سازه‌یی بود و کار استاد نیساری در این زمینه یک نوآوری محسوب می‌شد. دومین کار استاد نیساری این بود که کتاب زبان فارسی را برای اولین‌بار به صورت رنگی چاپ کرد و سومین ویژگی ایشان نیز این بود که دست به انتخاب نمادهای زبانی زد و شخصیت‌های نمادینی مثل دارا و سارا را وارد آموزش زبان فارسی ما کردند، در صورتی‌که تا پیش از این مبنای آموزش کتاب‌ فارسی ما تک‌شخصیتی بود.

سپس سلیم نیساری به خاطر برگزاری این مراسم از مهدی محقق، رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، تشکر کرد و در سخنانی گفت: زمانی که گفتند می خواهیم برایت بزرگداشت برگزار کنیم جواب دادم من اهلیت بزرگداشت را ندارم، چون کاری انجام نداده‌ام که درخور ارج و بزرگداشت باشم.

این حافظ‌پژوه سپس با اشاره به این‌که کتاب‌ها و آثارش را در راهرو تالار اجتماعات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به نمایش گذاشته‌اند با خواندن شعر «زندگی صحنه یکتای هنرمندی ماست، هر کسی نغمه خود خواند و از صحنه رود...» گفت: کتاب‌های من نغمه من هستند. انسان در جریان زندگی متحیر است و مطمئن نیست که آن‌چه سرنوشت اوست محتوم است یا این‌که خود می‌تواند با اراده و همت آن را تغییر دهد.

نیساری در ادامه به بیان خاطره‌ای از روزی که توسط علی‌اکبر سیاسی به سمت منشی دفتر وزارت فرهنگ درآمده بود اشاره و اظهار کرد: پس از این‌که در دفتر وزارت فرهنگ به عنوان منشی مشغول به کار شدم یک روز مرحوم بدیع‌الزمان فروزانفر به دیدن وزیر فرهنگ آمده بود که در پایان ملاقات‌شان قرار بود نامه‌ای به خط من نوشته شود و همان‌جا به امضای وزیر فرهنگ برسد، وقتی من نامه را نوشتم مرحوم فروزانفر خطاب من گفت که نیساری هم خط‌ت خوب است هم ربطت، اما این کار اداری برای تو به منزله سم است. حالا امروز متحیرم که اگر استعداد آینده‌نگری و خصوصیت پندپذیری و اراده تصمیم‌گیری قوی داشتم باید همان فردا استعفا می‌کردم اما جوانی مانع این کار شد و باعث شد 20 سال از عمرم را به کار اداری بگذرانم.

او ادامه داد: البته من کار اداری را با کارآموزی همراه کرده بودم، ولی امروز نمی‌دانم که آن مقدار از زندگی‌ام را که صرف کار اداری کرد‌ه‌ام صحیح بوده یا عمرم تلف شده است.

در پایان این مراسم با حضور سیدهادی خامنه‌ای، مهدی محقق، غلامعلی حداد عادل، محمود دعایی، احمد احمدی و حسن انوری، با اهدای لوح از خدمات سلیم نیساری به خاطر یک عمر فعالیت علمی و فرهنگی تقدیر شد.


ارسال نظر