به گزارش گروه راهبرد خبرگزاری دانا، غلامحسین دهقانی روز چهارشنبه در نشست بحث آزاد شورای امنیت سازمان ملل در خصوص عدم اشاعه هسته ای و اجرای قطعنامه 1540 این شورا مبنی بر جلوگیری از دسترسی گروه های تروریستی به سلاح های کشتار جمعی این سخنان رابیان داشت.
وی در بخش دوم سخنان خود درپاسخ به اتهام زنی نماینده این رژیم در سازمان ملل گفت:
مایلم به اطلاع حضار محترم در جلسه برسانم رژیم اسرائیل به عنوان حکومتی تروریستی و مسوول اقدامات بی شمار تروریستی نمی تواند و اجازه ندارد تا انگشت اتهام علیه دیگران دراز کند و در واقع چنین روشی صرفا تلاشی برای انحراف اذهان عمومی از سیاست های خشونت آمیز و افراطی این رژیم ارزیابی می شود.
شبکه ترور این رژیم مرتکب فهرستی از عملیات مرگبار در سراسر جهان از جمله قتل دانشمندان بی گناه ایرانی است که صرفا برای میهن خود خدمت می کرده اند و این رژیم همچنان به تهدیدات خود برای کشتار بیشتر ادامه می دهد.
سفیر کشورمان افزود : لازم است جامعه بین المللی در وهله اول نسبت به توقف چنین اقدامات بی شرمانه تروریستی که توسط این رژیم حمایت می شود و اکنون نماینده آن با طرح ادعاهای واهی سعی در جلوگیری از آشکار شدن واقعیت دارد، بکند.
این رژیم در طول 65 سال گذشته عامل بیش از 10 جنگ در منطقه بوده است و تنها رژیمی است که در منطقه مسلح به سلاح های کشتار جمعی است. این رژیم تاکنون از پذیرش کلیه پیمان های مربوط به منع سلاح های کشتار جمعی سرباز زده و تنها مانع ایجاد منطقه عاری از این سلاح ها است. رژیمی که تاکنون به تاسیسات صلح آمیز هسته ای دو کشور در منطقه حمله کرده که یک مورد از آنها توسط شورای امنیت نیز شدیدا محکوم شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت : جمهوری اسلامی ایران ضمن اعتقاد راسخ به لزوم انجام تدابیر لازم برای جلوگیری از دسترسی تروریستها به سلاح های کشتار جمعی در چارچوب حقوق بین الملل ، بر این باور است که تلاش های جاری برای رفع تهدید دستیابی تروریستها به سلاح های کشتار جمعی، نباید توجه ما را از تهدید واقعی که همانا وجود هزاران سلاح هسته ای در زرادخانه های کشورهای دارنده آنها است منحرف سازد.
دهقانی افزود : یکی از مهمترین نقاط ضعف قطعنامه مذکور که برخی کشورها ازجمله کشور اینجانب در زمان تصویب به آن اشاره نمود، سکوت قطعنامه 1540 در رعایت الزامات خلع سلاح و همچنین عدم شناسایی ارتباط بین عدم اشاعه و خلع سلاح بوده است.
وی گفت: در همین ارتباط لازم است توجه ویژه ای صرف جامعیت چنین اسنادی شود، بویژه در منطقه حساس خاورمیانه با حضور رژیم اسرائیل که سلاح های هسته ای و کشتار جمعی آن نه تنها کشورهای منطقه را تهدید می کند بلکه تاکنون مانعی در به ثمر نشستن تلاش ها برای ایجاد خاورمیانه ای عاری از سلاح های هسته ای و کشتار جمعی بوده است.
سفیر ایران در سازمان ملل با تاکید بر مفاد پیمان های بین المللی ناظر بر موضوع سلاح های کشتار جمعی، اظهار داشت ما قویا اعتقاد داریم تلاش های جاری برای جلوگیری از دسترسی تروریست ها به این قبیل سلاح ها نبایستی به هیچ وجه بهانه ای برای اعمال محدودیت علیه کشورها و مانع همکاری های بین المللی در استفاده از اینگونه مواد، تجهیزات و تکنولوژی برای مقاصد صلح آمیز گردد زیرا حق مسلم کشورها تحت هیچ شرایطی نمی تواند نادیده گرفته شود.
وی اظهار داشت، جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی از پیمان های عمده بین المللی کاملا خود را نسبت به هدف از بین بردن کامل تمامی این سلاح ها متعهد می داند و در این راستا قوانین داخلی لازم در تضمین جلوگیری از دستیابی گروه های تروریستی به مواد و تکنولوژی مربوطه را تصویب کرده است.
وی تصریح کرد ایران گزارش های درخواست شده بر اساس قطعنامه 1540 را ارایه کرده و همچنان به حمایت از قطعنامه های صادره از سوی مجمع عمومی در این خصوص ادامه حمایت می دهد.