در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۷۴۹۵۸
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۹
دانشگاه هاروارد به عنوان نماد آموزش عالی آمریکا توسط ترکیبی از دو شورای ناظران و هیات مدیره اداره می شود.
دانشگاه هاروارد در یک نگاه
به گزارش گروه آموزش خبرگزاری دانا (داناخبر) بر مبنای منشور دانشگاه، دانشکده ها دارای هیات های قانون گذاری هستند که مستقیما نظم و برقراری آرامش در محیط دانشکده را عهده دارند.

بر اساس خبر ایرنا، از سال 1865 میلادی هیات مدیره دانشگاه هاروارد از بین دانش آموختگان پیشین آن برگزیده می شود و کنترل دانشگاه را به طور کامل برعهده دارد.

این هیات دارای 30 عضو منتخب است که به مدت شش سال انتخاب می شوند.

هیات مذکور استرات‍ژی های بلندمدت دانشگاه و مشاوره به رییس در زمینه برنامه ها و اولویت ها را برعهده دارد.

مجموعه یاد شده، 30 نفره دارای 50 کمیته فرعی است که از طریق آنها عملکرد آموزشی و پژوهشی دانشکده های مختلف را زیر نظر دارد.

رییس منتخب باید یکی از استادان شناخته شده در یکی از دانشکده های این دانشگاه باشد و در مواردی برخی دروس را در دانشگاه تدریس کند.

رییس دانشگاه هاروارد مسوول بودجه دانشگاه، پروژه های سرمایه گذاری بزرگ، هزینه کرد درآمدهای خیریه، شهریه دانشجویان و... است.

هاروارد در سال 1636 توسط نهاد هیات قانونگذار ایالت ماساچوست ایجاد شد و کمی پس از آن نام اولین حامی و پشتیبان مالی این دانشگاه، جان هاروارد برای آن انتخاب شد.

دانشگاه هاروارد که قدیمی ترین موسسه آموزش عالی در آمریکا محسوب می شود، در قرن نوزدهم و به تدریج از وضعیت صرفا روحانی و مذهبی خارج و به حالت عمومی تر درآمد.

این دانشگاه در حال حاضر دارای 10 دانشکده علوم انسانی، طبیعی، مهندسی، دندان پزشکی، الهیات، آموزش و پرورش، حقوق و پزشکی است و در آنها 19 هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند.

«درو گیلپین فاوست» اولین زنی است که در سال 2007 به عنوان رییس دانشگاه هاروارد انتخاب شد و تاکنون نیز پست خود را در سمت ریاست این دانشگاه حفظ کرده است.

هاروارد در 46 رشته در مقطع کارشناسی، 134 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 32 رشته در مقطع دکتری و فوق دکتری دانشجو می پذیرد. این دانشگاه یکی از جامع ترین برنامه های دکترا را در جهان ارائه می کند.

150 نفر از برندگان جایزه نوبل در این دانشگاه به عنوان دانشجو یا عضو هیات علمی یا محقق حضور داشته اند.

از مشهورترین دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه هاروارد می توان به بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد، ال گور معاون اول رییس جمهوری آمریکا در دوران بیل کلینتون، بی نظیر بوتو نخست وزیر فقید پاکستان و اولین زن نخست وزیر در کشورهای اسلامی، فردریک پرنسس دانمارک، بیل گیتس مالک شرکت مایکروسافت و مارک زاکربرگ بنیانگذار فیس بوک و باراک اوباما رییس جمهوری کنونی این کشور اشاره کرد.

ارسال نظر