به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از ایسنا، در تحقیقات جدید مشخص شده است اندازه مغز در افراد مسن بیاحساس بدون افسردگی، کوچکتر است.
در آخرین تحقیق تعیین شد: بیاحساس بودن، بیعلاقگی یا احساس کمتر بوجود میآورد.
در این تحقیق، اندازه مغز در تعیین سرعت پیری مورد بررسی قرار گرفت. محققان اظهار کردند: اندازه مغز به طور طبیعی با افزایش سن کاهش مییابد. با این وجود از دست دادن اندازه بزرگتری از مغز نشان دهنده بیماری مغزی است.
محقق این تحقیق دکتر لنور.ج .یولینور از انجمن ملی سلامت (NIH) در بتسدا و عضو آکادمی عصب شناسی آمریکا اظهار کرد: علائم از دست دادن حافظه نشان از تغییرات مغزی مرتبط با بیماریهای مغز است و بیاحساس بودن تعیین کننده این تغییرات است. علائم بیاحساسی در افراد مسن بدون زوال عقل شایع است. در این تحقیق، شرکتکنندگان بیاحساس البته بدون افسردگی مورد بررسی بیماریهای مغزی قرار گرفتند.
در این تحقیق، 4354 فرد بدون زوال عقل با متوسط سن 76 سال تحت اسکن ام.آر.ای قرارگرفتند و علایم احساسی از جمله فقدان احساس، علاقه، فقدان هیجان، کاهش فعالیت و ترجیح به ماندن در منزل وخستگی ارزیابی شد.
نتایج نشان داد ماده خاکستری مغز که به یادگیری و نگهداری خاطرات کمک میکند و نیز ماده سفید که وظیفه ارتباط بین قسمتهای مختلف مغز را برعهده دارد در افرادی با نشانه بیاحساس بودن کمتر است. این نتایج حتی در افراد افسرده نیز صادق است.
وی در ادامه افزود: این نتایج به شناسایی افراد بیاحساس در معرض خطرکمک خواهد کرد.
نتایج این تحقیق در نشریه آنلاین عصب شناسی منتشر شده است.