به گزارش گروه راهبرد خبرگزاری دانا و به نقل از خبرگزاری رویترز، اوباما سفر منطقه ای خود را از چهارشنبه جاری (14 خرداد) به اروپا با هدف تشریح سیاست خارجی و تمرکز بیشتر بر تعهد واشنگتن برای مقابله با اقدامات روسیه علیه اوکراین همچنین اطمینان بخشی به متحدان نگران برای حمایت از آنها آغاز می کند.
در این سفر که اوباما ابتدا به لهستان می رود و با ورود به بروکسل، پاریس و نرماندی ادامه می یابد، وی در ورشو با سران این کشور به عنوان همسایه اوکراین همچنین «پترو پوروشنکو» رییس جمهوری منتخب اوکراین روز چهارشنبه دیدار و گفت و گو می کند و انتظار می رود انتقادات خود را از مسکو در مورد الحاق شبه جزیره کریمه به خاک خود بازطرح کند.
سفر منطقه ای اوباما به اروپا بعد از سخنرانی هفته گذشته وی در دانشگاه جنگ «وست پوینت» صورت می گیرد که وی در آن سخنان گفت رهبری آمریکا در جهان باید از طریق اقدامات دیپلماتیک، اقدامات چندجانبه و فشار اقتصادی مانند اوکراین ترسیم شود و نه با مداخله نظامی.
وی در این سخنان گفت: توانایی ما برای شکل دادن به افکار عمومی جهانی توانست روسیه را منزوی سازد، به دلیل رهبری آمریکا جهان به سرعت اقدامات روسیه را محکوم کرد. اما تحلیلگران معتقدند زمانیکه اوباما با سران 10 کشور اروپای مرکزی و شرقی در ورشو دیدار می کند در مورد طرح روشن تر به منظور جلوگیری از ثبات بیشتر با آنها رایزنی خواهد کرد.
«هیتر کانلی» از مرکز مطالعات بین المللی و راهبردی واشنگتن، معتقد است: این نگرانی وجود دارد که در صورت بروز بحران بعدی ما به کلی از بین برویم. اوباما بارها با درخواست هایی از سوی مقامات و دولتمردان اروپای شرقی مواجه شده تا قاطعانه تر برخورد کند، یکی از دولتمردانی که در این زمینه مطالبات مطرح کرده «لخ والسا» رهبر جنبش اتحادیه های کارگری لهستان است که نقش مهمی در سرنگونی کمونیسم در دهه 1980 ایفا کرد.
والسا که پیش از این رییس جمهوری لهستان بود در مصاحبه ای گفت که از رویکرد ناکارآمد اوباما در قبال بحران اوکراین نگران است.
وی افزود: آمریکا هنوز متوجه اهمیت این موضوع نیست و بنابر این دنیا در مقطع زمانی خطرناکی قرار داد و ممکن است واقعا مساله ما این باشد که اتفاقات بسیار بدی در سراسر جهان به دلیل فقدان رهبری می افتد.
قرار است اوباما تا روز چهارشنبه و همزمان با مراسم روز آزادی لهستان خطاب به دولتمردان اروپایی سخنرانی کند. «بن رودز» معاون مشاور امنیت ملی در جمع خبرنگاران گفت: کاخ سفید در حال بررسی طرح هایی به منظور استقرار گردشی نیروهای نظامی یا افزایش نیروهای نظامی در منطقه است. اما انتظار نمی رود اوباما از اقدامات اساسی در این سفر خبر بدهد، بلکه ماموریت وی تنها اطمینان بخشی به متحدان است.
«جیمز گلدگییرگ» از مدرسه خدمات بین الملل دانشگاه آمریکایی واشنگتن می گوید: آنچه در هر یک از این مقاصد باید منتظر آن بود بیشتر سخنان و اقدامات نمادین است.
اوباما بعد از لهستان برای شرکت در نشست سران گروه هفت به بروکسل می رود، این نشست متشکل از سران هفت قدرت اقتصادی ابتدا باید در سوچی روسیه برگزار شود اما به دلیل تعلیق عضویت مسکو بعد از بحران اوکراین و تبدیل گروه هشت به گروه هفت در بروکسل برنامه ریزی شد. از آنجایی که روسیه اخیرا سربازان خود را از مرزهای اوکراین عقب رانده است و انتخابات ریاست جمهوری اوکراین بدون مشکل عمده ای برگزار شد، به نظر نمی رسد گروه هفت تحریم های جدیدی را علیه روسیه در دستور کار قرار داده یا تصویب کند.
یک مقام دفتر «فرانسوا اولاند» رییس جمهوری فرانسه گفت: در حال حاضر همه طرف ها موافقند که هدف حرکت به سوی تنش زدایی است و تحریم های جدید در این مرحله مطرح نیست. باور این است که باید بار دیگر به گفت و گو متوسل شویم.
سپس اوباما از بروکسل برای شرکت در مراسم هفتادمین سالگرد ورود سربازان متفقین به نرماندی در ششم ژوئن (16 خرداد) به پاریس سفر می کند.
قرار است «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه نیز در این مراسم شرکت کند ولی قبل از آن روز پنجشنبه در پاریس با اولاند ملاقات می کند. همچنین اوباما در ضیافت شام اولاند شرکت خواهد کرد، اما به گفته مقامات کاخ سفید دیدار رسمی بین روسای جمهوری روسیه و آمریکا در نظر گرفته نشده است.