به گزارش گروه سبک زندگی خبرگزاری دانا(داناخبر)، سیاهه قرمز IUCN امسال پنجاهمین سالگرد خود را جشن میگیرد. این سیاهه اکنون 73 هزار و 686 گونه را دربرمیگیرد که از این بین 22 هزار و 103 گونه را خطر جدی انقراض تهدید میکند. سیاهه قرمز IUCN طی 50 سال اخیر منتهی به بسیاری از فعالیتهای حفاظتی شده در حالی که در صورت فقدان این فهرست بدون شک فعالیتهای مفید اندک و محدودی صورت میگرفت.
«جولیا مارتن لفوره»، دبیرکل IUCN با بیان مطلب فوق افزود: این یک دستاورد کوچک نیست اما همچنان کارهای بسیاری هست که باید انجام شود. ما قصد داریم دانش خود را نسبت به گونههای مختلف افزایش دهیم تا با مشکلات و چالشهای پیشرو آشنا شویم و ضمن تعیین اولویتهای بینالمللی و اقدامات جدی، بحران تنوع زیستی را متوقف کنیم.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه رسمی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت، بروز رسانی جدید سیاهه قرمز IUCN نشان میدهد که وضعیت برخی گونهها بیش از تصور پیشین بحرانی است. در این فهرست حدود 80 درصد از ارکیدههای خزنده نواحی معتدله و بیش از 90 درصد از لمورها با خطر انقراض روبرو هستند.
همچنین ارزیابیهای جدید از مارماهی ژاپنی، این جانور را در فهرست گونههای در معرض خطر قرار میدهد. در حالی که آرمادیلوها (پستانداران زرهدار کوچک و نادر ساکن آمازون) که نماد جام جهانی برزیل نیز هستند به دلیل ادامه روند کاهش جمعیتشان، همچنان در فهرست گونههای آسیبپذیر باقی ماندهاند.
«حسن رنکو»، مسوول گروه کارشناسان ارکیدهها در کمیسیون نجات گونههای IUCN میگوید: مساله شگفتانگیز در ارزیابی جدید، شدت تهدیدهای پیشروی ارکیدهها است. ارکیدههای خزنده معتدل در صنعت چند میلیون دلاری پرورش گل بسیار محبوب هستند. هرچند این صنعت هنوز به دلیل وجود ذخایر زیر کشت پابرجاست اما فعالیتهای حفاظتی برای حفظ این گونه در آینده بسیار ضروری است.
«جین اسمارت»، دبیرکل برنامه جهانی گونههای IUCN اضافه میکند: در حالی که در هر بروز رسانی فهرست قرمز IUCN برخی موفقیتهای حفاظتی را جشن میگیریم اما راه زیادی میان جایی که الان هستیم و جایی که باید تا سال 2020 میلادی باشیم وجود دارد. 200 کشور جهان ضربالاجلی را تعیین کردهاند که تا سال 2020 میلادی باید روند نابودی تنوع زیستی متوقف و از انقراض گونهها جلوگیری شود. رسیدن به این موفقیت به راحتی امکانپذیر نیست.