به گزارش گروه راهبرد خبرگزاری دانا و به نقل از صدای روسیه، وزرای خارجه اتحادیه اروپا علاوه بر رایزنی و گفتگو در خصوص تازه ترین تحولات مربوط به بحران اوکراین روابط این اتحادیه با روسیه از جمله احتمال اعمال تحریم های جدید ضد مسکو را نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهند داد.
بر اساس این گزارش یک منبع آگاه اتحادیه اروپا در این باره تاکید کرد: وزرای خارجه اروپا در نشست امروز خود برآوردهای صورت گرفته در خصوص اقدامات اخیر روسیه در خصوص بحران اوکراین را مورد بررسی قرار خواهند داد. حمایت رییس جمهور روسیه از طرح صلح پیشنهادی پترو پروشنکو رییس جمهور اوکراین نیز در این نشست مورد بررسی قرار خواهد گرفت. اتحادیه اروپا در این نشست امکان اعمال تحریم های جدید ضد روسیه را نیز در دستور کار قرار داده است.
این منبع اگاه افزود: در نشست امروز تصمیم نهایی در خصوص اعمال تحریم های اقتصادی ضد روسیه اتخاذ نخواهد شد. مذاکرات امروز احتمالا تنها با هدف گسترش فهرست افراد تحریم شده روسی و اوکراینی خواهد بود. اتحادیه اروپا از نوامبر گذشته تاکنون تعدادی از مقام های روسی و اوکراینی را تحریم کرده است.
یک دیپلمات ارشد اروپایی نیز تاکید کرد: تصمیم گیری نهایی در خصوص اعمال تحریم های اقتصادی جدید ضد روسیه در نشست رهبران اروپایی اتخاذ خواهد شد. اگر لزوم اعمال تحریم های اقتصادی بیشتر ضد روسیه احساس شود این مساله در نشست رهبران اروپایی که قرار است 26 و 27 ژوئن برگزار شود مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وزیر خارجه موقت اوکراین نیز برای شرکت در نشست وزرای خارجه اروپا به بروکسل دعوت شده است. بررسی جزییات طرح صلح پیشنهادی پروشنکو نیز از مهمترین اولویت های این نشست خواهد بود. امضای پیمان همکاری بین اتحادیه اروپا و اوکراین نیز از دیگر موضوعات مهم این نشست است. رییس جمهور اوکراین قصد دارد در حاشیه نشست رهبران اروپایی این پیمان را امضا کند.
کشورهای اروپایی همچنین در این نشست در خصوص اقدام روسیه در الحاق کریمه به خاک خود رایزنی خواهند کرد و موضع واحدی را در قبال به رسمیت نشناختن این اقدام اتخاذ خواهند کرد. کشورهای اروپایی همچنین تنها به کالاهایی از منطقه کریمه اجازه ورود به مرزهای اتحادیه اروپا را خواهند داد که مجوزهای قانونی را از اوکراین اخذ کرده باشد.
ادامه درگیری های داخلی در عراق و تحرکات شبه نظامیان داعش در مناطق مختلف این کشور نیز از دیگر موضوعات مهم نشست وزرای خارجه اروپا خواهد بود. آمریکا و اروپا برای مقابله با شبه نظامیان داعش در شرایط کنونی گزینه های چندانی را در پیش رو ندارند. امکان اقدام نظامی در شرایط کنونی برای آمریکا و اروپا تقریبا وجود ندارد. صدور بیانیه های سیاسی و اعطای کمک مالی بیشتر به دولت عراق گزینه های پیش روی اتحادیه اروپا به شمار می رود.