در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۷۹۸۴۲
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۶
رییس دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد:
رییس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه ما نمی‌خواهیم دانشگاه را تبدیل به دانشگاه خاموش و راکد کنیم ولی فعالیت‌های سیاسی نیز باید در شان دانشگاه باشد گفت: گرایش اصلی ما بر این است که آرامش بانشاط در دانشگاه حاکم شود تا دانشجویان دچار تنش بیهوده ناشی از بازی‌های جناحی نشوند.
تحرک جناحی در دانشگاه رشد علمی را از بین می‌برد/ ادامه روند تفکیک جنسیتیبه گزارش گزوه آموزش خبرگزاری دانا، حسین سلیمی در گفت وگویی با فارس، در رابطه با رشد تولید علم در دانشگاه علامه به رشد 30 درصدی مقالات اشاره کرد و گفت: در طول 10 ماه گذشته رشد تولیدات علمی 30 درصد افزایش یافته است و برنامه‌های تشویقی نیز برای افزایش گرایش اساتید به تولید علم در نظر گرفته شده است.

رشد شتابان تولید علم مطالبه مقام معظم رهبری

سلیمی با بیان اینکه رشد شتابان تولید علم در کشور یکی از مطالبات مقام معظم رهبری است، عنوان کرد: در حال حاضر تولیدات علم در دانشگاه علامه مطلوب نیست و برنامه‌ریزی‌هایی داریم تا بتوانیم به رشد مطلوب برسیم.

وی علت بالا نبودن سرانه تولید مقالات در دانشگاه علامه را عدم گرایش اساتید به تولید علم دانست و گفت: برای افزایش گرایش اساتید به تولید علم برنامه‌های تشویقی در نظر گرفته‌ایم.

سلیمی با اشاره به میزان استاندارد تولید علم از سوی اساتید دانشگاه‌ها گفت: در شرایط مطلوب به ازای هر استاد باید سه مقاله داشته باشیم که در حال حاضر دانشگاه علامه از این نظر به ازای هر استاد فقط یک مقاله دارد.

رییس دانشگاه علامه یادآور شد: در طول ده ماه گذشته 30 درصد رشد تولیدات علمی داشتیم و این مسئله نشان می‌دهد که فضای آرامش و اعتماد در دانشگاه می‌تواند موثر باشد.

وی افزود: ما بیشتر در حوزه‌های مدیریت، ریاضی، آمار و روانشناسی مقاله داشتیم و امیدواریم از طریق برنامه‌های تشویقی بتوانیم جهشی در تولید علم به خصوص تولید علم به زبان خارجی داشته باشیم.

سلیمی گفت: البته مقالاتی برای ما ارزش دارند که محصول اندیشه استاد ایرانی مسلمان باشد.

رییس دانشگاه علامه ادامه داد: در این دانشگاه مرکز مطالعات ترجمه هم داریم که مقالات به انگلیسی ترجمه شود.

وی با اشاره به برنامه‌های تشویقی برای ارتقای گرایش اساتید به تولید علم گفت: نمراتی که در کمیته‌های ارتقا و ترفیع داریم تقریبا دو برابر است و پایه‌های تشویقی نیز قرار داده‌ایم و قول گرفتیم که اساتید در یک سال تعداد مقالات علمی را به دوبرابر برسانند.

وی افزود: در ده ماه گذشته حدود 900 مقاله نمایه شده فارسی داشتیم و در حوزه کتاب هم 20 عنوان کتاب جدید را رونمایی کردیم و حتی شروع به نشر مقالات به زبان‌های دیگر کردیم تا به کتابخانه‌های مشهور دنیا منتقل شود زیرا اندیشه‌های اساتید ما در دنیای امروز خریدار دارد.

 اجرای برنامه‌های شورای عالی تحول علوم انسانی در دانشگاه علامه

رییس دانشگاه علامه با اشاره به اجرای برنامه‌های شورای عالی تحول علوم انسانی در دانشگاه علامه گفت: سعی داریم به عنوان پل ارتباطی بین کارگروه‌های شورای عالی برای اجرای برنامه‌ها موثر باشیم.

وی به تاریخچه بازنگری سرفصل‌های علوم انسانی اشاره کرد و گفت: در دولت قبل بازنگری دروس در سه نهاد صورت می‌گرفت به طوری که دانشگاه علامه در برخی رشته‌ها، پژوهشگاه علوم انسانی در تمام رشته‌ها و کارگروه شورای تحول علوم انسانی نیز در برخی رشته‌ها برای بازنگری فعال بودند.

وی افزود: باتوجه به موازی‌کاری در این سه نهاد در همان دولت قبل قرار شد موازی‌کاری‌ها به صورتی تجمیع شود که این اقدام در شورای عالی تحول علوم انسانی صورت گرفت و با توجه به این تجمیع در حال حاضر دانشگاه علامه نمی‌تواند به طور جداگانه عمل کند و باید تابع شورای تحول باشد.

سلیمی اظهار کرد: من به عنوان رییس‌ دانشگاه علامه یکی از اعضای شورای تحول هستم که سعی کردم در جلسات این شورا حضور فعالی داشته باشم و اعلام کردم که امکانات دانشگاه علامه برای اجرای برنامه‌های شورای عالی تحول علوم انسانی در اختیار این شورا قرار می‌گیرد.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به فعالیت‌های این دانشگاه برای اجرای برنامه‌های شورای تحول علوم انسانی عنوان کرد: ما می‌توانیم برای برگزاری همایش‌ها، تدوین پروژه‌ها، چاپ کتاب و ... کمک کنیم.

وی با بیان اینکه با توجه به تجمیع برنامه‌های بازنگری سرفصل‌ها در شورای عالی تحول علوم انسانی دانشگاه‌ها به صورت انفرادی حق بازنگری ندارند، گفت: دانشگاه‌ها باید تابع شورا باشند و به این شورا در اجرای برنامه‌ها کمک کنند و ما نیز با قوت برای اجرای برنامه‌های شورا آماده‌ایم.

وی با اشاره به برنامه‌های صورت گرفته برای بازنگری سرفصل‌های علوم انسانی گفت: بازنگری در بسیاری از رشته‌ها در حال کار است به طوری که در رابطه با رشته‌های زبان، تاریخ، مدیریت، مطالعات، زنان و خانواده مصوبات اولیه تدوین شده است.

رییس دانشگاه علامه وجود منابع را یکی از چالش‌های اصلی در بازنگری سرفصل‌ها برشمرد و گفت: با کمک کارگروه تحول علوم سیاسی در شورای تحول نشست مشترکی را با مدیران گروه‌های سیاسی برگزار می‌کنیم تا مشکلات برطرف شود.

وی افزود: به دلیل بازنگری سرفصل‌های علوم سیاسی دانشگاه علامه دو سال در مقطع کارشناسی پذیرش دانشجو نداشت ولی امسال از طریق کنکور تعداد محدودی پذیرش داریم.

سلیمی گفت: سعی داریم پل ارتباطی کارگروه‌های شورا باشیم.

وی ادامه داد: در برخی از دروس هنوز منبعی وجود ندارد و نیازمند حرکت شتابان برای تعیین منابع جدید هستیم.
تحرک جناحی در دانشگاه رشد علمی را از بین می‌برد/ ادامه روند تفکیک جنسیتی
 تحرک جناحی در دانشگاه رشد علمی را از بین می‌برد

رییس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه فعالیت‌های سیاسی دانشگاهیان باید در شان دانشگاه باشد، گفت: باید آرامش با نشاط در دانشگاه حاکم شود تا دانشجویان دچار تنش بیهوده ناشی از بازی‌های جناحی نشوند.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با دوری فضای دانشگاه‌ها از جناح‌بندی‌های سیاسی، گفت: دانشگاه نباید محل جناح‌بازی باشد و مقام معظم رهبری و رییس‌جمهور نیز به این نکته تاکید کردند که دانشگاه باید با وجود جناح‌های متفاوت سیاسی از فضای پرشوری برخوردار باشد.

وی افزود: جناح‌های مختلف سیاسی نباید به دلیل نیافتن فضا در مکان‌های دیگر از فضای پرشور دانشگاه برای اهداف خود استفاده کند، البته فعالیت جناحی مشکلی ندارد ولی جایگاه اصلی آن در دانشگاه نیست و در صورت انجام اینگونه امور در دانشگاه رشد علمی از بین می‌رود.

سلیمی ادامه داد: البته گرایش‌های سیاسی در دانشگاه‌ها وجود دارد و در تذکرات مختلف مقامات کشور نیز اینگونه نبوده است که دانشگاهیان به سیاست نپردازند بلکه دانشگاهیان نیز باید فعالیت سیاسی داشته باشند ولی دانشگاه محل کشاکش‌های جناحی نباشد.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه فعالیت‌های سیاسی در دانشگاه باید در تراز دانشگاهیان باشد، گفت: به طور مثال اگر قرار است به تحلیل مسائل هسته‌ای بپردازیم می‌توانیم به جای اینکه یک گردهمایی برای متهم کردن یکدیگر برگزار کنیم با دعوت از اساتید برجسته از نگاه‌های مختلف این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم تا تحلیل مسائل در شان دانشگاه صورت گیرد.

وی اضافه کرد: ما نمی‌خواهیم دانشگاه را تبدیل به دانشگاه خاموش و راکد کنیم ولی فعالیت‌های سیاسی نیز باید در شان دانشگاه باشد.

سلیمی با بیان اینکه ایجاد آرامش بانشاط در اولویت دانشگاه علامه است، عنوان کرد: گرایش اصلی ما بر این است که آرامش بانشاط در دانشگاه حاکم شود تا دانشجویان دچار تنش بیهوده ناشی از بازی‌های جناحی نشوند.

 ادامه روند تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه

رییس دانشگاه علامه طباطبایی از ادامه روند تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه خبر داد و گفت: تحقیقاتی در رابطه با نتایج تفکیک جنسیتی در دانشگاه آغاز کرده‌ایم و تا زمان اعلام نتایج تحقیقات، روند گذشته ادامه می‌یابد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر روند تفکیک جنسیتی گذشته ادامه می‌یابد زیرا  به عنوان رییس دانشگاه تصمیم ندارم در رابطه با این موضوع نظر شخصی خود را دخیل کنم.

وی افزود: طرح تفکیک جنسیتی برنامه‌ای است که در یک دانشگاه بزرگ کشور اجرا شده و برای تصمیم‌گیری در رابطه با آن باید این مساله را ارزیابی علمی کنیم.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: برای ارزیابی این طرح، مطالعاتی از 4 ماه گذشته آغاز شده که در حال حاضر نیز ادامه دارد زیرا کارشناسان این طرح برای اعلام نتیجه فرصت بیشتری خواسته‌اند و قرار است پس از بررسی‌های لازم نتایج را به من اطلاع دهند.

سلیمی گفت: در ارزیابی علمی طرح تفکیک جنسیتی مسائلی نظیر  مسائل اخلاقی، آموزشی و غیره بررسی شده و مقایسه با دانشگاه‌های دیگر نیز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در رابطه با طرح تفکیک جنسیتی تصمیم شخصی نمی‌گیرم، گفت: ما نتایج تحقیقات را به وزارت علوم و شورایعالی انقلاب فرهنگی منعکس می‌کنیم و از نهادهای فرادستی می‌خواهیم که در تصمیم‌گیری به ما کمک کنند زیرا این موضوع در دانشگاه‌های ما سرنوشت‌ساز است.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی در رابطه با کاهش ظرفیت پذیرش دانشجوی علوم سیاسی در کشور گفت: در کل کشور را اطلاع ندارم ولی در دانشگاه علامه به دلیل اینکه سرفصل‌های علوم انسانی در حال بازنویسی بود حدود دو سال در کارشناسی علوم سیاسی دانشجو پذیرش نکردیم ولی امسال که سرفصل‌های جدید ابلاغ شده است تعداد محدودی(30نفر) در مقطع کارشناسی علوم سیاسی و از طرق کنکور سراسری پذیرش می‌کنیم ولی در گرایش‌های ارشد و دکتری به اندازه سال‌های گذشته دانشجو می‌گیریم.

وی افزود: با کمک کارگروه تحول علوم سیاسی در شورای تحول نشست مشترکی را با مدیران گروه‌های سیاسی برگزار می‌کنیم تا مشکلات برطرف شود.

چگونگی برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی یک چالش جدی است

سلیمی برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه را یک چالش جدی دانست و اظهار کرد: از سویی تاکیدات و مطالبه رهبری است، از سوی به اعتقادات ما برمی‌گردد و از طرفی تردید وجود دارد که برگزاری کرسی‌ها موجب هنجارشکنی شده و ما را از هدف آرامش در دانشگاه دور کند.

وی افزود: ما در یک فضای تناقض‌نما قرار داریم یعنی از طرفی تمایل به گسترش کرسی‌ها داریم از طرفی بیم آن را داریم که دانشگاه را به حاشیه بکشد زیرا اگر فضا برای دانشجو باز شود ممکن است حرف‌های هنجارشکنانه بزند که حاشیه ایجاد شود.

سلیمی اضافه کرد: با هم‌اندیشی حوزه متولی کرسی‌های آزاداندیشی به دنبال این هستیم که چه فرمولی می‌توانیم پیدا کنیم. که هم فضای آزاداندیشی ایجاد شود هم حاشیه‌های مختلف بروز نکند تا جلسات به درگیری و حاشیه تبدیل نشود.

وی ادامه داد: حتی به دنبال این هستیم که مرکز آزاداندیشی راه‌اندازی کنیم که اول کرسی‌ها در فضای محدودتر آغاز شود و پس از آن به فضاهای عمومی‌تر کشیده شود، البته کرسی‌های آزاداندیشی چند بار در دانشگاه ما برگزار شده ولی وضعیت به شکل مطلوب مقام معظم رهبری نیست. به دنبال فضایی هستیم که هم فضای آزاداندیشی ایجاد کنیم هم حاشیه نباشد.

سلیمی گفت: به نظر من بهترین راه مشارکت جدی انجمن‌های علمی دانشجویان است. زیرا اگر آن‌ها به این منطق برسند که می‌توان آزاد اندیشی کرد و هنجارشکنی نکرد در آن زمان دانشجویان بهترین کسانی هستند که می‌توانند این کرسی‌ها را برگزار کنند.

به گفته وی، معاونت فرهنگی دانشگاه علامه به شدت به دنبال این فضا است که رایزنی کند و چند نمونه برگزار کند.

افزایش ارتباطات بین‌المللی دانشگاه علامه

رییس دانشگاه علامه طباطبایی در رابطه با ارتباطات بین المللی این دانشگاه نیز گفت: در حال هماهنگی برای برگزاری همایش روسای دانشگاه‌های جهان اسلام با همکاری مجمع تقریب مذاهب اسلامی در پایان امسال یا اوایل سال آینده در دانشگاه علامه هستیم.

وی افزود: همچنین به دنبال راه اندازی نشریات بین المللی هستیم و تاکید داریم نظریات بومی ما به زبان انگلیسی منتشر شود. معیارهایی را در نظر می گیریم که نظریات مطرح شده جنبه بومی داشته باشد.

ارسال نظر