به گزارش گروه راهبرد خبرگزاری دانا (داناخبر) آیت الله «اکبر هاشمی رفسنجانی» روز یکشنبه در سی و یکمین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور افزود: اگر افراطیون بخواهند این گونه دخالت کنند و وزیری که تازه می خواهد در وزارتخانه ای مسلط شود استیضاح و عزل کنند، انگیزه خدمت گرفته می شود.
بر اساس خبر ایرنا، وی تاکید کرد: باید بگذارند جامعه پیش برود و در شرایطی آگاه تر شود و بچه های ما نسبت به گذشته آگاه تر شوند، رسیدن به تمدن جدید اسلامی آرزوی دور و درازی نیست و به زودی محقق خواهد شد.
رای مردم، حق الناس است
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به بیانات رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: آقا فرمودند که رای مردم حق الناس است و کسی نمی تواند آن را غصب کند و همچنین در دیدار اخیرشان با کارگزاران نظام فرمودند که من عمیقا به اعتدال عقیده و قبول دارم.
هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: قطعا اگر نیروهای اجتماعی و نهادها این دو اصل در جامعه، جاری باشد، انتخابات همان رای مردم را متبلور می کند و افکار عمومی هم عموما در انتخاب، اشتباه نمی کنند.
اعتدال جایی برای فحاشی نمی گذارد
وی تصریح کرد: اگر روش، اعتدال باشد و رای مردم حق الناس، دیگر اختلافات سیاسی چه معنایی دارد. این دعواها، تهمت ها، فحاشی ها، زندان و محروم کردن ها چه معنایی دارد؟
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: شما آموزش و پرورشی ها بنیانگذار یک جامعه خوب هستید به شرطی که شرایط مناسب باشد و معلمان با علاقه به کارشان ادامه دهند؛ البته خیلی ها عشق دارند اما شاید مسایل زندگی راه دیگری در پیش روی آنها گذاشته باشد.
از افراط گری ها بسیار ضرر کرده ایم
هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنانش با بیان این که امپراتوری خبری تلاش دارد تا چهره اسلام را خشونت طلب ترسیم کند، گفت: کاری که اکنون گروهک تروریستی داعش انجام می دهد و در جلوی دوربین سر خبرنگاری را از بدن جدا می کند یا دسته جمعی می کشد یا زنده به گور می کند؛ تلاشی است که می خواهند اسلام را اینگونه جلوه دهند.
وی با بیان این که از افراط گری ها بسیار ضرر کرده ایم، اظهار داشت: اسلامی که با علم همراه بوده است و دینی که شعارش علم، تقوا، عدالت و اعتدال است؛ خشونت با آن سازگار نیست.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما باید از اروپای قدیم بیاموزیم که درها را به روی خود نمی بستند و حرف درست را می گرفتند و آن را هم منتشر می کردند.
180 هزار نفر مهاجرت کرده اند
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود به تحلیل منتشر شده از سوی صندوق بین المللی پول اشاره کرد و گفت: این تحلیل می گوید حدود 180 هزار تحصیلکرده از ایران رفته اند که بعضی ها برای تحصیل و بعضی ها برای زندگی بهتر در خارج از کشور اقامت گزیده اند.
وی اضافه کرد: صندوق بین المللی پول می گوید اگر هزینه ای را که از دبستان تا دبیرستان برای این تحصیلکرده ها شده است را حساب کنیم، ایران سالی 50 میلیارد دلار سرمایه اساسی خود را از دست می دهد.
هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: البته من نه آن آمار را و نه این حساب را دقیق می دانم، اما از خروج نخبگان و تحصیلکرده ها خیلی خسارت می بینیم.
وی با بیان این که انسان ها واقعا سرمایه اساسی جامعه هستند، افزود: تحصیلکرده ها با زحمت شما معلمان و اساتید عالم، اینگونه از کشور خارج می شوند.
مهاجران باید امکان تردد آزادانه داشته باشند
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که تبادل علم را قبول دارم اما باید با برنامه باشد، افزود: اگر کسی که به خارج می رود با داخل کشور مرتبط باشد، امنیت داشته باشد و بتواند تردد کند، سرمایه مضاعفی برای کشور خواهد بود و این کار خوبی است اما نباید فضا به گونه ای شود که ناامن باشند با عصبانیت بروند و برگشتشان مشکل داشته باشد.
هاشمی رفسنجانی خاطرنشان کرد: باید مبانی تعلیم و تربیت ما به قدری محکم باشد که از فساد عقیده فرزندانمان نترسیم و آزادشان بگذاریم که گوش دهند و بهترین را انتخاب کنند.
تفکر در محیط بسته و اختناق، رشد نمی کند
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که با همراهی همه دستگاه ها در حکومت، خانواده ها می توانند آینده خوبی را ترسیم کنند، گفت: اگر از خانواده، پایه انسان های مومن و خللق گذاشته شود و افراطی و تعصباتی که تعلیمات اسراییلی لقب گرفته است، به دور باشد آن اسلام ناب و کلمات نابی که از پیامبر(ص) و ائمه(ع) داریم می تواند پایه گذاری یک تمدن باشد.
وی ادامه داد: اسلام انسان هایی را ساخت که معلم کل بشر شدند و حکومت اسلامی شکل گرفت و برخلاف انحرافاتی که پیش آمد، راه تکامل پیمود. اسلام توانست بزرگ ترین تمدن را خلق کند و این در حالی بود که تشویق علم و دانش و آزادی وجود داشت البته تشویق به علم به معنای علم القایی نیست بلکه علم تفکری است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: به جای تحصیل به صورت حفظیات باید دانش آموزان را به تفکر وادار کرد چرا که اسلام یک جا تشویق به علم می کند و در جایی دیگر می فرماید بندگان من کسانی هستند که بتوانند صحبت های مختلف را بشنوند و بهترین را انتخاب کنند که این انتخاب با تفکر و عقلانیت ممکن است.
وی تصریح کرد: تفکر در محیط بسته و اختناق رشد نمی کند، هر کسی فکر می کند در محیط بسته می تواند انسان را خلاق و سازنده به بار آورد اشتباه می کند.
وی افزود: حرف دیگران را باید شنید، فکر کرد و بهترین را انتخاب کرد. باید در مدارس این گونه آموزش داده شود و با همین روش محقق خلق خواهد شد.
لزوم مشارکت مردم در اداره مدارس
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود به بودجه وزارت آموزش و پرورش نیز اشاره کرد و گفت: بودجه وزارت آموزش و پرورش همواره بعد از انقلاب با کسری مواجه بوده است.
هاشمی رفسنجانی افزود: اگر مردم در این اقیانوس شریک باشند ، مشکلات کم خواهد شد. در دولت خودمان فکر کردیم که 10 درصد از آموزش و پرورش برعهده بخش خصوصی گذاشته شود و در حال حاضر می بایست مشارکت بیش از این باشد که آمار غیر رسمی حکایت از تنزل آن به 7.5 درصد دارد.
وی تاکید کرد: همه دستگاه های دولتی و خانواده ها باید مشارکت کنند تا نونهالانی که سراپا استعداد هستند به گونه ای پرورش یابند تا در رتبه های بالاتری نسبت به نسل فعلی قرار گیرند.
وی، فرزندان ایران اسلامی را کپسول استعداد توصیف و تاکید کرد: می توان با استفاده از نیروهای مازاد و بازنشسته وزارت آموزش و پرورش مدارس غیرانتفاعی را تاسیس و تقویت کرد همان گونه که دانشگاه آزاد اسلامی توسط امام(ره) تقویت شد.
نتوانستیم اعتبار کافی به آموزش و پرورش بدهیم
هاشمی رفسنجانی که در سال های 1368 تا 1376 رییس جمهوری بود، گفت: معلوم است که اگر می توانستیم در این 35 سال اعتبارات کافی به آموزش و پرورش بدهیم، داده می شد. کسانی بودند که عاشق این کار بودند اما هیچگاه قلم بزرگ بودجه نویسی نتوانست همه اعتبارات لازم را به آموزش و پرورش بدهد.
معلم نباید مشکل معیشتی داشته باشد
وی با تاکید بر لزوم تامین معاش معلمان، اظهار داشت: معمولا معلمان در تامین معاش در سطح متوسط یا پایین تر هستند. اگرچه آنها دنیاطلب نیستند ولی حق معاش متناسب را برای خودشان و فرزندانشان دارند.
وی تصریح کرد: نباید به معلم فشار بیاید تا بتوان از وقت و انرژی آن به درستی استفاده کرد و در کلاس 50 یا 60 نفره این کار مقدور نیست.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، فضای آموزشی متناسب ضروری دانست و افزود: لزومی ندارد مدرسه مجلل باشد اما باید وسیع و قابل تنفس باشد و این کار به بودجه زیادی نیاز دارد که از اول انقلاب تاکنون با مشکل مواجه بوده است.
هاشمی رفسنجانی یادآور شد: آن زمانی هم که نفت گران شد و خداوند این نعمت را به ما داد، اشکال دیگری در مدیریت کشور پیدا شد و خیلی از این پول ها استفاده نشد و تلف شد.
مشارکت اولیا گسترش یابد
وی، افزایش مشارکت مردم را یکی از راه های حل این مساله دانست و افزود: انجمن های اولیا و مربیان برای این تاسیس شد و لازم است مدرسه و خانواده با هم هماهنگ باشند، نباید مدرسه آموزش در خانه را مخدوش کند و خانه هم نباید آموزش مدرسه را خدشه دار سازد.
تعظیم شیطان به جهل
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین به خلقت انسان اشاره کرد و گفت: خداوند از ابتدای خلقت به انسان علم داد و همه اسماء را به او آموخت و پس از آن آدم مشهود ملائکه شد اما شیطان به علم و دانش تعظیم نکرد بلکه او خواهان جهل است تا در مسیر شرک و مادیات غوطه ور شود.
هاشمی رفسنجانی با بیان این که هدف اسلام و شعارش که در سوره علق آمده، علم است، ادامه داد: بنیان خلق بشر موجودی با استعدادهای بی نهایت است و تمام تعلیماتی که در طول تاریخ بشر داشته است ودیعه خداوند است و هم اوست که در طول تاریخ پیامبرانی را برای پرورش انسان فرستاد و اسلام هم تا قیامت متولی این راه است.
وی با ابراز خوشبختی از این که هر دو جنس بشر یعنی زن و مرد به علم مسلح هستند و یکی از افتخارات انقلاب اسلامی این است که آموزش و پرورش و مدارس این ترکیب را دارند ، گفت: شاید به لحاظ جمعیتی در برخی از مناطق خانم ها بیشتر باشند و در برخی شهرستان ها آقایان که این باید تنظیم شود البته منظور این نیست که یک زن نمی تواند نوجوان پسری را تعلیم دهد یا برعکس بلکه باید از امکانات بصورت عادلانه استفاده شود.
برای معلمان نتوانسته ایم موقعیتی که اساتید دانشگاه ها دارند را تامین کنیم
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین یاد و خاطره شهدای هفته دولت بویژه شهیدان رجایی و باهنر را گرامی داشت و اظهار داشت: این دو شهید بنیانگذار آموزش و پرورش نوین بودند، قبل از انقلاب کارشان در مدارس بود و بعد از انقلاب هم در همین جهت حرکت کردند.
فانی دست پروده شهیدان است
هاشمی رفسنجانی افزود: مدیریت امروز آموزش و پرورش در دست کسی است که دست پرورده شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر است و در مدیریت آن دوران حضور داشت.
وی به سیاست های کلی نظام و سند آموزش و پرورش که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، اشاره کرد و گفت: اقدامات آموزش و پرورش باید در چارچوب این دو سند بالادستی باشد.
وی با بیان این که لازم است تحولی در مبانی حقوقی معلمان داده شود، تصریح کرد: تاکنون نتوانسته ایم برای معلمان موقعیتی که اساتید در دانشگاه دارند را تامین کنیم و این کم بودن حقوق باعث شده است تا بسیاری از نخبگان و استعدادهای درخشان به جای آموزش و پرورش، دانشگاه ها را انتخاب کنند.
هاشمی رفسنجانی با بیان این که تعلیم اطفال به عنوان اولین خشت های جامعه انسانی اهمیت بسیاری دارد، اظهار داشت: شغل معلمی افتخارآمیز است و در جامعه هم بسیار مورد احترام اما باید این احترام به صورتی با تامین معاش و تفکر راحت همراه باشد تا معلم بیش از فکر امرار معاش به ارتقای آموزش و پرورش بیندیشد.
وی با بیان این که در آن دوران هیچ وقت نتوانستیم بودجه ای بیابیم که این آرزوی ما محقق شود و در سال های بعد هم شرایط بدتر شد، افزود: می توان راهکارهایی که در آن زمان دکتر محمد علی نجفی وزیر سابق آموزش و پرورش که اکنون مشغول دانشگاه ها شده است برای حل این مشکلات ارایه کرد را ادامه داد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: قداست و کرامت معلمین به خاطر محصولش است چرا که مایه عظمت هر جامعه نیروی انسانی و توانمند و علمی آن هست.
سی ویکمین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور که عصر شنبه با حضور حجت الاسلام و المسلمین رییس جمهوری آغاز شد فردا (دوشنبه) به کار خود پایان می دهد.
بر اساس خبر ایرنا، وی تاکید کرد: باید بگذارند جامعه پیش برود و در شرایطی آگاه تر شود و بچه های ما نسبت به گذشته آگاه تر شوند، رسیدن به تمدن جدید اسلامی آرزوی دور و درازی نیست و به زودی محقق خواهد شد.
رای مردم، حق الناس است
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به بیانات رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: آقا فرمودند که رای مردم حق الناس است و کسی نمی تواند آن را غصب کند و همچنین در دیدار اخیرشان با کارگزاران نظام فرمودند که من عمیقا به اعتدال عقیده و قبول دارم.
هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: قطعا اگر نیروهای اجتماعی و نهادها این دو اصل در جامعه، جاری باشد، انتخابات همان رای مردم را متبلور می کند و افکار عمومی هم عموما در انتخاب، اشتباه نمی کنند.
اعتدال جایی برای فحاشی نمی گذارد
وی تصریح کرد: اگر روش، اعتدال باشد و رای مردم حق الناس، دیگر اختلافات سیاسی چه معنایی دارد. این دعواها، تهمت ها، فحاشی ها، زندان و محروم کردن ها چه معنایی دارد؟
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: شما آموزش و پرورشی ها بنیانگذار یک جامعه خوب هستید به شرطی که شرایط مناسب باشد و معلمان با علاقه به کارشان ادامه دهند؛ البته خیلی ها عشق دارند اما شاید مسایل زندگی راه دیگری در پیش روی آنها گذاشته باشد.
از افراط گری ها بسیار ضرر کرده ایم
هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنانش با بیان این که امپراتوری خبری تلاش دارد تا چهره اسلام را خشونت طلب ترسیم کند، گفت: کاری که اکنون گروهک تروریستی داعش انجام می دهد و در جلوی دوربین سر خبرنگاری را از بدن جدا می کند یا دسته جمعی می کشد یا زنده به گور می کند؛ تلاشی است که می خواهند اسلام را اینگونه جلوه دهند.
وی با بیان این که از افراط گری ها بسیار ضرر کرده ایم، اظهار داشت: اسلامی که با علم همراه بوده است و دینی که شعارش علم، تقوا، عدالت و اعتدال است؛ خشونت با آن سازگار نیست.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما باید از اروپای قدیم بیاموزیم که درها را به روی خود نمی بستند و حرف درست را می گرفتند و آن را هم منتشر می کردند.
180 هزار نفر مهاجرت کرده اند
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود به تحلیل منتشر شده از سوی صندوق بین المللی پول اشاره کرد و گفت: این تحلیل می گوید حدود 180 هزار تحصیلکرده از ایران رفته اند که بعضی ها برای تحصیل و بعضی ها برای زندگی بهتر در خارج از کشور اقامت گزیده اند.
وی اضافه کرد: صندوق بین المللی پول می گوید اگر هزینه ای را که از دبستان تا دبیرستان برای این تحصیلکرده ها شده است را حساب کنیم، ایران سالی 50 میلیارد دلار سرمایه اساسی خود را از دست می دهد.
هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: البته من نه آن آمار را و نه این حساب را دقیق می دانم، اما از خروج نخبگان و تحصیلکرده ها خیلی خسارت می بینیم.
وی با بیان این که انسان ها واقعا سرمایه اساسی جامعه هستند، افزود: تحصیلکرده ها با زحمت شما معلمان و اساتید عالم، اینگونه از کشور خارج می شوند.
مهاجران باید امکان تردد آزادانه داشته باشند
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که تبادل علم را قبول دارم اما باید با برنامه باشد، افزود: اگر کسی که به خارج می رود با داخل کشور مرتبط باشد، امنیت داشته باشد و بتواند تردد کند، سرمایه مضاعفی برای کشور خواهد بود و این کار خوبی است اما نباید فضا به گونه ای شود که ناامن باشند با عصبانیت بروند و برگشتشان مشکل داشته باشد.
هاشمی رفسنجانی خاطرنشان کرد: باید مبانی تعلیم و تربیت ما به قدری محکم باشد که از فساد عقیده فرزندانمان نترسیم و آزادشان بگذاریم که گوش دهند و بهترین را انتخاب کنند.
تفکر در محیط بسته و اختناق، رشد نمی کند
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که با همراهی همه دستگاه ها در حکومت، خانواده ها می توانند آینده خوبی را ترسیم کنند، گفت: اگر از خانواده، پایه انسان های مومن و خللق گذاشته شود و افراطی و تعصباتی که تعلیمات اسراییلی لقب گرفته است، به دور باشد آن اسلام ناب و کلمات نابی که از پیامبر(ص) و ائمه(ع) داریم می تواند پایه گذاری یک تمدن باشد.
وی ادامه داد: اسلام انسان هایی را ساخت که معلم کل بشر شدند و حکومت اسلامی شکل گرفت و برخلاف انحرافاتی که پیش آمد، راه تکامل پیمود. اسلام توانست بزرگ ترین تمدن را خلق کند و این در حالی بود که تشویق علم و دانش و آزادی وجود داشت البته تشویق به علم به معنای علم القایی نیست بلکه علم تفکری است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: به جای تحصیل به صورت حفظیات باید دانش آموزان را به تفکر وادار کرد چرا که اسلام یک جا تشویق به علم می کند و در جایی دیگر می فرماید بندگان من کسانی هستند که بتوانند صحبت های مختلف را بشنوند و بهترین را انتخاب کنند که این انتخاب با تفکر و عقلانیت ممکن است.
وی تصریح کرد: تفکر در محیط بسته و اختناق رشد نمی کند، هر کسی فکر می کند در محیط بسته می تواند انسان را خلاق و سازنده به بار آورد اشتباه می کند.
وی افزود: حرف دیگران را باید شنید، فکر کرد و بهترین را انتخاب کرد. باید در مدارس این گونه آموزش داده شود و با همین روش محقق خلق خواهد شد.
لزوم مشارکت مردم در اداره مدارس
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود به بودجه وزارت آموزش و پرورش نیز اشاره کرد و گفت: بودجه وزارت آموزش و پرورش همواره بعد از انقلاب با کسری مواجه بوده است.
هاشمی رفسنجانی افزود: اگر مردم در این اقیانوس شریک باشند ، مشکلات کم خواهد شد. در دولت خودمان فکر کردیم که 10 درصد از آموزش و پرورش برعهده بخش خصوصی گذاشته شود و در حال حاضر می بایست مشارکت بیش از این باشد که آمار غیر رسمی حکایت از تنزل آن به 7.5 درصد دارد.
وی تاکید کرد: همه دستگاه های دولتی و خانواده ها باید مشارکت کنند تا نونهالانی که سراپا استعداد هستند به گونه ای پرورش یابند تا در رتبه های بالاتری نسبت به نسل فعلی قرار گیرند.
وی، فرزندان ایران اسلامی را کپسول استعداد توصیف و تاکید کرد: می توان با استفاده از نیروهای مازاد و بازنشسته وزارت آموزش و پرورش مدارس غیرانتفاعی را تاسیس و تقویت کرد همان گونه که دانشگاه آزاد اسلامی توسط امام(ره) تقویت شد.
نتوانستیم اعتبار کافی به آموزش و پرورش بدهیم
هاشمی رفسنجانی که در سال های 1368 تا 1376 رییس جمهوری بود، گفت: معلوم است که اگر می توانستیم در این 35 سال اعتبارات کافی به آموزش و پرورش بدهیم، داده می شد. کسانی بودند که عاشق این کار بودند اما هیچگاه قلم بزرگ بودجه نویسی نتوانست همه اعتبارات لازم را به آموزش و پرورش بدهد.
معلم نباید مشکل معیشتی داشته باشد
وی با تاکید بر لزوم تامین معاش معلمان، اظهار داشت: معمولا معلمان در تامین معاش در سطح متوسط یا پایین تر هستند. اگرچه آنها دنیاطلب نیستند ولی حق معاش متناسب را برای خودشان و فرزندانشان دارند.
وی تصریح کرد: نباید به معلم فشار بیاید تا بتوان از وقت و انرژی آن به درستی استفاده کرد و در کلاس 50 یا 60 نفره این کار مقدور نیست.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، فضای آموزشی متناسب ضروری دانست و افزود: لزومی ندارد مدرسه مجلل باشد اما باید وسیع و قابل تنفس باشد و این کار به بودجه زیادی نیاز دارد که از اول انقلاب تاکنون با مشکل مواجه بوده است.
هاشمی رفسنجانی یادآور شد: آن زمانی هم که نفت گران شد و خداوند این نعمت را به ما داد، اشکال دیگری در مدیریت کشور پیدا شد و خیلی از این پول ها استفاده نشد و تلف شد.
مشارکت اولیا گسترش یابد
وی، افزایش مشارکت مردم را یکی از راه های حل این مساله دانست و افزود: انجمن های اولیا و مربیان برای این تاسیس شد و لازم است مدرسه و خانواده با هم هماهنگ باشند، نباید مدرسه آموزش در خانه را مخدوش کند و خانه هم نباید آموزش مدرسه را خدشه دار سازد.
تعظیم شیطان به جهل
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین به خلقت انسان اشاره کرد و گفت: خداوند از ابتدای خلقت به انسان علم داد و همه اسماء را به او آموخت و پس از آن آدم مشهود ملائکه شد اما شیطان به علم و دانش تعظیم نکرد بلکه او خواهان جهل است تا در مسیر شرک و مادیات غوطه ور شود.
هاشمی رفسنجانی با بیان این که هدف اسلام و شعارش که در سوره علق آمده، علم است، ادامه داد: بنیان خلق بشر موجودی با استعدادهای بی نهایت است و تمام تعلیماتی که در طول تاریخ بشر داشته است ودیعه خداوند است و هم اوست که در طول تاریخ پیامبرانی را برای پرورش انسان فرستاد و اسلام هم تا قیامت متولی این راه است.
وی با ابراز خوشبختی از این که هر دو جنس بشر یعنی زن و مرد به علم مسلح هستند و یکی از افتخارات انقلاب اسلامی این است که آموزش و پرورش و مدارس این ترکیب را دارند ، گفت: شاید به لحاظ جمعیتی در برخی از مناطق خانم ها بیشتر باشند و در برخی شهرستان ها آقایان که این باید تنظیم شود البته منظور این نیست که یک زن نمی تواند نوجوان پسری را تعلیم دهد یا برعکس بلکه باید از امکانات بصورت عادلانه استفاده شود.
برای معلمان نتوانسته ایم موقعیتی که اساتید دانشگاه ها دارند را تامین کنیم
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین یاد و خاطره شهدای هفته دولت بویژه شهیدان رجایی و باهنر را گرامی داشت و اظهار داشت: این دو شهید بنیانگذار آموزش و پرورش نوین بودند، قبل از انقلاب کارشان در مدارس بود و بعد از انقلاب هم در همین جهت حرکت کردند.
فانی دست پروده شهیدان است
هاشمی رفسنجانی افزود: مدیریت امروز آموزش و پرورش در دست کسی است که دست پرورده شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر است و در مدیریت آن دوران حضور داشت.
وی به سیاست های کلی نظام و سند آموزش و پرورش که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، اشاره کرد و گفت: اقدامات آموزش و پرورش باید در چارچوب این دو سند بالادستی باشد.
وی با بیان این که لازم است تحولی در مبانی حقوقی معلمان داده شود، تصریح کرد: تاکنون نتوانسته ایم برای معلمان موقعیتی که اساتید در دانشگاه دارند را تامین کنیم و این کم بودن حقوق باعث شده است تا بسیاری از نخبگان و استعدادهای درخشان به جای آموزش و پرورش، دانشگاه ها را انتخاب کنند.
هاشمی رفسنجانی با بیان این که تعلیم اطفال به عنوان اولین خشت های جامعه انسانی اهمیت بسیاری دارد، اظهار داشت: شغل معلمی افتخارآمیز است و در جامعه هم بسیار مورد احترام اما باید این احترام به صورتی با تامین معاش و تفکر راحت همراه باشد تا معلم بیش از فکر امرار معاش به ارتقای آموزش و پرورش بیندیشد.
وی با بیان این که در آن دوران هیچ وقت نتوانستیم بودجه ای بیابیم که این آرزوی ما محقق شود و در سال های بعد هم شرایط بدتر شد، افزود: می توان راهکارهایی که در آن زمان دکتر محمد علی نجفی وزیر سابق آموزش و پرورش که اکنون مشغول دانشگاه ها شده است برای حل این مشکلات ارایه کرد را ادامه داد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: قداست و کرامت معلمین به خاطر محصولش است چرا که مایه عظمت هر جامعه نیروی انسانی و توانمند و علمی آن هست.
سی ویکمین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور که عصر شنبه با حضور حجت الاسلام و المسلمین رییس جمهوری آغاز شد فردا (دوشنبه) به کار خود پایان می دهد.