معاون برنامه ریزی وزیر نفت:
به گزارش خبرنگار گروه انرژی خبرگزاری دانا (دانا خبر)، معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری، با بیان اینکه دو فصل نوین در صنعت نفت کشور باز شده است، گفت: یکی از این دو فصل، بحث اقتصاد مقاومتی است و دیگری استفاده از ظرفیت های بند ق تبصره 2 قانون بودجه سال 93.
منصور معظمی افزود: حدود 70 میلیون دلار پروژه تعریف کردیم و برای طرح در شورای اقتصاد فرستادیم. این یک حرکت جدی در کشور است و هزینه ها را کاهش داده و ذخیره سازی انرژی را افزایش می دهد.
معظمی خاطرنشان کرد: از 1668 میلیارد بشکه ذخایر نفت دنیا حجم عمده آن یعنی نزدیک به 50 درصد در خاورمیانه قرار دارد. بنابراین وجود داعش طبیعی است. بنابراین اختلافات و تنازعات سیاسی در خاورمیانه طبیعی است. تا نفت وجود دارد و خاورمیانه مرکز ثقل انرژی است حتما تنازعات سیاسی وجود خواهد داشت.
این مقام مسوول در وزارت نفت اظهار کرد: وقتی هماهنگی بین تولیدکنندگان نفت وجود ندارد بنابراین معادلات اقتصادی متفاوت می شود. امروز می بینیم که مصرف کنندگان به این سمت رفته اند که اتکای خود را به خاورمیانه کمتر کنند. البته این بدان معنی نیست که خاورمیانه نقش کلیدی اش را از دست می دهد اما این نقش پررنگ تر نخواهد شد.
وی یادآور شد: تاکید ما در دولت جدید این است که به یک ثبات در حوزه تولید نفت و گاز برسیم. ما در حال برنامه ریزی برای زمستان هستیم که برای کدام واحدها را از نظر دادن گاز محدودیت ایجاد کنیم.
معظمی در ادامه تاکید کرد: ایران از نظر حجم ذخایر گاز رتبه اول را دارد اما از نظر تولید مشکل داریم. برای حل این مشکل باید فازهای پارس جنوبی تکمیل شوند. انشاالله تا پایان امسال ظرفیت تولید گاز ما 100 میلیون مترمکعب افزایش می یابد. پیش بینی ما برای سال آینده نیز افزایش 100 میلیون مترمکعب دیگر است بنابراین از اواسط سال آینده به سمت صادرات گاز می رویم. مقصد این صادرات عراق و عمان است که قرارداد آن بسته شده است.
معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری با طرح این پرسش که آیا فکر نمی کنید که صدور گاز ما به اروپا تاثیر مستقیم روی امنیت ما دارد؟ در پاسخ، خاطرنشان کرد: قطعا چنین است. اگر توان صدور انرژی ما در نقاط استراتژیک جهان بیشتر باشد حتما رفتار 5+1 با ما متفاوت خواهد بود. بنابراین سیاست ما رفتن به سمت صادرات فرآورده ها به جای خام فروشی است.
معظمی از افزایش ظرفیت پالایشگاهی کشور در سال 97 به 3 میلیون بشکه در روز خبر داد و افزود: پدیده هایی مثل بابک زنجانی نتیجه دور زدن مقررات و زیرپاگذاشتن چارچوب هاست. بنابراین به سمت این رفتیم که همه چیز را روشن و شفاف کنیم.
وی در ادامه گفت: ما به پتروشیمی ها گفتیم دنبال کار خودتان بروید و به پالایشگاه ها هم گفتیم ظرفیت را افزایش دهید، ما کمبود بنزین را وارد می کنیم. آیا این گناه و کار بدی است؟ آن چیزی که قبلا اتفاق می افتاد نه به درد سلامت مردم می خورد و نه از نظر اقتصادی توجیه داشت.
این مقام مسوول در وزارت نفت، تاکید کرد: فعال کردن حوزه دیپلماسی انرژی و استفاده از ابزار انرژی در دیپلماسی برای پیش بردن اهدافمان از موارد بسیار مهم است. ما در این زمینه با چینی ها و روس ها کار جدی را شروع کردیم.
معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری با بیان اینکه تحریم یعنی جنگ تمام عیار اقتصادی، یادآور شد: در جنگ حلوا قسمت نمی کنند. آنها با تمام وجود آمدند که ما را زمین بزنند. طبیعی است که ما تحریم را دور بزنیم. طبیعی است که ما پشت سد تحریم نمی مانیم و از هر روش و مکانیزمی برای شکستن تحریم استفاده می کنیم.
معظمی ادامه داد: در 5 ماهه نخست امسال صادرت ما 8.2 درصد نسبت به برنامه مصوب افزایش داشت. بنا داریم ظرفیت تولید نفت خام و میعانات گازی را در 3 تا 4 سال آینده به 5.7 میلیون بشکه در روز برسانیم. افزایش ظرفیت تولید یا افزایش توان صادراتی، قدرت چانه زنی کشور را در صحنه بین المللی افزایش می دهد.
وی اظهار کرد: کشور ما از نظر شدت انرژی و مصرف فرآورده ها جزو پرمصرف ترین کشورهای جهان هستیم. بنابراین مصرف بهینه انرژی و مدیریت مصرف جزو استراتژی های جدی وزارت نفت در این دولت است.
این مقام مسوول در پایان تاکید کرد: انشاالله تا 3- 4 سال آینده 97 درصد کشور زیر پوشش گاز چه گاز طبیعی چه CNG قرار می گیرند.