در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۸۸۴۲۲
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۹
با جلوگیری آمریکا از به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین، تشکیلات خود گردان تحت فشار افکار عمومی باید به سمت راهکارهای غیر سیاسی حرکت کند.
پایان سراب راه حل سیاسی برای بحران فلسطینگروه راهبرد خبرگزاری دانا (داناخبر) - جلو‌گیری آمریکا از تصویب پیش‌نویس قطعنامه «پایان اشغالگری اسراییل» بر اراضی 1967 فلسطین به مفهوم پایان راهکارهای سیاسی و آغاز موج جدیدی از خشونت‌ها در اراضی اشغالی خواهد بود.  

در جریان تلاش برخی کشورهای عضو شورای امنیت برای تصویب پیش‌نویس قطعنامه پایان اشغالگری اسراییل تا سال 2017 قرار بود 9 کشور عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل به این قطعنامه رای مثبت دهند.

اما آمریکا تحت فشار لابی صهیونیستی دولت نیجریه را تهدید کرد که اگر به پیش‌نویس قطعنامه رای مثبت دهد نه تنها کمک‌های مالی را به این کشور قطع خواهد کرد، بلکه تحریم‌هایی را علیه نیجریه اعمال می‌کند. در نتیجه نماینده دولت نیجریه در شورای امنیت در آخرین لحظه رای‌ گیری ناچار شد رای ممتنع به پیش‌نویس این قطعنامه بدهد؛ لذا تنها 8 کشور به پیش‌نویس قطعنامه رأی مثبت دادند و به این ترتیب قطعنامه پیشنهادی تصویب نشد.

از آنجایی که اگر آمریکا قطعنامه پیشنهادی پایان اشغالگری را وتو می‌کرد از نظر افکار عمومی محکوم می‌شد لذا متوسل به یک بازی سیاسی غیر اخلاقی شد. از میان 5 کشور دائم شورای امنیت روسیه، چین و فرانسه رای مثبت، بریتانیا رای ممتنع و آمریکا رای منفی دادند که این امر از وجود یک بازی سیاسی غیراخلاقی پشت پرده میان آمریکا، بریتانیا و فرانسه حکایت دارد، زیرا هر سه کشور به خوبی می‌دانستند که پیش‌نویس قطعنامه رای مثبت 9 کشور را نخواهد داشت. هدف این است تا وانمود شود آمریکا، انگلیس و فرانسه در خصوص مسایل خاورمیانه بویژه موضوع فلسطین دیدگاه‌های مختلف دارند.

به همین دلیل جلو‌گیری از تصویب پیش‌نویس قطعنامه برای آمریکا هزینه سیاسی کمتری به همراه دارد، زیرا وتوی احتمالی قطعنامه ارتباط آشکار و پنهان آمریکا با رژیم صهیونیستی را برای ملت‌‌های جهان، بیش از پیش آشکار می‌ساخت.

با شکست تلاش کشورهای دوست ملت فلسطین، تشکیلات خودگردان که تاکنون به مذاکرات سازش و ساز و کارهای سیاسی امید بسته بود به سمت تقابل سیاسی با رژیم صهیونیستی متوجه شده است.

محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان طرح پیوستن فلسطین به دادگاه لاهه و دادگاه جنایات جنگی را امضا کرد که این امر با واکنش تند مقامات افراطی و نیز بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مواجه است.

تشکیلات خودگردان نیز توقف روند سازش با رژیم صهیونیستی و پایان هماهنگی امنیتی با این رژیم را رسما اعلام کرد که این امر دست حماس و جهاد اسلامی را برای از سرگیری روند مبارزاتی خود باز خواهد گذاشت. به همین دلیل حزب افراطی لیکود در جریان انتخابات داخلی خود با 80 در صد آرای اعضای خود، بار دیگر بنیامین نتانیاهو را برای رهبری انتخابات کنست «پارلمان» که در 27 اسفند ماه آینده برگزار می‌شود، انتخاب کرد.

از سوی دیگر پیوستن تشکیلات خود گردان به دادگاه جنایات جنگی این امکان را به تشکیلات خودگردان خواهد داد تا عاملان کشتار ملت فلسطین را در آینده تحت تعقیب قرار دهد.

با این اوصاف اکنون موضوع فلسطین وارد مرحله حساسی شده است، زیرا تشکیلات خود گردان تحت فشار افکار عمومی ملت فلسطین باید به سمت راهکارهای غیر سیاسی و نزدیک شدن به شیوه‌های مبارزاتی حماس وجهاد اسلامی حرکت کند. به همین دلیل پیروزی مجدد حزب افراطی لیکود درانتخابات کنست و انتخاب مجدد نتانیاهو برای تشکیل کابینه، اراضی اشغالی را در آینده به سمت تشدید خشونت‌ها سوق خواهد داد. اگر بار دیگر حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو در انتخابات کنست اسراییل بیشترین کرسی‌ها را به دست آورد وکابینه نیز مجددا به ریاست نتانیاهو تشکیل شود قطعا فلسطین اشغالی و نیز منطقه شاهد موج جدیدی از خشونت‌ها خواهد بود.

منبع: ایران

ارسال نظر