در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۸۸۴۳۷
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۲
16 نکته از 16 تیم حاضر در جام ملت های آسیا؛
درحالیکه کره جنوبی 55 سال می شود که قهرمان جام ملت های آسیا نشده است، عنوان پر افتخارترین بازیکن این مسابقات به ایرانی ها تعلق دارد.
16 نکته از 16 تیم حاضر در جام ملت های آسیابه گزارش گروه ورزش خبرگزاری دانا (داناخبر)، چهار گروه چهار تیمی با 16 داستان فوتبال، قرار است امسال در استرالیا با هم به رقابت بپردازیم که با هم مروری داریم بر جالب ترین نکات مربوط به هر یک از تیم های حاضر در جام ملت های 2015.

در بین تیم های حاضر در مسابقات استرالیا، تنها فلسطین سابقه بازی در مرحله نهایی جام ملت ها را ندارد. با این حال حتی در گذشته فوتبال این تیم نیز می توان نکات جال فراوانی را مشاهده کرد. نکات قابل ذکر مربوط به 16 تیم حاضر در استرالیا چنین است:

استرالیا
بهترین نتیجه یک تیم در مرحله نیمه نهایی جام ملت ها از آن استرالیا بوده است. در 25 ژانویه 2011، در استادیوم خلیفه دوحه 6 بازیكن برای ساكروز گلزنی كردند و نتیجه حیرت‌‌انگیز (6 ـ 0) در برابر ازبکستان، استرالیا را به فینال رساند.

عمان
«علی‌بن‌ عبدالله بن حارب الحبسی» دروازه‌بان عمان از 2006 وارد لیگ برتر انگلستان شده، در بولتون و ویگان اتلتیك دروازه‌بانی كرده است. او اكنون به صورت قرضی سنگربان برایتون است.

كویت
اولین تیمی که با یک شکست، قهرمان جام ملت ها شد. کویت در سال 1980 در حضور 20 هزار تماشاگر از كره جنوبی (3ـ0) باخت اما پس از صعود به فینال در برابر همین تیم قرار گرفت و (3-0) برنده شد.

كره جنوبی
هیچ یک از تیم های حاضر در جام ملت ها به اندازه کره جنوبی برای تکرار عنوان قهرمانی خود، انتظار نکشیده اند. کره ای ها 55 سال پیش (1960) برای آخرین بار قهرمان آسیا شدند.

ازبكستان
آمار بدترین عملکرد در یک مسابقه طی 3 دهه اخیر مربوط به ازبكستان است. ازبک ها در سال 2000 و در مسابقه با ژاپن، دروازه خود را طی 25 دقیقه نخست بازی، 5 بار فرو ریخته دیدند و سرانجام با نتیجه(8ـ1)، منکوب شدند.

كره شمالی
ضعیف ترین تدارکات در بین 16 تیم حاضر در جام ملت های استرالیا، از آن كره شمالی است. این تیم بدون حتی یک مسابقه تدارکاتی به جام ملت ها آمده است.

چین
تنها تیمی که در اولین و آخرین مسابقه خود با نتایجی مشابه شکست خورده و عنوان نایب قهرمانی آسیا را به دست آورده، چین است. چین در روز سوم دسامبر 1984 با نتیجه (0ـ2) مقابل ایران تن به شكست داد. اما به فینال صعود کرد و با شکست(2-0) مقابل عربستان به کار خود، خاتمه داد.

عربستان
عربستان هر سه قهرمانی خود در جام ملت ها را زمانی کسب کرده که یکی از اعضای خانواده الدعایه درون دروازه این تیم ایستاده اند. در سال های 1984 و 1988 عبدالله الدعایه سنگربان عربستان بود و در 1996 محمد الدعایه برادر کوچک عبدالله، این وظیفه را عهده دار شد.

ایران
پرافتخارترین بازیکن تمام ادوار جام ملت ها ایرانی است. پرویز قلیچ خانی در سه دوره جام ملت ها (1968، 1972 و 1976) در 12 بازی برای ایران به میدان رفت و ایران را صاحب 12 پیروزی و 3 عنوان پیاپی قهرمانی در این مسابقات کرد.

بحرین
لیگ بحرین از کشور بحرین قدیمی تر است! این جزیره به صورت رسمی در آگوست 1971 با رأی‌گیری استقلال یافت. در حالی كه پیش از آن نیز منطقه‌ای خودمختار زیر نظر بریتانیا محسوب می‌شد و  لیگ فوتبال بحرین نیز برای اولین بار در فصل 57ـ1956 برگزار شد.

قطر
تنها تیمی که با آمار صد در صد تساوی به جمع هشت تیم برتر آسیا رسیده ، قطر است که  در سال 2000 طعم صعود به یك چهارم نهایی جام ملّت‌ها را چشید؛ امّا بدون برد و با سه تساوی مقابل ازبكستان، عربستان و ژاپن.

امارات
عدنان الطلیانی ستاره دهه های 80 و 90 امارات، اولین بازیکنی بود که 4 جام ملت ها را تجربه کرد. الطلیانی از 1984 تا 1996 حضور در جام ملت ها را تجربه کرد.

ژاپن
در سال 2000، برد (8 ـ 1) مقابل ازبكستان در شرایطی به دست آمد كه دو بازیكن ژاپنی (آكینوری نیشی زاوا ـ نائوهیروتاكاهارا) در این بازی هت تریك كردند؛ به این ترتیب ژاپن تنها تیمی است که دو بازیکن آن در یک بازی هت تریک کرده اند.

عراق
تمام تیمهایی كه در ادوار مختلف، عراق را در مرحله یك چهارم نهایی حذف كرده‌اند، همگی به فینال جام ملتها رسیده‌اند! در این میان امارات 96، چین 2004 و استرالیا 2011 نایب قهرمان آن تورنمنت شدند و ژاپن 2000 قهرمان جام.

اردن
اردن تنها تیمی است که سه بار در ضربات پنالتی یک مسابقه، فرصت پیروزی مقابل قهرمان آن تورنمنت را داشت اما در به ثمر رساندن حتی یکی از آن ضربات نیز ناکام ماند.  اردن در روز 31 جولای 2004 مقابل ژاپن ایستاد. و در سه ضربه ابتدایی اردن (3ـ1) از ژاپن پیش افتاد. اما پس از آن، دو پنالتی هدر رفت و كار به پنالتی ششم كشید. وقتی ژاپنی‌ها پنالتی‌ خود را از دست دادند، همه چیز، پنالتی سرنوشت‌ساز «الزبون» مرتبط شد. اما او هم مثل هیثم الشبول و فیصل ابراهیم پنالتی خود را از دست داد! سرانجام ژاپن (4ـ3) پیروز شد و در پایان تورنمنت قهرمان!

فلسطین
در سال 1945 و سال ها قبل از شکل گیری تیم ملی فلسطین، یکی از بازیکنان این منطقه شهرتی بین المللی یافت. در آن سال و زمانی كه جبرا الزرقاء برای ارتش بریتانیا در لیگ حیفا به میدان رفت. بازی او چنان چشمها را خیره كرد كه باشگاه آرسنال پیشنهادی برای بازی در جمع توپیچی‌ها به وی ارائه كرد.

ارسال نظر