مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت:
تا 5-6 ماه آینده منتظر خبر خوش از «آزادگان جنوبی» باشید / ظرفیت «یادآوران» دو برابر برآورد اولیه است
به گزارش خبرنگار اعزامی گروه انرژی خبرگزاری دانا به اهواز، عبد الرضا حاجی حسین نژاد مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اعلام این خبر که پروژه منصوری در یکی دو ماهه آینده بعد از 10 تا 12 سال راه اندازی می شود، گفت: در این پروژه 75هزار بشکه نفت نمکزدایی می شود که با توجه به اینکه در میدان نفتی مخازن استراتژیکی داریم که شاید تا یک میلیون بشکه تا خرداماه آینده راه اندازی می شود.
پروژه کیش؛ غم انگیزترین پروژه انرژی کشور
وی همچنین از پروژه میدان گازی کیش، به عنوان یکی از مظلوم ترین پروژه ها یاد کرد و گفت: در کیش نیز پروزه بسیار مهمی داریم که سرنوشت بسیار غم انگیزی دارد چرا که چیزی نزدیک به 660 میلیون دلار در آن سرمایه گذاری و سپس رها شده است.
حسین نژاد با بیان اینکه وزیر نفت دستور راه اندازی فاز اول پروژه کیش را تا سال آینده داده اند، اظهار کرد: تاریخ مهندس زنگنه برای راه اندازی فاز نخست پروژه کیش، سال آینده است که تلاش می کنیم تا آبان و آذر سال آینده بخشی از گاز را به خط لوله سراسری برسانیم.
مدیرعامل شرکت متن با اشاره به سختی رساندن کار در این مدت محدود توکل را راه کاری برای مصمم شدن در این رابطه دانست و افزود: 13 حلقه چاه در جزیره کیش در فاز نخست حفاری شده که درحال تکمیل هستیم ضمن اینکه کارهای انتقال گاز در خود جزیره باید انجام شود چراکه در جزیره کار فرآیندی نمی توان صورت گیرد چون از نظر محیط زیستی مشکل بوجود می آید.
حسین نژاد تصریح کرد: همچنین یک خط لوله دریایی که به مناقصه رفته، باید ظرف نه ماه آینده به ثمر برسد که از طریق این خط، گاز به بندر آفتاب رفته و آنجا پروسیسنگ صورت گرفته که بعد از آن با یک خط 92 کیلومتری 56 اینچی که کار احداث آن 60 تا 70درصد انجام شده، گاز به خط لوله هفتم سراسری رسانده می شود
وی این پروژه را یک پروژه مهمی دانست و اظهار کرد: امیدواریم سال آینده حداقل یک ترین را برای کمک به تامین گاز مملکت برسانیم.
بهره برداری از پروژه آذر تا سال آینده؛ روس ها به آذر بر نمی گردند
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت همچنین از یک پروژه جدید در ایلام خبر داد و گفت: این پروزه که به صورت بیع متقابل در بخش اناران در حوزه آذر قراردارد علیرغم بی پولی امیدواریم تا سال آینده تولید روزانه 65 هزار بشکه نفت به ثمر برسد که البته باید اسفند امسال به ثمر می رسید که به دلیل بی پولی صندوق های بازنشستگی نفت به عنوان سرمایه گذار، اتمام آن به تاخیر افتاد.
وی ادامه داد: چنگوله یک حوزه مشترک مقابل با عراق است و اصرار داریم چنگوله هم راه اندازی کنیم.
حسین نژاد در مورد شایعه بازگشت روس ها به میدان آذر گفت: در آن زمان روس ها آمدند و حتی تا پای امضا قرارداد هم پیش رفتند و بعد در آنطرف همه اطلاعات را بردند و کار کردند. این درحالیست که آنها دوباره در چنگوله نیز آمدند تا همین برنامه را شاید پیاده کنند که اینبار ما اطلاعات را ندادیم و آنها نیز برای عقد قرارداد نیامدند.
این مدیر نفتی در توجیح دلایل احتمالی روس ها ادامه داد: حوزه اناران حوزه سختی است چون درحالیکه چاه هایی که بین 110 تا 130 روزه به نفت می رسد در آنجا یکسال تا 500روز به نفت رسیدنشان به طول می کشد چون لایه های کم فشار و پر فشار پشت سرهم قرار گرفته و حفاری ها سخت و گران است.
وی تصریح کرد: در آذر ما پیمانکار داریم و نمی توانیم برای یک میدان دو پیمانکار داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با بیان اینکه مجموعه ای حوزه نفتی که به غرب کارون مطرح است شامل میادین مشترک آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی، یادآوران، یاران شمالی و یاران جنوبی است که تا مرز عراق ادامه دارد، گفت: ما گاز این مجموعه را باید در قالب میعانات گازی به صفیر ببریم که احداث آن توسط قرارگاه خاتم الانبیا در حال انجام شد. ضمن اینکه اتان گاز این مجموعه قرار است برای پتروشیمی بندر امام برود و بخشی از اضافه گاز برای نیروگاه و مقداری هم به خط سراسری منتقل می شود.
حسین نژاد با بیان اینکه در مجاورت خط انتقال گاز به صفیر، نیروگاه 14هزار مگاواتی این مجموعه توسط شرکت مپنا درحال ساخت است، تصریح کرد: یک تلمبه خانه در غرب کارون داریم که از برنامه به دلایلی عقب است و تلاش می کنیم تا خرداد راه بیفتند که گاز این مجموعه به تلمبه خانه برود و از آنجا به اهواز و از آنجا چون نفت سنگین است به بهرگان می رود.
وی اضافه کرد: مجموعه نفت غرب کارون چون نفت سنگین است مسیر انتقالش به بهرگان ختم می شود که آنجا هم قرار است یک خط دریایی برای انتقال آن ساخته شود.
اوایل 96؛ اتمام فاز نخست آزادگان جنوبی
مدیرعامل شرکت متن با اشاره به آخرین وضعیت پیشرفت طرح توسعه میادین مشترک غرب کارون که در اولویت وزارت نفت قرار دارند، گفت: فاز اول آزادگان جنوبی اوایل سال 96 به اتمام می رسد که امیدواریم آن موقع با همان 185 حلقه چاه بیش از 320هزار بشکه نفت استحصال کنیم.
حسین نژاد با بیان اینکه برای حصول به استحصال حدود 600هزار بشکه در فازهای آزادگان شمالی و جنوبی افزود: برای تحقق این میزان از تولید باید حتما مطالعات تحت الارضی داشته باشیم که برای حفر چاه های بعدی منتظریم یا با دانشگاه هایی که اخیرا قرارداد بسته شده در زمینه مطالعه همکاری کنیم و یا با استفاده از دانشگاه ها و یک مشاوره توانمند خارجی فاز دوم تحت الارضی آزادگان جنوبی را در بخش تحت الارضی لوکیشن چاه ها، مطالعات را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه به تازگی طرح جامع فاز دوم آزادگان شمالی ارایه شده که باید آنرا مطالعه کند، گفت: ظرفیت میدان یادآوران 135هزار بشکه است، درصورتی که چاه های آن برای استخراج روزانه 85هزار بشکه کافی است که برای افزایش باید چاه جدید زده شود تا در فاز دوم به استحصال 135هزار بشکه نفت برسیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در برآوردی از وضعیت میادین غرب کارون اظهار کرد: سال آینده قطعا 85هزار بشکه روزانه از آزادگان شمالی برداشت می کنیم. ضمن اینکه در یادآوران، 35هزار بشکه علاوه بر 50هزار بشکه ای که هم اکنون درحال بهره برداری از آن هستیم، بدست می آوریم تا میزان برداشت در این حوزه مشترک به 85 هزار بشکه در روز برسد. علاوه بر آن 30 تا 50هزار بشکه نیز در آزادگان جنوبی بر برداشت نفت خام اضافه می شود که این علاوه بر برداشت روزانه 50هزار بشکه نفت زودهنگام در این حوزه است.
وی افزود: بنابراین حدود 150هزار بشکه در سال آینده افزایش تولید خواهیم داشت.
آزادگان مظلوم ترین پروژه نفتی کشور
این مدیر باسابقه نفتی با بیان اینکه پروژه آزادگان جنوبی فعلا بزرگترین و مظلوم ترین پروژه نفتی منطقه است در تشریح دلیل خود گفت: این پروژه مدتی توسط ژاپنی ها و مدتی دیگر در درست چینی ها بوده است و هم اکنون این پروژه توسط مدیریت داخلی درحال انجام است.
حسین نژاد با اشاره به اخراج چینی های از این پروژه ، گفت: بعد از اینکه مهندس زنگنه به ما تکلیف کرد که وظیفه کار فرمایی خود را اجراکنید در نتیجه اردیبهشت امسال قرارداد چینی ها در آزادگان جنوبی نیز لغو شد.
علت و تاثیر لغو قرارداد چینی ها
وی در تشریح دلیل لغو قرارداد چینی ها در طرح توسعه آزادگان جنوبی اظهار کرد: در طی 19 ماهی که چینی ها در پروژه حضور داشتند فقط با 3 دکل کار می کردند این درحالیست که طی 5.5 ماهی که پروژه به دست ایرانی ها و نیروهای داخلی افتاد در مجموع 12 دکل کار می کند.
مدیرعامل شرکت متن در مورد آخرین وضعیت چاه های جدید در این حوزه مشترک نفتی گفت: تقریبا محل همه احداث چاه ها را یا تمام کردیم و یا تمام کننده آن مشخص شده است. ضمن اینکه تا اواسط بهمن عمده پیمانکاران را انتخاب می کنیم.
وی با بیان اینکه امید داریم در سال آینده علاوه بر تولید 50هزار بشکه بتوانیم 30 تا 50هزار بشکه اضافه کنیم، گفت: این پروژه مشکل مالی ندارد و از محل بند «ق» تبصره 2 منابع آن تامین می شود و ما تعهد کردیم با همه گرفتاری ها امیدواریم تا پایان سال 95 حجم تولید این میدان مشترک نفتی به 320هزار بشکه در روز برسد.
مدیرعامل شرکت متن با اشاره به تغییراتی که در بدو اخراج چینی ها از این پروژه رخ داد، توضیح داد: طراحی ها را تغییر دادیم بطوری که طراحی های سطح الارضی 200 میلیون دلار از مبلغ پیش بینی شده چینی ها کمتر شده است. ضمن اینکه بخاطر منطقه هور و حساسیت سازمان محیط زیست، زمینی که برای 320 هزار بشکه در روز درنظر گرفته شده است را برای تولید روزانه 600هزار بشکه در نظر گرفتیم.
حسین نژاد عنوان کرد: درحالیکه برآورد اجرای پروژه 5.8 میلیارد شده است، چینی ها آن را 6 میلیارد دلار برآورد کرده بودند.
وی با بیان اینکه این پروژه پیشانی پروژه های نفتی است که با توان داخلی درحال جلوبرد آن هستیم، گفت: همانقدر که استحصال از این میدان برای ما اهمیت دارد، برای مان مهم است که از صنایع داخلی استفاده کنیم که غیر از اقلام محدودی مابقی در داخل تامین می شود.
مدیرعامل شرکت متن ضمن اظهار امیدواریم در مورد اینکه با راه اندازی این پروزه ها صنایع داخلی هم از وضعیت رکود خارج شود، تصریح کرد: علاوه بر تلاش برای استحصال نفت سعی داریم پروژه ها را در مناطقی پیش ببریم که متاسفانه مشکل بیکاری فراوانی در آنجاها وجود دارد.
وی افزود: شخصا معتقدم بیکاری در مملکت انشاله به دست نفت حل می شود و وقتی نفت حرکت کند بسیاری از مشکلات حل می شود. چراکه اثرات نفت منطقه ای نیست و بین المللی است. درحالیکه وقتی یک پروژه را نگاه می کنید فقط بخشی از مشکلات یک منطقه را حل می کند ولی نفت به صورت کشوری اثرگذار است.
این مدیر باسابقه ادامه داد: با راه افتادن نفت اقتصاد کشور راه می افتد و قدرت چانه زنی کشور در سطح بین المللی بالا می رود و نفت شاخص مهمی است بر توان مملکت و این توان در مملکت وجود دارد. و باید به آن اعتماد کرد و ایمان آورد.
منتظر خبر خوش از آزادگان جنوبی باشید
حسین نژاد با بیان اینکه تا 5 - 6 ماهه آینده اتفاقات مبارکی در آزادگان جنوبی رخ خواهد داد گفت: معتقدم یک تمدنی در منطقه غرب کارون درحال شکل گرفتن است. جایی که بیش از یک میلیون بشکه نفت از آن قرار است استصال شود جای ساده ای نیست و یک تمدن جدید در آنجا درحال شکل گیری است و امیدوارم هرکدام ما نقش کوچکی در شکل گیری این تمدن داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به تصویب طرح سرمایه گذاری در صنعت نفت توسط شورای اقتصاد گفت: در مورد پروژه طرح و توسعه منطقه کیش با همین مصوبه شورای اقتصاد در حال پیش بردن برنامه هستیم اما برای رساندن تولید آزادگان شمالی در فاز دو به 185هزار بشکه و تولید یادآوران در فاز دوم به 150هزار بشکه در روز اگر فاینانس چین باشد با آنها ما بخش دوم کار را پیش می بریم.
وی ادامه داد: چینی ها بعد از قضیه خلع ید آنها از آزادگان جنوبی، ما را بیشتر جدی می گیرند و بالاخره ما هم برای ادامه کار شرط و شروطی داریم مثل اینکه طراحی ها باید در ایران انجام شود. ضمن اینکه در یادآوران قرارداد به گونه ایست که باید قرارداد را به چینی ها ادامه بدهیم مگر اینکه آنها نخواهند ادامه دهند.
یک خبر خوش در یادآوران: ظرفیت مخزن دوبرابر برآورد اولیه است
حسین نژاد همچنین با اعلام مسرت بخشی گفت: ظرفیت یادآوران ابتدا از 12 به 17 و الان به 34 میلیارد بشکه نفت دریا رسیده است که قطعا یک فاز سومی هم آنجا باید تعریف شود.
مدیرعامل شرکت متن با اشاره به اینکه هفته ای یکی دو پیشنهاد جدید از شرکت های اروپایی، کره ای و امثالهم داریم گفت: اولین سوال در برخورد با شرکت های پیشنهاد دهنده این است که آیا منتظر پایان تحریم ها هستید که مطمئنا جواب باید منفی باشد تا گفت و گوهایمان ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: آنها اکثرا می گویند که ما خیلی علاقمندیم با شما همکاری کنیم اما منتظر پایان تحریم ها برای همکاری هستیم.
حسین نژاد با بیان اینکه ما منتظر پایان تحریم ها نیستیم، گفت: شما دیدید که در غرب کارون داریم کار می کنیم و به دنبال پایان تحریم ها نیستیم. این نیست که مانده باشیم. البته خیلی سخت است. شاید لذت بخشی در همین سختی آن باشد. شرایط آسانی نیست و اینطور هم نیست که مانده باشیم و دستمان به آسمان بلند کرده باشیم که خدایا یک خارجی به آن برسانیم.
پروژه کیش؛ غم انگیزترین پروژه انرژی کشور
وی همچنین از پروژه میدان گازی کیش، به عنوان یکی از مظلوم ترین پروژه ها یاد کرد و گفت: در کیش نیز پروزه بسیار مهمی داریم که سرنوشت بسیار غم انگیزی دارد چرا که چیزی نزدیک به 660 میلیون دلار در آن سرمایه گذاری و سپس رها شده است.
حسین نژاد با بیان اینکه وزیر نفت دستور راه اندازی فاز اول پروژه کیش را تا سال آینده داده اند، اظهار کرد: تاریخ مهندس زنگنه برای راه اندازی فاز نخست پروژه کیش، سال آینده است که تلاش می کنیم تا آبان و آذر سال آینده بخشی از گاز را به خط لوله سراسری برسانیم.
مدیرعامل شرکت متن با اشاره به سختی رساندن کار در این مدت محدود توکل را راه کاری برای مصمم شدن در این رابطه دانست و افزود: 13 حلقه چاه در جزیره کیش در فاز نخست حفاری شده که درحال تکمیل هستیم ضمن اینکه کارهای انتقال گاز در خود جزیره باید انجام شود چراکه در جزیره کار فرآیندی نمی توان صورت گیرد چون از نظر محیط زیستی مشکل بوجود می آید.
حسین نژاد تصریح کرد: همچنین یک خط لوله دریایی که به مناقصه رفته، باید ظرف نه ماه آینده به ثمر برسد که از طریق این خط، گاز به بندر آفتاب رفته و آنجا پروسیسنگ صورت گرفته که بعد از آن با یک خط 92 کیلومتری 56 اینچی که کار احداث آن 60 تا 70درصد انجام شده، گاز به خط لوله هفتم سراسری رسانده می شود
وی این پروژه را یک پروژه مهمی دانست و اظهار کرد: امیدواریم سال آینده حداقل یک ترین را برای کمک به تامین گاز مملکت برسانیم.
بهره برداری از پروژه آذر تا سال آینده؛ روس ها به آذر بر نمی گردند
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت همچنین از یک پروژه جدید در ایلام خبر داد و گفت: این پروزه که به صورت بیع متقابل در بخش اناران در حوزه آذر قراردارد علیرغم بی پولی امیدواریم تا سال آینده تولید روزانه 65 هزار بشکه نفت به ثمر برسد که البته باید اسفند امسال به ثمر می رسید که به دلیل بی پولی صندوق های بازنشستگی نفت به عنوان سرمایه گذار، اتمام آن به تاخیر افتاد.
وی ادامه داد: چنگوله یک حوزه مشترک مقابل با عراق است و اصرار داریم چنگوله هم راه اندازی کنیم.
حسین نژاد در مورد شایعه بازگشت روس ها به میدان آذر گفت: در آن زمان روس ها آمدند و حتی تا پای امضا قرارداد هم پیش رفتند و بعد در آنطرف همه اطلاعات را بردند و کار کردند. این درحالیست که آنها دوباره در چنگوله نیز آمدند تا همین برنامه را شاید پیاده کنند که اینبار ما اطلاعات را ندادیم و آنها نیز برای عقد قرارداد نیامدند.
این مدیر نفتی در توجیح دلایل احتمالی روس ها ادامه داد: حوزه اناران حوزه سختی است چون درحالیکه چاه هایی که بین 110 تا 130 روزه به نفت می رسد در آنجا یکسال تا 500روز به نفت رسیدنشان به طول می کشد چون لایه های کم فشار و پر فشار پشت سرهم قرار گرفته و حفاری ها سخت و گران است.
وی تصریح کرد: در آذر ما پیمانکار داریم و نمی توانیم برای یک میدان دو پیمانکار داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با بیان اینکه مجموعه ای حوزه نفتی که به غرب کارون مطرح است شامل میادین مشترک آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی، یادآوران، یاران شمالی و یاران جنوبی است که تا مرز عراق ادامه دارد، گفت: ما گاز این مجموعه را باید در قالب میعانات گازی به صفیر ببریم که احداث آن توسط قرارگاه خاتم الانبیا در حال انجام شد. ضمن اینکه اتان گاز این مجموعه قرار است برای پتروشیمی بندر امام برود و بخشی از اضافه گاز برای نیروگاه و مقداری هم به خط سراسری منتقل می شود.
حسین نژاد با بیان اینکه در مجاورت خط انتقال گاز به صفیر، نیروگاه 14هزار مگاواتی این مجموعه توسط شرکت مپنا درحال ساخت است، تصریح کرد: یک تلمبه خانه در غرب کارون داریم که از برنامه به دلایلی عقب است و تلاش می کنیم تا خرداد راه بیفتند که گاز این مجموعه به تلمبه خانه برود و از آنجا به اهواز و از آنجا چون نفت سنگین است به بهرگان می رود.
وی اضافه کرد: مجموعه نفت غرب کارون چون نفت سنگین است مسیر انتقالش به بهرگان ختم می شود که آنجا هم قرار است یک خط دریایی برای انتقال آن ساخته شود.
اوایل 96؛ اتمام فاز نخست آزادگان جنوبی
مدیرعامل شرکت متن با اشاره به آخرین وضعیت پیشرفت طرح توسعه میادین مشترک غرب کارون که در اولویت وزارت نفت قرار دارند، گفت: فاز اول آزادگان جنوبی اوایل سال 96 به اتمام می رسد که امیدواریم آن موقع با همان 185 حلقه چاه بیش از 320هزار بشکه نفت استحصال کنیم.
حسین نژاد با بیان اینکه برای حصول به استحصال حدود 600هزار بشکه در فازهای آزادگان شمالی و جنوبی افزود: برای تحقق این میزان از تولید باید حتما مطالعات تحت الارضی داشته باشیم که برای حفر چاه های بعدی منتظریم یا با دانشگاه هایی که اخیرا قرارداد بسته شده در زمینه مطالعه همکاری کنیم و یا با استفاده از دانشگاه ها و یک مشاوره توانمند خارجی فاز دوم تحت الارضی آزادگان جنوبی را در بخش تحت الارضی لوکیشن چاه ها، مطالعات را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه به تازگی طرح جامع فاز دوم آزادگان شمالی ارایه شده که باید آنرا مطالعه کند، گفت: ظرفیت میدان یادآوران 135هزار بشکه است، درصورتی که چاه های آن برای استخراج روزانه 85هزار بشکه کافی است که برای افزایش باید چاه جدید زده شود تا در فاز دوم به استحصال 135هزار بشکه نفت برسیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در برآوردی از وضعیت میادین غرب کارون اظهار کرد: سال آینده قطعا 85هزار بشکه روزانه از آزادگان شمالی برداشت می کنیم. ضمن اینکه در یادآوران، 35هزار بشکه علاوه بر 50هزار بشکه ای که هم اکنون درحال بهره برداری از آن هستیم، بدست می آوریم تا میزان برداشت در این حوزه مشترک به 85 هزار بشکه در روز برسد. علاوه بر آن 30 تا 50هزار بشکه نیز در آزادگان جنوبی بر برداشت نفت خام اضافه می شود که این علاوه بر برداشت روزانه 50هزار بشکه نفت زودهنگام در این حوزه است.
وی افزود: بنابراین حدود 150هزار بشکه در سال آینده افزایش تولید خواهیم داشت.
آزادگان مظلوم ترین پروژه نفتی کشور
این مدیر باسابقه نفتی با بیان اینکه پروژه آزادگان جنوبی فعلا بزرگترین و مظلوم ترین پروژه نفتی منطقه است در تشریح دلیل خود گفت: این پروژه مدتی توسط ژاپنی ها و مدتی دیگر در درست چینی ها بوده است و هم اکنون این پروژه توسط مدیریت داخلی درحال انجام است.
حسین نژاد با اشاره به اخراج چینی های از این پروژه ، گفت: بعد از اینکه مهندس زنگنه به ما تکلیف کرد که وظیفه کار فرمایی خود را اجراکنید در نتیجه اردیبهشت امسال قرارداد چینی ها در آزادگان جنوبی نیز لغو شد.
علت و تاثیر لغو قرارداد چینی ها
وی در تشریح دلیل لغو قرارداد چینی ها در طرح توسعه آزادگان جنوبی اظهار کرد: در طی 19 ماهی که چینی ها در پروژه حضور داشتند فقط با 3 دکل کار می کردند این درحالیست که طی 5.5 ماهی که پروژه به دست ایرانی ها و نیروهای داخلی افتاد در مجموع 12 دکل کار می کند.
مدیرعامل شرکت متن در مورد آخرین وضعیت چاه های جدید در این حوزه مشترک نفتی گفت: تقریبا محل همه احداث چاه ها را یا تمام کردیم و یا تمام کننده آن مشخص شده است. ضمن اینکه تا اواسط بهمن عمده پیمانکاران را انتخاب می کنیم.
وی با بیان اینکه امید داریم در سال آینده علاوه بر تولید 50هزار بشکه بتوانیم 30 تا 50هزار بشکه اضافه کنیم، گفت: این پروژه مشکل مالی ندارد و از محل بند «ق» تبصره 2 منابع آن تامین می شود و ما تعهد کردیم با همه گرفتاری ها امیدواریم تا پایان سال 95 حجم تولید این میدان مشترک نفتی به 320هزار بشکه در روز برسد.
مدیرعامل شرکت متن با اشاره به تغییراتی که در بدو اخراج چینی ها از این پروژه رخ داد، توضیح داد: طراحی ها را تغییر دادیم بطوری که طراحی های سطح الارضی 200 میلیون دلار از مبلغ پیش بینی شده چینی ها کمتر شده است. ضمن اینکه بخاطر منطقه هور و حساسیت سازمان محیط زیست، زمینی که برای 320 هزار بشکه در روز درنظر گرفته شده است را برای تولید روزانه 600هزار بشکه در نظر گرفتیم.
حسین نژاد عنوان کرد: درحالیکه برآورد اجرای پروژه 5.8 میلیارد شده است، چینی ها آن را 6 میلیارد دلار برآورد کرده بودند.
وی با بیان اینکه این پروژه پیشانی پروژه های نفتی است که با توان داخلی درحال جلوبرد آن هستیم، گفت: همانقدر که استحصال از این میدان برای ما اهمیت دارد، برای مان مهم است که از صنایع داخلی استفاده کنیم که غیر از اقلام محدودی مابقی در داخل تامین می شود.
مدیرعامل شرکت متن ضمن اظهار امیدواریم در مورد اینکه با راه اندازی این پروزه ها صنایع داخلی هم از وضعیت رکود خارج شود، تصریح کرد: علاوه بر تلاش برای استحصال نفت سعی داریم پروژه ها را در مناطقی پیش ببریم که متاسفانه مشکل بیکاری فراوانی در آنجاها وجود دارد.
وی افزود: شخصا معتقدم بیکاری در مملکت انشاله به دست نفت حل می شود و وقتی نفت حرکت کند بسیاری از مشکلات حل می شود. چراکه اثرات نفت منطقه ای نیست و بین المللی است. درحالیکه وقتی یک پروژه را نگاه می کنید فقط بخشی از مشکلات یک منطقه را حل می کند ولی نفت به صورت کشوری اثرگذار است.
این مدیر باسابقه ادامه داد: با راه افتادن نفت اقتصاد کشور راه می افتد و قدرت چانه زنی کشور در سطح بین المللی بالا می رود و نفت شاخص مهمی است بر توان مملکت و این توان در مملکت وجود دارد. و باید به آن اعتماد کرد و ایمان آورد.
منتظر خبر خوش از آزادگان جنوبی باشید
حسین نژاد با بیان اینکه تا 5 - 6 ماهه آینده اتفاقات مبارکی در آزادگان جنوبی رخ خواهد داد گفت: معتقدم یک تمدنی در منطقه غرب کارون درحال شکل گرفتن است. جایی که بیش از یک میلیون بشکه نفت از آن قرار است استصال شود جای ساده ای نیست و یک تمدن جدید در آنجا درحال شکل گیری است و امیدوارم هرکدام ما نقش کوچکی در شکل گیری این تمدن داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به تصویب طرح سرمایه گذاری در صنعت نفت توسط شورای اقتصاد گفت: در مورد پروژه طرح و توسعه منطقه کیش با همین مصوبه شورای اقتصاد در حال پیش بردن برنامه هستیم اما برای رساندن تولید آزادگان شمالی در فاز دو به 185هزار بشکه و تولید یادآوران در فاز دوم به 150هزار بشکه در روز اگر فاینانس چین باشد با آنها ما بخش دوم کار را پیش می بریم.
وی ادامه داد: چینی ها بعد از قضیه خلع ید آنها از آزادگان جنوبی، ما را بیشتر جدی می گیرند و بالاخره ما هم برای ادامه کار شرط و شروطی داریم مثل اینکه طراحی ها باید در ایران انجام شود. ضمن اینکه در یادآوران قرارداد به گونه ایست که باید قرارداد را به چینی ها ادامه بدهیم مگر اینکه آنها نخواهند ادامه دهند.
یک خبر خوش در یادآوران: ظرفیت مخزن دوبرابر برآورد اولیه است
حسین نژاد همچنین با اعلام مسرت بخشی گفت: ظرفیت یادآوران ابتدا از 12 به 17 و الان به 34 میلیارد بشکه نفت دریا رسیده است که قطعا یک فاز سومی هم آنجا باید تعریف شود.
مدیرعامل شرکت متن با اشاره به اینکه هفته ای یکی دو پیشنهاد جدید از شرکت های اروپایی، کره ای و امثالهم داریم گفت: اولین سوال در برخورد با شرکت های پیشنهاد دهنده این است که آیا منتظر پایان تحریم ها هستید که مطمئنا جواب باید منفی باشد تا گفت و گوهایمان ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: آنها اکثرا می گویند که ما خیلی علاقمندیم با شما همکاری کنیم اما منتظر پایان تحریم ها برای همکاری هستیم.
حسین نژاد با بیان اینکه ما منتظر پایان تحریم ها نیستیم، گفت: شما دیدید که در غرب کارون داریم کار می کنیم و به دنبال پایان تحریم ها نیستیم. این نیست که مانده باشیم. البته خیلی سخت است. شاید لذت بخشی در همین سختی آن باشد. شرایط آسانی نیست و اینطور هم نیست که مانده باشیم و دستمان به آسمان بلند کرده باشیم که خدایا یک خارجی به آن برسانیم.