معاون اول رییس جمهوری:
به گزارش گروه راهبرد خبرگزاری دانا (داناخبر) اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری، در جریان سفر یک روزه خود به استان آذربایجان شرقی در مراسم افتتاح خط تولید اتوبوسهای بیآرتی، دوکابین و ون با بیان اینکه طی یک سال و نیم اخیر یکی از رشتههای صنعتی که در رسانهها نسبت به آن جفا میشود و باید از آن دفاع کرد صنعت خودروسازی است، به وضعیت تولید اتوبوس در کشور و افتتاح خط تولید اتوبوسهای بیآرتی در تبریز اشاره کرد و گفت: امروز کسی که از خارج از کشور اتوبوس وارد میکند باید خود را قانع کند که در شرایطی که میتوان در کشور به راحتی اتوبوس تولید کرد چرا باید از کشوری که زمانی از نظر صنعتی از ما عقب بوده است، خودرو وارد کند؟
وی با اشاره به استعدادها و ظرفیتهای موجود در داخل کشور، خاطرنشان کرد: امروز در بسیاری از رشتههای صنعتی از جمله صنعت اتوبوسسازی میتوانیم با استفاده از ظرفیتهای داخلی محصولات مورد نظر را تولید کنیم.
جهانگیری با اشاره به وضعیت صنعت خودروسازی کشور، اظهار کرد: صنعت خودروسازی کشور آنطور که باید پیشرفت میکرد، پیشرفت نکرده است.
معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه یکی از دلایل این موضوع حتما محدودیتهای بینالمللی علیه صنعت کشور بوده است، خاطرنشان کرد: در صنعت خودروسازی کشور در دوران پیروزی انقلاب اسلامی مونتاژ کامل در کشور انجام میگرفت اما در زمان جنگ تحمیلی تولید سالانه ما در این زمینه به 12 هزار خودرو در سال رسید.
وی با بیان اینکه متاسفانه در سالهای گذشته تولید خودرو با افتهایی روبرو شده است، گفت: با افتخار اعلام میکنیم که در سال 93 و در ده ماهه نخست سال صنعت خودروسازی کشور نسبت به ده ماهه سال گذشته رشدی حدود 70 درصد داشته است.
جهانگیری با اشاره به دشواری رشد در صنایعی که با افت مواجه بودهاند، خاطرنشان کرد: امروز در کشور در کامیونسازی با 100 درصد رشد و در اتوبوسسازی با 40 درصد رشد روبرو هستیم و این رشدها نیز بدان معناست که بخش خودروسازی در صنعت کشور پتانسیل و ظرفیت های توسعهای بالایی دارد.
معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر لزوم برخورد صادقانه با مردم، خاطرنشان کرد: چنانچه مردم بدانند که مسیری که امروز ما طی میکنیم منجر به تولید کالایی صنعتی با کیفیتی بهتر، قیمتی مناسبتر و قابل عرضه در بازارهای بینالمللی میشود، حتما ما را همراهی میکنند. مردم کشوری چنانچه بدانند تحمل کردن برخی شرایط منجر به تولید کالای بهتر میشود قطعا بخش صنعتی را همراهی میکنند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه امروز بخش خصوصی ایران واقعا توانا است و ما باید این بخش را باور کنیم، بر لزوم توجه و اعتماد به بخش خصوصی در داخل کشور تاکید کرد و گفت: ما نباید هیچگاه با بخش خصوصی به دیده تردید و بدبینی نگاه کنیم؛ چرا که تحقیر این بخش به معنای تقویت شرکتهای خارجی است. ما باید بخش خصوصی کشور را تقویت کنیم چون تقویت بخش خصوصی به معنای تقویت اشتغال، تقویت تولید داخلی، تقویت اقتصاد و اقتدار کشور است.
جهانگیری با بیان اینکه اقتدار اقتصادی یکی از مولفههای اصلی اقتدار است، خاطرنشان کرد: اقتدار اقتصادی زمانی محقق میشود که به تولید داخلی کشور اتکا کنیم.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به ظرفیتها و توان بخش خصوصی در استان آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: تبریز یکی از مناطقی است که صنعت آن با بخش خصوصی شکل گرفته است. تبریز بخش توانمندی دارد که میتواند کارهای بزرگی انجام دهد.
وی با تاکید بر لزوم حمایت از تولید داخل به تولید اتوبوسهای شهری در کشور اشاره کرد و گفت: شهرداریهایی که در شهرشان سامانه بیآرتی راهاندازی شده است باید تلاش کنند تا با حمایتهایی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از خریداران در آینده صورت میگیرد از این نوع اتوبوسهای تولید داخل استفاده کنند.
جهانگیری با اشاره به مذاکرات ایران با گروه 1+5، خاطرنشان کرد: انشاالله مسایل تحریمها نیز برداشته میشود و بخشی از هزینههای اضافی که به صنعت کشور تحمیل میشود کاهش مییابد.
وی در پایان با بیان اینکه اگر تحریمها را سختتر کنند حتما راههای دیگری پیدا میکنیم و نمیگذاریم که تولید داخل با مشکل مواجه شود، اظهار کرد: امیدواریم مذاکرات نتیجه دهد تا بتوانیم تحریمهای ظالمانه را برطرف کنیم تا انشاءالله هزینههای بخش صنعت کشور نیز کاهش پیدا کند.