به گزارش خبرگزاری دانا، علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه اجلاس وزرای علوم کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در دیدار با وزیر آموزش، علوم و فناوری صربستان که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان این که 13 میلیون دانشآموز در 105 هزار مدرسه تحصیل میکنند، اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، پوشش تحصیلی دختران رشد چشمگیری داشته است و در این راستا تجربیات خوبی داریم که برای انتقال این تجربیات نیز آمادگی داریم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به دلیل پراکندگی جمعیت در برخی از مناطق روستایی و دور افتاده برای جذب دانشآموزان اقدام به تأسیس مدارس شبانهروزی کردیم، تصریح کرد: آموزش و پرورش متولی 5 هزار مدرسه با جمعیتی کمتر از 5 دانشآموز است، به همین دلیل توسعه مشارکت را به عنوان یک سیاست راهبردی اتخاذ کردیم چون دولت به تنهایی قادر به اداره امور آموزش و پرورش نیست.
وی خاطرنشان کرد: حتی بخشهای صنعت و تجارت باید در توسعه آموزشهای فنی و حرفهای در هنرستانها، آموزش و پرورش را کمک کنند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تدوین سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش، افزود: در این سند، 131 راهکار در قالب برنامههای اجرایی با استفاده از یک نقشه راه تهیه شده است.
فانی با اشاره به اینکه دو دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی برای تأمین نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش تأسیس شده است، خاطرنشان کرد: دانشگاه فرهنگیان با دارا بودن یکصد دانشکده به تربیت معلم میپردازد و دانشگاه تربیت دبیر فنی شهید رجایی نیز دانشکدههای فنی را تحت پوشش دارد.
وی تأکید کرد: راه تحول در نظامهای آموزشی تحول در نیروی انسانی است و به همین دلیل در این دو دانشگاه ما به تربیت و بهسازی نیروی انسانی متخصص توجه ویژه شده است.
فانی با بیان اینکه پدیده "بیسوادی" قابل حل است، خاطرنشان کرد: در این راستی گام موثری برای ریشه کنی بیسوادی در ایران برداشته شده است که میتوان به ارائه مشوقها اشاره کرد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آماده ارائه تجربیات نوین آموزشی خود به کشورهای مختلف هستیم، خطاب به وزیر علوم کشور صربستان گفت: هیأتهای کارشناسی کشور صربستان میتوانند با برگزاری نشستهای علمی، از تجربیات مفید کشور ایران بهره ببرند.