به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی گفت: باید به نسل جوان و نوجوان آموزش دهیم که در زندگی هر حرکتی از یک مبدا آغاز و به یک مقصد ختم خواهد شد و این حرکت به یک متحرک، مسیر و طی کردن مسافتی احتیاج دارد.
وی افزود: متحرک در حرکت زندگی، همان انسان است و محرک انسان، عناصر انگیزهبخش و اندیشه هستند کما اینکه این اندیشهها و انگیزهها هستند که انسان را به حرکت وامیدارند.
لکزایی با بیان اینکه «حرکت باید برای خدا باشد نه برای نفس» تصریح کرد: حضرت امام خمینی(ره) در یکی از سوگندهای خود میگفت: «والله در عمرم نترسیدم و شبی که ساواکیها من را میبردند آنها میترسیدند و من به آنها دلداری میدادم».
این مقام مسئول ادامه داد: امام خمینی(ره) به حد عالی توحید رسیده بود و این تربیت اعتقادی است به این معنا که فرد به توحید، معاد و امامت میرسد.
لکزایی خاطرنشان کرد: جامعه اسلامی اجزای مختلفی دارد، که اگر یک جزء آن کار خود را انجام ندهد آن نتیجهای که شایسته است حاصل نمیشود.
وی اظهار کرد: در جامعه اسلامی اگر پیغمبر(ص) هم در رأس آن باشد ولی عدهای اطاعت نکنند و کارشکنی کنند، جامعه از همین محل اختلاف آسیب میبیند، به این معنی که ترتبیت اعتقادی، صرفاً آموزش و دانستن نیست بلکه باید جامعه با تمام وجود به مبدأ و معاد اعتقاد داشته باشد.
لکزایی با بیان اینکه «بخش مهمی از تربیت سبک زندگی اسلامی، تربیت ظاهری است» تصریح کرد: به لحاظ اسلامی موظفیم به فرزندانمان یاد دهیم که در رفتارها، مطابق با رساله عملیه و توضیح المسائل مرجع تقلیدشان باشند.
وی با بیان اینکه «در محتوای کتابهای ما از جمله قرآن، حلیهالمتقین و توضیحالمسائل نیز به سبک زندگی اسلامی تأکید شده است» افزود: ما باید با تربیت و آموزش صحیح فرزندان، این مطالب را به نسل بعد از خود منتقل کنیم.
لکزایی با بیان اینکه «مقام معظم رهبری سبک زندگی اسلامی را یک بحث تدریجی دانسته است نه دفعی» تصریح کرد: دستاوردهای بشری در فرهنگ اسلامی مورد تأکید و محترم هستند البته تا جایی که با فرهنگ اسلامی مغایرت نداشته باشند.
وی با بیان اینکه «در مسیر و مسافت حرکت زندگی باید بدانیم که پایان این دنیا، پایان زندگی نیست» افزود: رهبران الهی، پیامبران و ائمه اطهار(ع) هستند و بعد از آن ولایت به ولیفقیه جامعالشرایط میرسد که حرف همه آنها این است که پس از مرگ، زندگی دوبارهای برای انسان آغاز میشود.
لکزایی با اشاره به اینکه «در راه رسیدن به کمال موانعی وجود دارند» خاطرنشان کرد: بخشی از موانع کمال در درون خود ماست که هواهای نفسانی هستند و بخش دیگر از موانع، درون جامعه هستند که استبداد، استکبار و طاغوت میباشد پس برای رسیدن به کمال باید با طاغوت جنگید.
وی با با بیان اینکه «در نص صریح قرآنکریم آمده است که خدا را عبادت کنید و با طاغوت مبارزه کنید» خاطرنشان کرد: امروز، رهبر معظم انقلاب در اغلب سخنرانیهای خود به مبارزه با استبداد و استکبار تاکید دارند.