در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۹۲۹۲۳
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۶
خواب کافی، خندیدن، گذراندن زمان با افراد شاد و مدیتیشن، همگی می توانند به شاد کردن افراد کمک کنند. اما علم نشان می دهد که ما می توانیم با خوردن برخی مواد خوراکی شادتر و خوشحال تر باشیم.
به گزارش خبرگزاری دانا، اگر شما نیاز به کمی شادی و نشاط بیشتر دارید می توانید با خوردن مواد خوراکی زیر بانشاط شوید. ۶ تحقیق زیر موسوم به «خوراکی های بهتر کننده خلق و خو» با پایه علمی ارائه می شوند.

مواد خوراکی غنی از پروبیوتیک
در مطالعه اخیر محققان هلندی، به ۲۰ داوطلب سالم به مدت چهار هفته مکمل پروبیوتیک یا ماده دارونما داده شد. آنهایی که ماده واقعی پروبیوتیک دریافت کرده بودند به شکل قابل توجهی واکنش شان نسبت به رفتارهای ناراحت کاهش یافته بود، که عمدتاً ناشی از کاهش افکار پرخاشگرانه بود. نتیجه گیری این تحقیق آن است که نوع و میزان باکتری موجود در مجرای گوارشی بر خلق و خوی شما تاثیر دارد.

برای بهره گیری از مزایای باکتری های تغییر دهنده فکر، می توانید از مواد خوراکی غنی از پروبیوتیک نظیر ترشی سبزیجات، کلم آب پز شده با سرکه یا ماست کفیر استفاده کنید.

میوه ها و سبزیجات
در مطالعه منتشر شده توسط «مجله روانشناسی سلامت بریتانیا»، رژیم غذایی روزانه ۳۰۰ فرد بزرگسال جوان به مدت سه هفته متوالی به همراه رفتارهای روانشناختی و مرتبط با خلق و خوی شان ثبت شد. محققان دریافتند مصرف بیشتر محصولات گیاهی منجر به انرژی بیشتر، آرامش و حس شادی بیشتر در افراد می شود. به گفته محققان، این تاثیرات نه تنها در روزهای مصرف بیشتر سبزیجات و میوه مشاهده می شد، بلکه در روزهای بعد هم ادامه داشت. پس برای ایجاد نشاط در خلق و خوی خود، از میوه و سبزیجات استفاده کنید.

قهوه
محققان به رابطه بین نوشیدن قهوه و مثبت اندیشی پی برده اند. در یک مطالعه محققان دریافتند که مصرف قهوه در صبح با ایجاد انرژی، مهربانی و انبساط خاطر در فرد مرتبط است. در مطالعه ایی دیگر مشخص شد زنانی که دو یا سه فنجان قهوه در روز می نوشند در مقایسه با زنانی که یک فنجان یا کمتر قهو می خورند، در بازه زمانی ۱۰ ساله ۱۵ درصد کمتر در معرض افسردگی قرار داشتند.

شکلات تلخ
آنتی اکسیدان های موجود در شکلات تلخ موجب تحریک دیواره های رگ های خونی در جهت آرام شدن می شود، در نتیجه فشار خون کاهش یافته و گردش خون بهبود می یابد. به همین دلیل هم در یک مطالعه مشخص شده است که خوردن حدود ۳۳ گرم شکلات تلخ در روز به مدت دو هفته موجب کاهش میزان هورمون های استرس در افرادی می شود که خودشان را به عنوان افراد پراسترس رده بندی می کنند.

شکلات تلخ حاوی منیزیم هم هست؛ نشان داده شده است که این ماده معدنی به تسکین علائم PMS (سندروم قبل از دوره پریود زنان)، از جمله خستگی، افسردگی و کج خلقی کمک می کند. در نهایت مواد طبیعی منحصر به فرد موجود در شکلات تلخ موجب تحریک حس خوشی و رضایت می شود.

قارچ
قارچ ها غنی از سلنیوم هستند و طبق تحقیق، کمبود این ماده معدنی با خطر بیشتر بروز افسردگی، اضطراب و خستگی مرتبط است. قارچ ها همچنین منبع گیاهی ویتامین D طبیعی نیز می باشند، ماده مغذی مهمی که ما به قدر کافی آن را دریافت نمی کنیم.

چای سبز
طبق یک مطالعه در ژاپن که بر روی بیش از ۴۰ هزار نفر انجام شد، مشخص شد که سطح استرس روانشناختی در افرادی که روزی ۵ فنجان یا بیشتر چای سبز می نوشیدند در مقایسه با افرادی که کمتر چای سبز می نوشیدند، ۲۰ درصد پایین تر بود.
ارسال نظر