وی گفت: چرا امروز می گوییم مسئولیت قضا خطیرتر است چون توقع بیشتری از دستگاه قضایی بوجود آمده است امروز مسئولان و مردم توقع زیادی دارند و این بسیار کار ما را سخت کرده است اما آیا علت آن ضعف قوه قضائیه یا قوت این دستگاه است.
محسنی اژه ای گفت: اگر نهادی ضعف داشته باشد و کار نکند از او توقعی ندارند و این توقعات به دلیل اقتدار جایگاه قوه قضائیه ایجاد شده است.
معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: امروز دستگاه قضایی باید سرریزهای ضعف ها و نقص های سایر دستگاه ها را به دوش بکشد. اگر نظارت دقیق در همه سازمانها و نهادهای دولتی و خصوصی باشد، بسیاری از جرایم واقع نمی شود.
وی گفت: در این روزها مسئولان مختلف می گویند اگر همه گلوگاه های فساد در مرحله اول جلوگیری می شد شاهد مفاسد اقتصادی نبودیم مگر می شود همه مجرمین را اعدام کرد؟ اگر امروز بسیاری از نگرانی ها را می شنویم، به دلیل عدم جلوگیری از فسادها است.
معاون اول قوه قضائیه افزود: به عنوان مثال در موضوع تجاوزها به منابع طبیعی و ملی کوه ها و آب ها، دستگاه هایی که باید برخورد لازم را داشته باشند انجام نداده و این به دوش قوه قضائیه سرریز شده است.
محسنی اژه ای ادامه داد: وقتی طرح تفصیلی شهر و روستا نوشته نشود و محدوده و حریم مشخص نباشد و مرجع صدور ساخت و ساخت معلوم نباشد به طور طبیعی مشکلات بوجود آمده و سرریز به قوه قضائیه می شود. البته نمی خواهم از زیر مشکلات شانه خالی کنم و قوه قضائیه توپ را به زمین دیگری بیندازد اما وقتی جنگلی تخریب می شود یک محیط بان باید اعلام کند و وقتی اعلام نشد صدها درخت قطع می شود و حالا از قوه قضائیه می خواهند مجرم را پیدا کند.
معاون اول قوه قضائیه در ادامه گفت: وقتی شبکه اطلاعات ما بومی نشده و با یک خبر در فضای مجازی کل کشور به هم می ریزد و وقتی مرکز اطلاعات ما ملی نباشد جرم واقع می شود و باز هم به قوه قضائیه سرریز می شود.
وی در پایان گفت: مردم ما به دنبال پیشرفت و آرامش هستند و دستگاه ها باید به وظایف خود عمل کنند.