به گزارش خبرگزاری دانا، بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شاهد حضور متفاوت دانشگاه آزاد اسلامی است؛ اینبار دانشگاه آزاد اسلامی برخلاف سالهای قبل در سالنی مجزا از سالن کتابهای آموزشی و در فضایی به مساحت 700 متر مربع برگزار شده است.
سالن دانشگاه آزاد اسلامی در بخش استانی شاهد حضور استانهای کرمانشاه، قزوین، مرکزی، گیلان، مازندارن، گلستان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، هرمزگان، خراسان شمالی، جنوبی و رضوی، یزد، سیستان و بلوچستان، سمنان، فارس، ایلام، کردستان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، همدان، زنجان، لرستان، کرمان، بوشهر، البرز، قم و تهران است. همچنین بخشهای سازمان سما، مدیریت، معاونت پژوهشی، سه غرفه اداری، واحد علوم و تحقیقات، تشریفات، نشستهای علمی، اتاق خبر و اتاق مصاحبه در این سالن تعبیه شده است.
در بازدید اجمالی از فضا پرواضح است که نور مناسب و فضای باز در طراحی سالن بسیار مورد توجه قرار داشته اما بدون تردید استفاده از نمادهای معماری ایرانی- اسلامی در جذب مخاطب نقش حائز اهمیتی را ایفا کرده است. استفاده از نمادهایی چون دیوارهای آجری، پنجرههای اُرسی، حوض آبی، فواره، طاقچه، پارچههای ترمه و گلدانهای رز و شمعدانی که همواره در فرهنگ و داستانهای فولک بوده و هست، از بارزترین المانهای به کار برده شده در این طراحی است.
امیری؛ مسئول غرفه استان همدان با بیان اینکه معماری سنتی و اسلامی به مرور در شهرسازیهایمان فراموش و کمرنگ شده، اظهار کرد: استفاده از این طرح از تفاوتهای مشهود سالن دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به سالنهای دیگر است که البته این موضوع مورد تایید اغلب بازدیدکنندگان است.
بینآبادی؛ مسئول غرفه استان یزد در دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است که استفاده از المانهای فرهنگ ایرانی- اسلامی در طراحی سالن دانشگاه آزاد برای جذب مخاطبان بسیار تاثیرگذار است.
ارشدی؛ مسئول غرفه استان سمنان در دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه طرحی که در سَردر غرفهها استفاده شده یادآور فرهنگ ایرانی- اسلامی است، گفت: بیشک استفاده از این نمادها در کیفیت و کمیت فروش کتابها بیتاثیر نیست.
کاظم ارغوان؛ یکی از بازدیدکنندگان سالن دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تلفیق معماری ایرانی و مدرن و همچنین ایجاد فضای راحت و مردمی از نکات حائز اهمیت سالن است، اظهار کرد: برخورد خوب غرفهداران و نیز معرفی همه جانبهی کتابهایی که در غرف مختلف وجود دارد، از دیگر موارد قابل توجه به شمار میآیند.
با وجود آنکه سالن دانشگاه آزاد اسلامی برای نخستینبار چنین فضایی را تجربه میکند، اما طراحی زیبا، سنتی و مدرن، استفاده از نمادهای ملی- فرهنگی، استفاده از موسیقی، بهرهمندی از نمادهای زنده و پویا مانند آب، نور و گل نشان از برنامهریزی همهجانبه دارد اما جای این طراحی در بخش داخلی غرف خالی به نظر میرسد زیرا بدون تردید بهرهمندی از المانهای نامبرده در فضای داخلی غرف زمینهساز افزایش تاثیرگذاری و جلب نظرات مردمی خواهد بود.
سالن کتاب دانشگاه آزاد اسلامی در بخش نهادها و سازمانهای نمایشگاه یعنی خیابان 27 قرار دارد و بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب برای دسترسی آسانتر به سالن دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند از درب متروی مصلا (اتوبان رسالت) ورودی شماره 18 وارد محوطه بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شوند.