به گزارش خبرگزاری دانا، دکتراسدالله رجب؛ با بیان اینکه یکی از پایههای اصلی کنترل دیابت، کنترل قند خون یا قند ادرار به صورت روزانه است، گفت: ما نزدیک به 30 سال است که روی این موضوع تاکید میکنیم. هر فرد دیابتی باید در منزل ابزاری در اختیار داشته باشد که از وضعیت بیماری خود آگاه شود و اگر از این تجهیزات بیبهره باشد هم عوارضی درپی خواهد داشت. بنابراین بیمهها هرچه زودتر این تجهیزات را بیمه کنند به نفع خودشان است، چراکه بیماران دیابتی دچار عارضه کمتری میشوند.
رییس انجمن دیابت ایران با اشاره به هزینههای بالای نوارهای تست قند خون برای بیماران دیابتی نوع یک ادامه داد: بیماران دیابتی نوع یک و افرادی که انسولین تزریق میکنند یا کودکان و نوجوانان مبتلا به دیابت نیاز به دفعات کنترل قند خون بیشتری در طول روز دارند و تقریبا هرماه حداقل باید بیش از چهار بسته نوار 50تایی استفاده کنند که هزینه هربسته بین 35 تا 60 هزارتومان است. کسانی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند نیز ماهانه حداقل به دو بسته نوار کنترل قند خون نیاز دارند. سازمانهای بیمهگر میتوانند حداقل هزینه کنترل روزانه دیابتیهای نوع یک را بپردازند.
وی با بیان اینکه در کشور بیماران، پزشکان و سیاستگزاران حوزه بهداشت و درمان به بحث پیشگیری این بیماری کمتر توجه میکنند، افزود: عدم آموزش باعث میشود افراد بیشتری به عوارض آن دچار شوند. تحقیقات نشان میدهد اگر آموزش نباشد حتی داروهای جدید هم نمیتوانند به بهبود وضعیت بیماران کمک کنند.
رجب ضمن تاکید بر لزوم جدی گرفتن برنامههای آموزشی در زمینه چگونگی کنترل و پیشگیری از عوارض این بیماری از سوی بیماران دیابتی، ادامه داد: بیماران برای پیشگیری از عوارض بیماری میتوانند به انجمن دیابت ایران مراجعه کرده و در این زمینه آموزشهایی را دریافت کنند. در این انجمن افراد توانمند میشوند و سلامتی خود را ارجحتر از هر امر دیگری میدانند.
رجب، تغذیه نامناسب و کاهش فعالیتهای جسمانی و در معرض استرس قرار گرفتن را از عوامل ابتلا به دیابت در دهههای اخیر دانست و توصیه کرد: پیادهروی روزانه بیش از پنج هزار قدم میتواند در پیشگیری از ابتلای به این بیماری موثرباشد.