به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از این رسانه، تیم محققانی که این یافته را در مقاله ای در نشریه «ساینس ترانسلیشنال مدیسین» توضیح دادند، میلیاردها باکتری که به طور طبیعی در بدن زندگی می کنند را تحلیل کردند.
تحلیل آنها روی 319 کودک نشان داد که اگر چهار نوع باکتری در بدن وجود نداشته باشد، خطر ابتلا به آسم در این کودکان بالاتر می رود.
کارشناسان گفتند که قرار گرفتن در معرض باکتری های مناسب در زمان مناسب، بهترین راه جلوگیری از آلرژی ها و آسم است.
شمار باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها در بدن انسان 10 برابر شمار سلول های بدن است و تصور می شود که این مجموعه میکروبی تاثیری فوق العاده بر سلامتی داشته باشد.
تیم محققان از دانشگاه «بریتیش» کلمبیا و بیمارستان کودکان «ونکوور»، این مجموعه را در کودکان سه ماهه، یک ساله و سه ساله بررسی کردند.
کودکانی که در سه ماهگی فاقد چهار نوع باکتری Faecalibacterium ، Lachnospira ، Veillonella ، Rothia بودند وقتی به سه سالگی رسیدند بیشتر با خطر ابتلا به آسم روبرو بودند.
این پدیده در مورد مجموعه میکروب های بدن یک ساله ها صادق نبود که نشان می دهد چند ماه اول زندگی بسیار مهم است.
آزمایش های بیشتر نشان داد که وارد کردن این چهار باکتری به بدن موش هایی که تا پیش از این فاقد آن بودند، باعث کاهش علائم آسم در مجاری تنفسی موش های نوزاد می شود.
دکتر «استوارت تروی» از محققان مطالعه گفت: «چشم انداز بلندمدتی که در ذهن داریم این است که کودکان در اوایل زندگی قرص های مکمل حاوی این چهار باکتری را دریافت کنند تا مانع ابتلای آنها به آسم شود.»
با این حال او اضافه کرد: «می خواهم تاکید کنم که هنوز آماده این کار نیستیم؛ در مورد این باکتری ها زیاد نمی دانیم اما هدف بلندمدت ما جلوگیری از آسم است.»
آسم ناشی از حساسیت مجاری تنفسی نسبت به تحریک بیرونی مثل مواد آلرژی زا و التهاب است.
آمار این بیماری به شدت افزایش یافته و اکنون در بریتانیا از هر 11 کودک یکی به آن مبتلاست.
یکی از توضیحات در مورد علت افزایش موارد آسم فرضیه بهداشت است که می گوید کودکان مانند گذشته در معرض میکروب های کافی نیستند تا سیستم ایمنی آنها تنظیم شود و فرق دوست و دشمن را بداند.
تولد به شیوه سزارین و نخوردن شیر مادر از عوامل محدود شدن راه انتقال باکتری های لازم به بدن نوزاد فرض می شود. آنتی بیوتیک های مصرفی توسط زنان باردار یا نوزادان نیز می تواند تعادل مجموعه میکروبی بدن نوزادان را به هم بزند.
دکتر «برت فینلی» از دیگر محققان این پروژه گفت: «تعجب کردم وقتی فهمیدم که میکروب های موجود در مدفوع چه نفوذی در بدن دارند.»
«این روزها داده ها به تدریج نشان می دهد که سیستم ایمنی کارش را اصلا از شکم شروع می کند و بر چگونگی کارکرد در باقی بدن اثر می گذارد.»