پس از تجلیل از افراد برگزیده، بیانیهای قرائت شد که متن آن به شرح زیر است:
«بسمالله الرحمن الرحیم
با نهایت حمد و سپاس الهی به خاطر نزول نعمات غیر قابل شمارش و بیپایانش بر انسان و جامعه انسانی، خصوصاً نعمت عظیم و غیرقابل وصف اسلام و تعالیم نورانی و حیاتبخش آن، صلوات میفرستیم بر رسول گرامی اسلام و آل طیبین و طاهرین او و بهترین و خالصانهترین سلامها را تقدیم میکنیم به پیشگاه مقدس و منور حضرت ولیالله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف.
همچنین گرامی میداریم یاد و نام بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی رضوانالله تعالی علیه و شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی بهویژه شهدای حوزه و دانشگاه را و درودهای خود را تقدیم میکنیم به محضر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدظله العالی.
برای کمیته اعطای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی مایه مباهات است، در شرایطی بیانیه دومین دوره از این جایزه را صادر نماید که به لطف الهی شاهد تثبیت و رشد قابل توجه شجرۀ طیبه علوم انسانی اسلامی در ایران و بخشهای مهمی از جهان اسلام و همچنین قیام خودجوش شمار کثیری از علما و دانشمندان دلسوز به منظور شکلدهی و تکامل علوم انسانی اسلامی از طریق تولید انواع نظریههای مهم و اثربخش در عرصههای گوناگون میباشیم. در چنین موقعیتی، مهمترین توقع از مدیران متعهد و دلسوز، بهویژه در ایران اسلامی، اولا حمایت شایسته از نظریهپردازان برجسته مسلمان، آن هم به منظور تکمیل فعالیتهای علمی آنها و ثانیا کنار زدن نظریههای غربی و سکولار و ایجاد میدانهای مساعد برای کاربست قوی نظریههای اسلامی در حوزههای اجرایی و مدیریتی جوامع اسلامی میباشد.
کمیته اعطای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در مراسم دومین دوره که شب گذشته در جوار حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها و در حضور مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی بر پا میشود، با افتخار به این جمعبندی رسید که ابتدا از مقام عالی علمی و مدیریتی مرحوم حضرت آیتالله استاد محمدرضا مهدوی کنی قدس سره الشریف به خاطر طراحی، بنیانگذاری و به بلوغرسانی دانشگاه امام صادق (ع) تجلیل به عمل آورد.
بدون شک این دانشگاه، به عنوان نخستین دانشگاه علوم انسانی اسلامی در ایران، تاکنون نقش منحصربهفردی را در جهت گسترش و تعمیق علوم انسانی اسلامی داشته و انتظار میرود با ملاحظه ظرفیتهای بینظیر خود، در آینده نیز سهم و نقش بزرگی را در تکامل و عینیتبخشی به علوم انسانی اسلامی داشته باشد. البته این کمیته مغبون است که موفق نشد در زمان حیات این استاد بزرگوار از ایشان تجلیل به عمل آورد و امروز متاسفانه در شرایطی از مقام عالی علمی و مدیریتی آیتالله مهدوی کنی قدردانی میشود که یک سال است او در میان ما نیست. یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.
کمیته اعطای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در این دوره، ضمن مواجهه با دهها نظریهپرداز برجسته و اثرگذار در ایران و جهان اسلام، شرایط سخت و پیچیدهای را برای انتخاب برترین نظریهپردازان سپری کرد لیکن در نهایت به مدد الهی و پس از بررسیهای چند مرحلهای که نظامنامه جایزه، آن را مقرر داشته است، موفق شد سه تن از نظریهپردازان را شایسته معرفی در این دوره تشخیص دهد:
یک: استاد ارجمند جناب آیتالله آقای ابوالقاسم علیدوست، در رشته فقه و حقوق اسلامی که علاوه بر خدمات ارزشمند در عرصههای آموزشی و تالیف آثار متعدد و برجسته خصوصا در عرصههای فقهی و حقوقی نوپدید، به طور خاص موفق شدهاند ضمن ارائه نظریهای جامع در خصوص تعیین مناسبات فقه و علوم انسانی و اجتماعی، مدل مشخصی را برای پیوند میان این دو ارائه کنند.
دو: استاد ارجمند جناب آقای دکتر مسعود درخشان در رشته اقتصاد اسلامی که ضمن تقویت و بسط گفتمان اقتصاد اسلامی در ایران و نقدهای قوی نسبت به نظام اقتصاد لیبرال و همچنین پرورش شاگردان فراوان در این عرصه، موفق شدند در عرصه روششناسی و همچنین نظامسازی در حوزه اقتصاد اسلامی نظریههای اثربخشی را ارائه نمایند.
سه: استاد ارجمند جناب آقای دکتر عباس میرآخور، ایرانی مقیم امریکا که با بیشترین حجم از فعالیتهای کیفی تحقیقی در ابعاد و زوایای گوناگون اقتصاد اسلامی، آن هم بر اساس منابع اصیل اسلامی یعنی قرآن و سنت و ارائه آن در قالب نظریههای متعدد، هماکنون به عنوان یکی از مراجع فکری مهم و اثرگذار در حوزه نظام مالی و بانکداری اسلامی شناخته میشوند.
در پایان، ضمن آرزوی سلامتی و مزید توفیق برای این سه دانشمند گرانمایه در جهت خدمت خالصانه به پیشرفت و تعالی جامعه اسلامی، از همه اساتید و صاحبنظران محترمی که در مراحل گوناگون ارزیابیها در کنار کمیته اعطای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی بودند قدردانی میکنیم.
همچنین لازم است از بنیاد محترم فرهنگ و تعالی مبنا و نیز شهرداری محترم تهران به خاطر مشارکت در تأمین جوایز این دوره صمیمانه سپاسگزاری نماییم.»